e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ,εγκαινιάζεται στο Άλσος Βέϊκου ,από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου,  το νέο  ποδοσφαιρικό γήπεδο  με στίβο κλασσικού αθλητισμού .

Το έργο πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα με τα εγκαίνια,θα πραγματοποιηθούν Ποδοσφαιρικοί Αγώνες και Αγώνες Δρόμου! 

Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται ο βυζαντινός ναός του Αγ. Γεωργίου, γνωστός ως Ομορφοκκλησιά Γαλατσίου, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σε αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου, που φέτος είναι τη Δευτέρα 7 του μήνα.

Συνολικά 93 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 115 αρχαιολογικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος ένας από αυτούς θα είναι και η Ομορφοκκλησιά του Δήμου Γαλατσίου. 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης στις 20:00 θα γίνει ξενάγηση στο μνημείο από αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες στο εσωτερικό του ναού και τον μαγευτικό περίγυρο, καθώς μέχρι σήμερα ο ναός ανοίγει μόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και δεξιοτέχνη στο ούτι, Haig Yazdjian και άλλους μουσικούς, στον προαύλειο χώρο του ναού της Ομορφοκκλησιάς, υπό το φως της πανσελήνου.

 

 

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017  στις 18:00  καλείστε συμμετάσχετε, μικροί και μεγάλοι, και όχι μόνο σαν ακροατές και θεατές, σε ένα πολυδιάστατο πολιτισμικό γεγονός κάτω από τη φιλόξενη στέγη του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου που ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι στον ατμοσφαιρικό χώρο του ΚΑΜΙΝΙΟΥ (Βαλτετσίου 4) του Δήμου στις 21 Ιουνίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής - και ώρα 6 μ.μ., για να απλωθεί μέχρι το φθινόπωρο σε πολλούς χώρους της πόλης, σε πλατείες και ανοιχτά θέατρα. 

Πανεπιστήμιο Αθηνών – Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ!

Ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου & Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

Ποιός ήταν ο πραγματικός Σωκράτης; Ποιός είναι ο δικός μας Σωκράτης; Μπορεί η τέχνη να διδάξει τη φιλοσοφία; Μπορεί η φιλοσοφία να θεραπεύσει τη βαρβαρότητα του ανθρώπινου πολιτισμού; Μια φιλοσοφία ανθρωπολογική, καλλιτεχνική, δημιουργική; Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε εκ νέου την έννοια της θεραπείας;

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που απασχολούν τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με ένα πείραμα καλλιτεχνικής πράξης και δημιουργίας που συγκεντρώνει μαζί καθηγητές Πανεπιστημίων Ελλάδας κι εξωτερικού, ερασιτέχνες, σπουδαστές, καλλιτέχνες και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με αφορμή της σχέση ΤΕΧΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,

 

- ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ να συμμετάσχετε, μικροί και μεγάλοι, και όχι μόνο σαν ακροατές και θεατές, σε ένα πολυδιάστατο πολιτισμικό γεγονός κάτω από τη φιλόξενη στέγη του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου που ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι στον ατμοσφαιρικό χώρο του ΚΑΜΙΝΙΟΥ (Βαλτετσίου 4) του Δήμου στις 21 Ιουνίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής - και ώρα 6 μ.μ., για να απλωθεί μέχρι το φθινόπωρο σε πολλούς χώρους της πόλης, σε πλατείες και ανοιχτά θέατρα. 

