e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ξεκινoύν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου,οι φετεινές  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου ,οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο ,που θα στηθεί στο  στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» (Καραϊσκάκη & Ρεθύμνης).

Θα πραγματοποιούνται καθημερινά ,από  την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιανουαρίου.

 ώρες 10:00 - 13:00 & 17:00 - 20:00 (εκτός από 25 Δεκεμβρίου, 1 & 6 Ιανουαρίου), 

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ  σε όλες τις εκδηλώσεις!

Κατεβάστε..Διαβάστε το πρόγραμμα

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί γονείς, αδυνατούν να προσφέρουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που κάθε παιδί περιμένει.

Για αυτό, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ!!!

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου, διοργανώνει δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων, ώστε να μην αφήσει κανένα παιδί χωρίς το δώρο του. 

Η δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, από τις 10:00 έως τις 14:00 στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους)

Σας περιμένουμε για να συγκεντρώνουμε για τα παιδιά των ωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας δώρα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό, τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

 

           
            

Το Artivism movement είναι ένα πάντρεμα τέχνης και ακτιβισμού!

Το Artivism movement έχει στόχο κάθε φορά να θέτει επί τάπητος ζητήματα που μαστίζουν τη σημερινή κοινωνία αναλύοντας τα σε θεματικά concepts! Σκοπός είναι οι θεατές και οι καλλιτέχνες να αναπτύξουν ένα διάλογο με κοινό παρονομαστή τη τέχνη και τη πολιτεία. Βασικό μέλημα του θεσμού είναι να επιτευχθεί η κοινωνική δραστηριοποίηση των πολιτών διαμέσου της ατομικής αφύπνισης! Στόχος της τέχνης άλλωστε είναι να προβληματίσει και στη συνέχεια να βελτιώσει τον άνθρωπο όχι να είναι αρεστή. Η τέχνη οφείλει να επιτυγχάνει μια βαθιά ενδοσκόπηση στον θεατή !

 Το Artivism Movement στη δεύτερη δράση του, στις 13 Νοεμβρίου 2022, όπου θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ θα σας παρουσιάσει ομιλίες, έργα (πίνακες ζωγραφικής) δρώμενα καλλιτεχνών (θέατρο /τραγούδι/επιδείξεις μόδας, κ.α.) αναφορικά με την ενδοοικογενειακή και την έμφυλη βία ως ένα καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο!

 Με τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου ελπίζουμε μια μέρα να μας επιτραπεί το Artivism Movement να εδραιωθεί ως ένας θεσμός ο οποίος θα ενώνει τις φωνές των καλλιτεχνών και του κοινού καθώς ο καλλιτέχνης δε παύει να είναι πρώτα πολίτης!

 

Mε αφορμή απόφαση του Άρειου Πάγου,που  έκρινε τελεσίδικα ως ιδιωτική μια έκταση 702 τ.μ. στο Λόφο Κόκκου,μέσα σε περιοχή που έχει  κριθεί δασική και αναδασωτέα,οι κομματικές οργανώσεις Γαλατσίου  του ΚΚΕ,διοργανώνουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι"  με θέμα το Δασόκτημα Ομορφοκλησιάς(Βεϊκου)

Ομιλητές 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης,  Δημοτικός Σύμβουλος & επικεφαλής της ¨Λαικής Συσπείρωσης" Γαλατσίου

Γιάννης Πρωτούλης , μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ & επικεφαλής της ¨Λαικής Συσπείρωσης" Αττικής

 

ΥΓ ..Διαβάστε την σχετική αακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Γαλατσίου 
     
...η Εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε μια (1) εβδομάδα αργότερα..Κυριακή 27 Νοεμβρίου

  

 

 

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία ,το Πολιτισμό και τη ποιότητα ζωής, πραγματοποιεί την καθιερωμένη φθινοπωρινή  γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

15 χρόνια  υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής  Ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ ,μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες .

Μια δημόσια έκταση , μέρος   του  περιαστικού δάσους Γαλατσίου ( γενικότερα  Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων ) με  τεράστια σημασία για το Γαλάτσι ( και  τους κατοίκους  της Αθήνας  ) ,  του οποίου ο δασικός – αναδασωτέος  χαρακτήρας πρέπει να προστατευτεί από  κάθε  ενέργεια που, άμεσα ή έμμεσα, αμφισβητεί – υπονομεύει  τον χαρακτήρα αυτό.