e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις με τη παράσταση "Ο Κανένας και ο Καθένας" στο θέατρο Underground και στο θέατρο "Εν Αθήναις" στο Γκάζι, ο Νίκος Καλογερόπουλος συνεχίζει με τρεις παραστάσεις(15,16 και 17 Απριλίου) την παρουσίαση της παράστασης στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "ΚΑΜΙΝΙ"

Ο Αθλητικός Όμιλος «Θησέας» με τη συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου και την τεχνική υποστήριξη της Worldofbike Total Cycling Solutions διοργανώνουν την Κυριακή 10 Απριλίου 2016,τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο. Ποδηλασίας, διεθνή και διασυλλογικό αγώνα MTB XCΟ με την επωνυμία Salcano Galatsi MTB Cup. Ο αγώνας για τις κατηγορίες Elite Άνδρες και Γυναίκες, Εφήβους και Νεανίδες είναι αξιολογημένος ως κατηγορίας 2-UCI. 

(Χωρίς παράβολο για την κατηγορία Παίδων και Open Kids)

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι Αττικής, 6χλμ ΒΑ από το κέντρο της Αθήνας. Πρόσβαση στην εκκίνηση από Λεωφόρος Βεΐκου.

Ο αγώνας SALCANO MTB Cup είναι μέρος της σειράς αγώνων Mountain bike-XCO

ΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2016 (Αγώνας 3 από 5)

Οι αγώνες για Elite Άνδρες/Γυναίκες και Junior (Εφηβοι/Νεάνιδες) διεξάγονται με τους κανονισμούς της U.C.I και πιο συγκεκριμένα με τους ειδικούς της Ορεινής Ποδηλασίας. Για τους αγώνες Open, Masters και Παίδων εφαρμόζονται αντίστοιχα και οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

Πρόγραμμα Αγώνων:

09.00 Άνοιγμα Γραμματείας: επιβεβαίωση εγγραφών, διανομή αριθμών

10.00 Τεχνικό συνέδριο - Team Managers Meeting

10.15 Open Kids (15’)

10.30 ΠΑΙΔΕΣ (45’) και Open Fun Άνδρες και Γυναίκες (45’)

11.15 ΜΑΣΤΕΡΣ (75’) και Open X-Pert Ανδρών (75’)

13.00 Elite (UCI Cat.2) ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ (90’) και ΕΦΗΒΟΙ - ΝΕΑΝΙΔΕΣ (UCI Cat.2) (75’)

15.00 ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ

Λεπτομέρειες Διαδρομής: Μήκος διαδρομής 4,3 χλμ, δασικοί δρόμοι και τεχνικά ανηφορικά και κατηφορικά μονοπάτια. Ζώνη Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας: Μία (1) πλησίον της περιοχής Εκκίνησης/Τερματισμού, όπου δικαίωμα πρόσβασης έχουν μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό ομάδων, με ειδικό σήμα. Τα σήματα θα διανεμηθούν στο Τεχνικό Συνέδριο. Οι ομάδες θα λάβουν 1 σήμα ανά τρεις συμμετέχοντες ανά εκκίνηση. Με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός του 80% ή ο Κανονισμός των αθλητών που κλείνονται στροφή.

Συμμετοχή: Για τις κατηγορίες UCI, δικαίωμα συμμετοχής έχουν Εθνικές Ομάδες, Ομάδες UCI-ΜΤΒ, Σωματεία και/ή αθλητές με ενεργό δελτίο UCI για το 2016 (Πράσινο). Στους αγώνες κατηγοριών Παίδων και Μάστερς δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδηλάτες με δελτίο ΕΟΠ, ενεργό για το 2016. Για τις κατηγορίες αυτές, οι κάτοχοι δελτίων UCI από ομοσπονδίες – μέλη της UCI μπορούν να λάβουν μέρος, εφόσον φέρουν την γραπτή έγκριση της οικείας ομοσπονδίας τους. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ. Και πιο συγκεκριμένα τον αγώνα XCO της κατηγορίας ΟΠΕΝ X-PERT θα γίνει διαχωρισμός σε 2 ηλικιακά groups (19-39 και 40+) εφόσον συμμετέχουν 5 τουλάχιστον ποδηλάτες σε κάθε υποκατηγορία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το έτος 1997 και πριν. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ FUN θα υπάρχει διαχωρισμός σε Άνδρες και Γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με δικαίωμα συμμετοχής σε όποιον έχει γεννηθεί από το έτος 2003 και πριν. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ KIDS δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννημένα ως και το έτος 2004.

Εγγραφές γίνονται δεκτές συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής (Elite/Juniors UCI, Masters/Παίδες ΕΟΠ, Οπεν) μέχρι την 6η Απριλίου 2016 και να την αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Προκειμένου για ΟΠΕΝ και/ή Masters ποδηλάτες μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του Αττικού Κυπέλλου MTB-Cup.gr

Παράβολο συμμετοχής:

•Για τον αγώνα UCI…… EUR 20,-

•Για τις κατηγορίες Masters, Open Fun και Open X-pert: EUR: 10,-

•Χωρίς παράβολο για την κατηγορία Παίδων και τα Open Kids.

Το παράβολο συμμετοχής θα πληρωθεί στην γραμματεία, με την παραλαβή των αριθμών.

