e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την κλασική κωμωδία του Νικολάϊ Γκογκόλ, «Παντρολογήματα» παρουσιάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου, στον Πολιτιστικό χώρο «Καμίνι», την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 19:00, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή.

Στο έργο του ο Γκογκόλ παρουσιάζει κάποιους εργένηδες και μια νέα, που ύστερα από παρέμβαση μιας προξενήτρας προσπαθούν να γνωριστούν και να προχωρήσουν σε γάμο. Ένας απ’ όλους θα κατορθώσει με πολύ κόπο να φτάσει λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως στο τέλος αναλογιζόμενος τα δεινά του γάμου θα το σκάσει.

Στη διασκευή του έργου, που έγινε για την παράσταση στο Καμίνι, κρατήθηκαν οι πιο χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές των «παντρολογημάτων», δεμένες με πολλή μουσική και κίνηση.

Μέσα από την κίνηση των ηθοποιών δημιουργούνται εικόνες, που εκφράζουν το πέρασμα από τη μια ηλικία στην άλλη, την ενηλικίωση. Έτσι μέσα από εναλλαγές ρυθμών και εικόνων παρακολουθούμε τους ήρωες να κάνουν προσπάθειες να φτάσουν στο γάμο, και ίσως στον έρωτα, με πολλά πισωγυρίσματα, ζητώντας βοήθεια από φίλους, φίλες, θείες και την αναπόφευκτη προξενήτρα (καθ’ ότι όλα συμβαίνουν στον προηγούμενο αιώνα). Όταν βρεθούν στην τελική ευθεία, πριν από την εκκλησία, θα το βάλουν στα πόδια, όμως στο τέλος θα γυρίσουν για να βρουν – ίσως – τον έρωτα.

Στην παράσταση αυτή της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έκανε ο Δημήτρης Κωτσής, ενώ παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αλιμπέρτης Χρήστος, Γκαλίνα Πάττυ, Δροσίνης Γιώργος, Ζαρουλέα Τζένη, Ζίντρο Πανδώρα, Μελιγκάρη Ελένη, Μίχα Μαριλένα, Παπαγεωργίου Βαγγέλης, Παπαδοπούλου Στέλλα, Παπαϊωάννου Έφη, Σοϊλέ Βιβή, Τερτίπη Μαρία, Τζώτη Κυριακή και Χίμπαν Βασίλης.

 

 

 

Η «ΔΡΑΣΗ για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» και ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στον χώρο «παίρνω Αμπάριζα», Γαλακηδών 11 – Γαλάτσι με θέμα :

 «Η στρατηγική του  Ρήγα Βελεστινλή για την απελευθέρωση της Ελλάδας»

με ομιλητή τον συγγραφέα και εκδότη Λουκά Αξελό.

Ρήγας Βελεστινλής, ένας  από τους ριζοσπαστικότερους και συνεπέστερους εκφραστές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, του δημοκρατικού πατριωτισμού και της καθόλου ελληνικής νεωτερικότητας. Τα ζητήματα ελευθερίας και ισοπολιτείας που έθεσε ο Ρήγας και ιδιαίτερα αυτά που περικλείει η ευρύτερη πολιτική-πολιτειακή πρόταση του, εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα και της εποχής μας.

 

Ο ΣΠΑΤ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναδασώσεως Αττικής,τον Δήμο Γαλατσίου και την ΔΡΑΣΗ, προσκαλεί τους  εθελοντές-φίλους του περιβάλλοντος στην Αναδάσωση στα Τουρκοβούνια την Κυριακή 20 Μαρτίου. 

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα ,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου(Δημαρχείο),το ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση -εκδήλωση ,με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και τη θέσεις του ΚΚΕ".Ομιλητής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ,Νίκος Σοφιανός

Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 στις 8.00 μμ , ντυνόμαστε αποκριάτικα ( ας είναι και μία μάσκα) , και γλεντάμε, χορεύουμε, πίνουμε και τραγουδάμε την αποκριά!!! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν γινότανε εμείς να μην κάνουμε πάρτι !!! Με μία διαφορά... Ξεκινάμε νωρίτερα για να έρθουν και όσοι φίλοι μας έχουν παιδάκια!!! Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν πατατάκια, γαριδάκια, ξηρούς καρπούς, κ.τ.λ. Σας περιμένουμε στο αμπάριζα (Λυσίου κ Γαλακήδων 11)