e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου,πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΑΜ Γαλατσίου,με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου ,η Ημερίδα  – Ανοιχτή  συζήτηση με θέμα «Διαγραφή  Χρέους  & Μετάβαση  στο  Εθνικό  Νόμισμα»

Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι :

 • Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία,Καθηγήτρια Οικονομικών, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • Βατικιώτης Λεωνίδας(Οικονομολόγος (μέσω Skype)
 • Ιγγλέσης Νίκος,Οικονομολόγος – Δημοσιογράφος(ο οποίος είχε και ρόλο συντονιστή της Ημερίδας – ανοιχτής συζήτησης)
 • Καζάκης Δημήτρης,Οικονομολόγος
 • Λαβδιώτης Σπύρος,Οικονομολόγος

Αναγνώστηκε επίσης σύντομος χαιρετισμός του Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα

Οι εισηγητές παρουσίασαν τις θέσεις τους για τη σωτηρία της χώρας από τα δεσμά του χρέους και την αναγκαιότητα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, ώστε η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της.Προτάσεις και ιδέες που η συστημική προπαγάνδα δεν θέλει να γνωρίζουμε και γι’ αυτό τις αποσιωπά και τις παραποιεί με κάθε τρόπο,σχετίζοντάς τις με ευφάνταστα καταστροφικά σενάρια.

Η σπουδαιότητα του θέματος της Διαγραφής του Χρέους και της μετάβασης σε Εθνικό Νόμισμα, το επιστημονικό κύρος, η κατάρτιση, η εμπειρία και η αμεσότητα του λόγου των ομιλητών,ώθησαν πολλούς συμπολίτες μας να γεμίσουν ασφυκτικά την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου.

Η διεξαγωγή της Ημερίδας αρχικά με τη μορφή επιστημονικής συζήτησης ανάμεσα στους συμμετέχοντες οικονομολόγους και στη συνέχεια ως ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό, αντί των συνηθισμένων παράλληλων μονολόγων,κράτησαν τους περισσότερους από αυτούς καθηλωμένους, ως το τέλος της σχεδόν 4ωρης εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους,

από την τοπική κοινότητα:

 • ο Δήμαρχος Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γιώργος,
 • ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γαλατσίου Βερούλης Ιωάννης,
 • ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) Μανιάτης Γιάννης,
 • η τ. Αντιδήμαρχος Κατσαρίδου-Γιαννακοπούλου Λίνα,
 • ο Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού και Πολιτιστικού φορέα «Δράση» Πετρόπουλος Ίκαρος.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη:

 • με ατομική τους πρωτοβουλία τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του «Σχεδίου Β»,Σπετσέρης Κώστας, Λογοθέτης Αντώνης και Παπουλής Κώστας,
 • ο κ. Τυλιγάδας Οδυσσέας από την Πατριωτική Ένωση,
 • ο (παραιτηθείς) π. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Σακκάς Ιωάννης,
 • ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σταμπολιάδης Ηλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση με θέμα "Η παιδεία σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια" διοργανώνει ο Σύριζα στο Δημαρχείο την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων στην προσπάθεια τους να διαλύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, περικόπτουν τις δαπάνες για την παιδεία, απαξιώνουν και εξουθενώνουν οικονομικά και κοινωνικά εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αποδιαρθρώνοντας και εκφασίζοντας το δημόσιο σχολείο, με στόχο την ολοκληρωτική πρόσδεση του στο άρμα της αγοράς και των ιδιωτικοοικονομικών συ쬬φερόντων. 

Η παιδεία από δημόσιο αγαθό και θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε ταξικό προνόμιο και εμπορικό πεδίο.