Γραμματεία: Κατά την διάρκεια των αγώνων, και μια ημέρα πριν θα λειτουργεί γραφείο γραμματείας αγώνων στο χώρο του αγώνα. Το τεχνικό συνέδριο, θα λάβει χώρο πλησίον της Γραμματείας των αγώνων, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Κατάταξη Πόντων UCI: Για τις κατηγορίες UCI θα αποδοθούν και βαθμοί UCI σε θέσεις κατάταξης ανάλογες της κατηγορίας των αγώνων. (UCI Cat.2 / XCO Junior). Βαθμοί απονέμονται (για όλες τις κατηγορίες πλην ΟΠΕΝ) στην πανελλήνια κατάταξη της ΕΟΠ. Τέλος, όλες οι κατηγορίες θα λάβουν την σχετική βαθμολογία του Αττικού Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας 2016.

Απονομές: Πλησίον του χώρου Τερματισμού. Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα λάβει Κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα λάβουν μετάλλιο. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στις απονομές με την αγωνιστική τους ενδυμασία, χωρίς ποδήλατα.

Χρηματικά Έπαθλα: Για τις κατηγορίες UCI σύμφωνα με τον πίνακα της UCI – Ευρώπη 2, όπως ο κάτωθι πίνακας. Τα έπαθλα θα δοθούν με την λήξη των απονομών, από εξουσιοδοτημένο άτομο της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα: Με την λήξη κάθε κατηγορίας, και μετά από την έγκριση της Αγωνοδίκου επιτροπής, θα αναρτώνται τα αποτελέσματα στον χώρο της Γραμματείας.

Διοργανωτής: Αθλητικός Όμιλος Θησέας (@: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Ιστοσελίδα πληροφοριών: www.mtb-cup.gr

Διευθυντής Αγώνα: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κομισάριος UCI MTB/CX) T. 6944-526247

Αλυτάρχης αγώνα: Θωμάς Μήττας (Κομισάριος UCI οριζόμενος από την UCI)

Mε την ευγενική στήριξη των MEGANALYSIS και ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ

 

 

 

Την κλασική κωμωδία του Νικολάϊ Γκογκόλ, «Παντρολογήματα» παρουσιάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου, στον Πολιτιστικό χώρο «Καμίνι», την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 19:00, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή.

Στο έργο του ο Γκογκόλ παρουσιάζει κάποιους εργένηδες και μια νέα, που ύστερα από παρέμβαση μιας προξενήτρας προσπαθούν να γνωριστούν και να προχωρήσουν σε γάμο. Ένας απ’ όλους θα κατορθώσει με πολύ κόπο να φτάσει λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως στο τέλος αναλογιζόμενος τα δεινά του γάμου θα το σκάσει.

Στη διασκευή του έργου, που έγινε για την παράσταση στο Καμίνι, κρατήθηκαν οι πιο χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές των «παντρολογημάτων», δεμένες με πολλή μουσική και κίνηση.

Μέσα από την κίνηση των ηθοποιών δημιουργούνται εικόνες, που εκφράζουν το πέρασμα από τη μια ηλικία στην άλλη, την ενηλικίωση. Έτσι μέσα από εναλλαγές ρυθμών και εικόνων παρακολουθούμε τους ήρωες να κάνουν προσπάθειες να φτάσουν στο γάμο, και ίσως στον έρωτα, με πολλά πισωγυρίσματα, ζητώντας βοήθεια από φίλους, φίλες, θείες και την αναπόφευκτη προξενήτρα (καθ’ ότι όλα συμβαίνουν στον προηγούμενο αιώνα). Όταν βρεθούν στην τελική ευθεία, πριν από την εκκλησία, θα το βάλουν στα πόδια, όμως στο τέλος θα γυρίσουν για να βρουν – ίσως – τον έρωτα.

Στην παράσταση αυτή της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έκανε ο Δημήτρης Κωτσής, ενώ παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αλιμπέρτης Χρήστος, Γκαλίνα Πάττυ, Δροσίνης Γιώργος, Ζαρουλέα Τζένη, Ζίντρο Πανδώρα, Μελιγκάρη Ελένη, Μίχα Μαριλένα, Παπαγεωργίου Βαγγέλης, Παπαδοπούλου Στέλλα, Παπαϊωάννου Έφη, Σοϊλέ Βιβή, Τερτίπη Μαρία, Τζώτη Κυριακή και Χίμπαν Βασίλης.

 

 

 

Ο φορέας  ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60), από Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 έως Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Ώρα έναρξης 18.00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μαθητές Σχολείων και ομάδες νέων της περιοχής μας παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς,μουσική,τραγούδι, ζωγραφική, τέχνη, θέματα Επιστήμης,Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος.

 

 Να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές τους, να απολαύσουμε τις συμμετοχές τους και να χαρούμε με το ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπει η νέα γενιά.                           

 Να είμαστε όλοι κοντά τους!  

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Η «ΔΡΑΣΗ για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» και ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στον χώρο «παίρνω Αμπάριζα», Γαλακηδών 11 – Γαλάτσι με θέμα :

 «Η στρατηγική του  Ρήγα Βελεστινλή για την απελευθέρωση της Ελλάδας»

με ομιλητή τον συγγραφέα και εκδότη Λουκά Αξελό.

Ρήγας Βελεστινλής, ένας  από τους ριζοσπαστικότερους και συνεπέστερους εκφραστές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, του δημοκρατικού πατριωτισμού και της καθόλου ελληνικής νεωτερικότητας. Τα ζητήματα ελευθερίας και ισοπολιτείας που έθεσε ο Ρήγας και ιδιαίτερα αυτά που περικλείει η ευρύτερη πολιτική-πολιτειακή πρόταση του, εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα και της εποχής μας.