e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Για μια ακόμα φορά,στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι  "Στέγαστρο",την Παρασκευή 16/10 συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Παλαί Γαλατσίου

Αγαπητοί Συμπατριώτες και φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής  διοργανώνει διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτώβρίου  2015 στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ με το παρακάτω πρόγραμμα: 

1η Ημέρα 24/10: ΑΘΗΝΑ, ΓΕΦΥΡΑ  ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ.          

Αναχώρηση το πρωί από το Γαλάτσι στις 7.30 με προορισμό τη Ναύπακτο.  Ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου  «Χαρίλαος Τρικούπης», μικρή στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε.  Περνώντας την Ναύπακτο, επισκεπτόμαστε τη Μονή Βαρνάκοβας και ύστερα επιστροφή στην πόλη για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και μεσημεριανό φαγητό στα ταβερνάκια της πόλης. Το απόγευμα επίσκεψη και καφές στο Βενετσιάνικο Κάστρο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για περιήγησή,  βραδινό και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 25/10: ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ                                                                            

Μετά το πρωινό, στις 09.00 αναχώρηση με προορισμό τα όμορφα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Θα περάσουμε τα χωριά Λιμνίστα, (στάση για καφέ), Τερψιθέα, Ελατού, για να φτάσουμε στο κεφαλοχώρι της Ορεινής Ναυπακτίας, την Άνω Χώρα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και μεσημεριανό φαγητό (ταβέρνα Κρυστάλ ή Πλατάνι). Το απόγευμα επιστροφή για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο όμορφο Γαλαξίδι για καφέ.  Άφιξη στο Γαλάτσι περίπου 9.30 μ.μ. Τιμή συμμετοχής: 55 Ευρώ ανά άτομο.

Η Αναχώρηση θα γίνει στις 07.30πμ από Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ έξω από το SUPER MARKET ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Πληροφορίες-Συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2102922698 &2102926588 – Κιν:6972516660 & 6940718320

Σημείωση: Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον υπάρξει η απαραίτητη συμμετοχή.

 

Μετά τιμής για το Δ.Σ

 Ο Πρόεδρος             Φλώρος Χρήστος                                                

Ο Γενικός Γραμματέας   Σκύρλας Σπύρος          

 

Tην Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο "Καμίνι" ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.Ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης,Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 8.00 μμ, προβάλλεται στον Πολιτιστικό & Κοινωνικό χώρο «Παίρνω Αμπάριζα» Αμπάριζα το ντοκιμαντέρ “Έλληνες σε αβέβαιη πτήση” του Ιρανού σκηνοθέτη  Abdolreza Kohanrouz  γνωστό ως Amir.

Μαζί μας θα είναι και ο ίδιος ο σκηνοθέτης για να συζητήσουμε για το ντοκιμαντέρ.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το 2012 και αναφέρεται στο μεγάλο κίνημα των πλατειών και των διαδηλώσεων, ενάντια στα μνημόνια, μέσα από οπτικό υλικό αλλά και συνεντεύξεις ανθρώπων που μιλούν για την Ελλάδα της κρίσης αλλά και για το μέλλον της.

Διάρκεια 75 λεπτά. 

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη:

Ονομάζεται Abdolreza Kohanrouz γνωστός ως Amir. Είναι Ιρανός Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Ντοκιμαντερίστας επίσης καμεραμάν και μεταφραστής. Έχει  ζήσει στην Ελλάδα (1996-2007), έχει σπουδάσει στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου στην Αθήνα και έχει πραγματοποιήσει τις δικές του ταινίες ως Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Σεναριογράφος.

Αυτή τη περίοδο τελειώνει τα γυρίσματα του επόμενου του ντοκιμαντέρ που αφορά την ζωή 3 Ιρανών προσφύγων που είχαν ζήσει στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή ζει  στη Πράγα- Τσεχία και εργάζεται στο Radio Free Europa στο τηλεοπτικό τμήμα στην Περσική γλώσσα.

Η ταινία ‘’Έλληνες σε αβέβαιη πτήση’’ είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ μεγάλου  μήκους το οποίο έχει δημιουργηθεί το 2012.

2007: Η Ανατολή ονειρεύεται τη Δύση

2012: Έλληνες σε αβέβαιη πτήση

 

Πολιτιστικός & Κοινωνικός χώρος «Παίρνω Αμπάριζα».

 Γαλακηδών 11 & Λυσίου-Γαλάτσι

Ο Εκπολιτιστικός, Εξωραϊστικός και Αθλητικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άνω Γαλατσίου 2015 το Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015  και ώρα 18:30 στο (Πάρκο Ελευθερίας, οδός ορίων Άνω Γαλάτσι ).

Το απόγευμα θα ξεκινήσει με τα χορευτικά των τοπικών Συλλόγων Γαλατσίου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική.

Επίσης προσκαλούμε όλους τους Γονείς με τα παιδάκια τους στην έναρξη αυτού του 1ου  Φεστιβάλ την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2015 στις 20:00 με την προβολή παιδικής ταινίας στο Γήπεδο Μπάσκετ επί της οδού Βαρδουσίων 8 στο Άνω Γαλάτσι.