Σ' αυτό το πρώτο και μοναδικό γεγονός που αποδεικνύει την επιβίωση και ανάπτυξη της έρευνας και της διεθνούς εμβέλειας πρωτότυπης σύζευξης τέχνης και επιστήμης, στην Ελλάδα της κρίσης, μπορείτε:

- ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ για τις ερευνητικές εργασίες αλλά και για το θεατρικό έργο του Andrew D. Irvine, Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, που περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκδοση του δίτομου καλαίσθητου συλλογικού έργου ΤΕΧΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, από τις εκδόσεις ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ, Αθήνα 2016, σε επιμ. Άννας Λάζου και Γιώργου Πατιού, και θα παρουσιάσουν γνωστοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης,

 

- ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ μουσικά δρώμενα στο πνεύμα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας μουσικής,

 

- ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ως σύγχρονοι Ηλιαστές στην αναβίωση της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, σε μια πρωτότυπη αναπαράσταση με βάση το έργο του Andrew D. Irvine,

 

- ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ τον ίδιο το συγγραφέα της ΔΙΚΗΣ που θα παρευρίσκεται, εκτάκτως, διανύοντας το υπερατλαντικό ταξίδι του από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά για να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να σχολιάσει την έκδοση της μετάφρασης του έργου στα ελληνικά από τον Γιάννη Σπυρίδη, υποψ. διδάκτορα φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,

 

- ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ στο προαύλιο του ΚΑΜΙΝΙΟΥ και με ένα ποτήρι κρασί να ευχηθείτε για ένα ειρηνικό θεραπευτικό κι ελληνικό καλοκαίρι, στην καρδιά του θερινού ηλιοστασίου, παρέα με τους ορχηστές της ερευνητικής και καλλιτεχνικής ομάδας της Άννας Λάζου και του Θεάτρου Δόρα Στράτου.

 

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.... σας περιμένουμε!

Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου

& Άννα Λάζου, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

 

(ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – 509 – Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 157 03 Αθήνα

 

Τηλ.: 2107277503, οικίας: 210 7644039 - fax: 210 7248979

 

– κιν. 6983942295 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

6:00 μ.μ. : Προσφωνήσεις

 

6:15 μ.μ. : Βιβλιοπαρουσίαση δίτομης έκδοσης ΤΕΧΝΗ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Ομιλητές :

 

Κωνσταντίνα Γογγάκη, επίκ. καθηγήτρια Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

 

Θανάσης Δρίτσας, MD, FESC, καρδιολόγος, συνθέτης 

 

Ντόρα Ψαλτοπούλου, Λέκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών - ΑΠΘ -

 

Μουσικοψυχοθεραπεύτρια

 

7:00 μ.μ.: Αντιφώνηση Συγγραφέων & Επιμελητών 

 

Άννα Λάζου, Γιώργος Πατιός, Κώστας Καλαχάνης, Βύρων Καλδής, Μαρία Κρητικού, Ξανθούλα Ντακοβάνου, Θανάσης Σακελλαριάδης, Γιάννης Σπυρίδης, Γιώργος Στείρης

 

7:30 μ.μ.: Μουσικό Δρώμενο με τον Θανάση Δρίτσα και την Ξανθούλα Ντακοβάνου

 

8:00 μ.μ.: Θεατρική Παράσταση : Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ του Andrew Irvine 

 

Εκτενές θεατρικό απόσπασμα με την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών δρΥός ΤόΠοι και την ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου.

 

Μεταφραστής : Γιάννης Σπυρίδης, Σκηνοθεσία : Άννα Λάζου, Μουσική σύνθεση : Χρήστος Πάντας

 

Σκηνική Παρέμβαση : Χάρης Σεπεντζής, Κοστούμια – μάσκες : Κατερίνα Μπιλλίνη, Κατασκευές: Καλλιόπη Βαρουδάκη, Διονύσιος Σάκης Βαρδίκος

 

Αρχαία Λύρα – Κληρωτήριον : Δημήτρης Νόσσης, Βοηθός σκηνοθέτη – φώτα : Γιάννης Σπυρίδης

 

Συμμετέχουν μέλη της ερευνητικής ομάδας και το κοινό!

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου σας καλεί  στην μεγάλη εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Θέατρο Άλσους Βεικου στο Γαλάτσι.

Μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική με αφηγήσεις, απαγγελία και τραγούδια. 

Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 20 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο Πάρκο Λυσίου (Βεϊκου & Γαλατσίου), με ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ.