Στις 28,29 και 30 Απρίλη πραγματοποιείται η 2η Γιορτή Προφορικής Ιστορίας στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (βλ. συνημμένο) με θέμα: «Διαδρομές… γιατί η ζωή είναι δρόμος».
Ειδικότερα το Σάββατο 29/4 και στην ενότητα «Διαδρομές που χάραξε ο πόλεμος» (ώρα 15:00-17:00) η Γαλατσιώτισσα Κατερίνα Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει εκ μέρους της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) το θέμα: «Ομαδικός τάφος στα Τουρκοβούνια: Ένα ταξίδι στο χώρο, το χρόνο και τη μνήμη».
Πρόκειται για το αποτέλεσμα τετράχρονης έρευνας γύρω από τα άγνωστα γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση 45 ανθρώπων από τους Γερμανούς στις 29.9.1944, οι οποίοι είναι θαμμένοι στον αυχένα των Τουρκοβουνίων, στο τέρμα της Λ. Πρωτοπαπαδάκη, στα σύνορα Γαλατσίου και Ψυχικού. Για πρώτη φορά θα δημοσιοποιηθούν μαρτυρίες και τεκμήρια που ανασυνθέτουν το ιστορικό της εκτέλεσης και αλλάζουν ριζικά τη σκοτεινή και ακαθόριστη εικόνα που είχαμε ως τώρα. Θα παρευρεθούν συγγενείς των θυμάτων -αυτόπτες μάρτυρες.
Η γιορτή είναι ανοιχτή σε όλους και η είσοδος ελεύθερη.
Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11 το πρωί ,γονείς και παιδιά είναι καλεσμένοι στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι" για ένα δημιουργικό πρωινό ,με παιδαγωγικά παιχνίδια του προγράμματος "Best 4 child".
Είσοδος Δωρεάν.
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (Σ.Π.Α.Τ), συνεπής στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, συνεχίζει τη δραστηριότητα του και τη νέα φυτευτική περίοδο για το 2017, με Εθελοντική Αναδάσωση στα Τουρκοβούνια (Αγχεσμός), που θα πραγματοποιηθεί
Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10 π.μ.
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τους Δήμους, Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης - Ψυχικού, το Σύλλογο “ΔΡΑΣΗ”, το 1Ο Σύστημα Προσκόπων Γαλατσίου και Πολιτιστικούς Φορείς.
Και τη νέα χρονιά όλοι μαζί, δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση, ενισχύοντας με την παρουσία μας την προσπάθεια για να ξαναγίνουν τα Τουρκοβούνια ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου για όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής.
Σημείο συνάντησης:
Από Γαλάτσι: Τέρμα Δρυοπίδος και Ακτημόνων
Από Ψυχικό: Οδός Χαλεπά
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
Γιάννης Μανιάτης
Μαραθωνοδρόμου 95, 15452 Ψυχικό
τηλ.: 210 6794000, εσωτ. 752
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ένα μουσικό ταξίδι στους "συνθέτες της ζωής μας",την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι".
Τραγουδούν Πέρσα Σέργη & Μάνος Γιακουμής, συνοδευόμενοι από λαική ορχήστρα.
Έκτακτη εμφάνιση:Νικόλας Λειβαδίτης & Μαρία Καλούδη
Είσοδος Δωρεάν
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Γαλατσίου ,πραγματοποιούν τη Τετάρτη 8 Μαρτίου,σειρά εκδηλώσεων στο πολιτιστικό κέντρο "Καμίνι" αφιερωμένες στη Γυναίκα.