Ως αλληλέγγυοι και ενεργοί πολίτες απορρίπτουμε την παθητική θέαση του πολι-τικού αυταρχισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αγωνιζόμαστε για μια εκπαί-δευση δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, που θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας  δημοκρατικής κοινω¬νίας ελεύθερων, σκεπτόμενων πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς και με κύρια επιδίωξη την ενεργό συμμετοχή μας σ’ ένα κοινό μέτωπο για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, προσκαλούμε εκπαι-δευτικούς, μαθητές και γονείς, τους φίλους και τα μέλη μας σε ανοιχτή εκδήλωση με ζωντανό διάλογο και θέμα:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου – Λαμπρινής ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους μας, ότι ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ του Συλλόγου μας θα λάβει χώρα στις 17 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00, στο κέντρο «ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ» (Ζήνωνος 5, Γαλάτσι).

Πλούσιο μενού, άφθονο ποτό, ασταμάτητος χορός, υπό το άκουσμα παραδοσιακής μουσικής από το ηπειρώτικο συγκρότημα «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ», όλα συμπεριλαμβανόμενα στην τιμή εισόδου και επιπλέον λαχειοφόρος αγορά με σημαντικά δώρα έκπληξη!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμήσουμε το μεγαλύτερο Έλληνα επιχειρηματία στο χώρο του Τουρισμού, ηπειρώτη και γαλατσιώτη, Κωνσταντίνο Μήτση.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε όλοι με την παρουσία σας για να περάσουμε μαζί μια αξέχαστη βραδιά.

Πληροφορίες για προσκλήσεις: στο Γραφείο του Συλλόγου (τηλ. 2102933993) καθώς και στα ακόλουθα κιν.: 6942411812, 6942853103, 6948228892, 6949238081, 6946410866, 6976780854, 6976036937 και 6947428209.

Τέλος, σάς ενημερώνουμε ότι η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 στο Γραφείο του Συλλόγου μας. Σας περιμένουμε όλους για να ευχηθούμε καλή χρονιά με Βασιλόπιτα και τσίπουρο! 

Ρεθύμνης 43 & Καποδιστρίου 1, Γαλάτσι Τηλ./Φαξ : 210 2933993

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

    Ηλίας Χρηστάκος                                                                          Κωνσταντίνος Βαρσάνης

 

Ο Φιλανθρωπικός  Οργανισμός  Θεόφιλος διοργανανώνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά,στον Πολυχώρο  του, Παπαφλέσα 9 στο Γαλάτσι

 

Περισσότερες πληροφορίες 

http://www.theophilos.gr/

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του φορέα στην ετήσια γιορταστική εκδήλωση που εφέτος θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 14.12.14, το μεσημέρι, στο γνωστό κέντρο "ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ", Σοφοκλέους 19 Τηλ.2103214362,2103210342 ( Αιόλου, πίσω από το παλιό Ταχυδρομείο, στη πλατεία Κοτζιά ).                                  

Τιμή πρόσκλησης 18 ευρώ     Περιλαμβάνει :

 • Ποικιλία ορεκτικών ανά 4 άτομα (Τζατζίκι ,Μελιτζανοσαλάτα, Τυροσαλάτα, Τυποπιτάκια, Ντολμαδάκια)
 • Σαλάτα εποχής ανά 4 άτομα                                                                            
 • Κυρίως πιάτο επιλογής (Χοιρινή μπριζόλα ,Κοτόπουλο σχάρας, Μπιφτέκι μοσχαρίσιο ,Κεμπάπ)
 • Ποικιλία από φρέσκα φρούτα ανά 4 άτομα                                                                          
 • Ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα    (Δεύτερο μπουκάλι κρασί 8 ευρώ)                                                                                      -
 • Μία μπύρα ανά άτομο ( χωρίς κρασί )                                                            
 • Αναψυκτικά 2 ευρώ  

Επικοινωνία – δηλώσεις – προσκλήσεις: Γιάννης Μυτιληναίος 6972962673 Πέτρος Ζάκης 6955995543 Κρινώ Τσούτσια 6978678929 Δέσποινα Κουτσίκου 6979147224 Ικαρος Πετρόπουλος 6977268371 

                                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΔΡΑΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ   ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΖΩΗΣ

Ηρας 16,11147 Τηλ.6977268371, 210 2923922,210 2222839