e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Eκδήλωση- συζήτηση την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 7.30 μμ,  στο πολιτιστικό χώρο "Παίρνω Αμπάριζα" ( Λυσίου κ Γαλακήδων 11 Γαλάτσι),με θέμα τα 50 χρόνια από την εξέργεση του Μάη του 68

  • Έκθεση αφισών του Μάη.
  • Ομιλητής Ερρίκος Φινάλης.

 

 

 

H Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου καλεί σε σύσκεψη  με θέμα την απάντηση του ταξικού κινήματος στα αντεργατικά μέτρα  και κάνει κάλεσμα για την  πανεργατική απεργία την Τετάρτη 30 Μάη,

Καλούμε σε σύσκεψη- συζήτηση 

με Θέμα: «Η απάντηση του ταξικού κινήματος στα αντεργατικά μέτρα – διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.» την Πέμπτη στις 8μ.μ., στην έδρα της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, Αρτέμιδος 8.

Μπροστά στην πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι,  έχουμε μόνο έναν δρόμο: Αυτόν της οργάνωσης της πάλης για αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και τις συντάξεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 

Όλοι στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 30 Μάη, στις 10:30π.μ. στην Ομόνοια.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου συνεχίζει για ενδέκατη χρονιά την προσφορά του στον ποιοτικό πολιτισμό παρουσιάζοντας και αναδεικνύοντας επιφανείς Έλληνες που διέπρεψαν στα γράμματα και  τις τέχνες.
Αυτή την χρονική περίοδο ο Πολιτιστικός Επτανησιακός Σύλλογος παρουσιάζει αφιέρωμα στον Νομπελίστα Αιγαιοπελαγίτη ποιητή της Ελληνικής ψυχής, τον Οδυσσέα Ελύτη.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογό μας η επιλογή παρουσίασης του Οδυσσέα Ελύτη του μεγάλου  Έλληνα Νομπελίστα ποιητή.

Μια παρουσίαση που έχει προγραμματίσει η διοίκηση του Συλλόγου  με πολύ δουλειά , μεράκι , και σεβασμό στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Η διοίκηση του Επτανησιακού Συλλόγου σας παρουσιάζει τον αυθεντικό Έλληνα που αναδύθηκε μέσα από τους αιώνες.

Τον λάτρη των φυσικών αυτοσχεδιασμών όπου κατάφερε να διακρίνει με απόλυτη διαύγεια την αέναη πορεία του ποιητικού στοχασμού. Γι’ αυτό είχε πει κάποτε ότι «Η Ποίηση είναι το άλλο πρόσωπο της Υπερηφάνειας».

Παρουσιάζει τον Ρομαντικό Ρεαλιστή και αρνητή της πρόδηλης πραγματικότητας που κατέδειξε ταυτόχρονα την ουσιώδη αλήθεια ότι, στις μέρες μας δεν έχουμε ανάγκη από περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά από περισσότερους ενεργούς και καλλιεργημένους ανθρώπους με προσανατολισμό συνακόλουθο με εκείνον που αποκαλύπτουν κάποιοι φωτισμένοι δημιουργοί.

Προσκαλεί

 

Επτανήσιους και φίλους το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 ώρα 19.00 στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου στο Ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης στην εκδήλωση –αφιέρωμα στον Οδυσσέα ΕΛΥΤΗ.

Η παρουσία όλων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο μας.

 

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ [ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, διοργανώνει , στις 7-8 & 9 Ιουνίου  στο ΚΑΜΙΝΙ , έκθεση εικαστικών τεχνών ( Ζωγραφική – Χαρακτική – Φωτογραφία ).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν ,μέχρι 30/5/18, στο τηλέφωνο 6955995543 .

 

 

 

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου, το Παλαί του Δήμου Γαλατσίου θα φιλοξενήσει την ετήσια. γιορτή Γυμναστικής για Όλους “E.G.O. Astro Gym Contest and Festival 2018”, η οποία φέτος αναμένεται εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη φορά.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία άθλησης και χαράς η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Μουσική, χορός, λάμψη και χρώμα, θα γεμίσουν το κλειστό σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, τον Φ.Ο.Μ. Κότινος και τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α., στο πλαίσιο του προγράμματος “Be Active”.

Πρωταγωνιστές στο “E.G.O. Astro Gym 2018” θα είναι περίπου 6.400 άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα νέο εκπληκτικό ρεκόρ συμμετοχών, με τις εγγραφές να σημειώνουν αύξηση 20% σε σχέση με πέρσι και να συνεχίζουν τη διαρκή ανοδική πορεία τους από τη γέννηση του θεσμού μέχρι σήμερα!

Ραντεβού στο Γαλάτσι θα δώσουν ομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στέλνοντας με τη μαζική συμμετοχή τους μήνυμα άθλησης και ζωής και επιβεβαιώνοντας την τεράστια δυναμική που έχει η συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και συνολικά η Γυμναστική για Όλους στη χώρα μας.

Νικητές θα είναι όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες: Όσοι κατέβουν στο “Festival” θα κερδίσουν ξεχωριστά αναμνηστικά έπαθλα, μαζί με το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ το “Contest” θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα αναδείξει τις κορυφαίες ομάδες της χρονιάς.

ΠΗΓΗ:TA NEA

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