e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στις 19:00 μ.μ., η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου(Δημαρχείο) , με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιο Θεοδωρίδη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Άννα Χατζησοφιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Γαλατσίου.

 

Την Παρασκευή 09 Γενάρη στις 07:30 το απόγευμα,στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου “ΚΑΜΙΝΙ”, ο Σύριζα διοργανώνει προεκλογική συγκέντρωση με τους υποψήφιους βουλευτές του στο  νομό Κυκλάδων 

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου “ΚΑΜΙΝΙ”

(Καραϊσκάκη 12, Γαλάτσι)

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου,πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΑΜ Γαλατσίου,με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου ,η Ημερίδα  – Ανοιχτή  συζήτηση με θέμα «Διαγραφή  Χρέους  & Μετάβαση  στο  Εθνικό  Νόμισμα»

Στην Ημερίδα συμμετείχαν οι :

 • Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία,Καθηγήτρια Οικονομικών, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • Βατικιώτης Λεωνίδας(Οικονομολόγος (μέσω Skype)
 • Ιγγλέσης Νίκος,Οικονομολόγος – Δημοσιογράφος(ο οποίος είχε και ρόλο συντονιστή της Ημερίδας – ανοιχτής συζήτησης)
 • Καζάκης Δημήτρης,Οικονομολόγος
 • Λαβδιώτης Σπύρος,Οικονομολόγος

Αναγνώστηκε επίσης σύντομος χαιρετισμός του Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα

Οι εισηγητές παρουσίασαν τις θέσεις τους για τη σωτηρία της χώρας από τα δεσμά του χρέους και την αναγκαιότητα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, ώστε η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της.Προτάσεις και ιδέες που η συστημική προπαγάνδα δεν θέλει να γνωρίζουμε και γι’ αυτό τις αποσιωπά και τις παραποιεί με κάθε τρόπο,σχετίζοντάς τις με ευφάνταστα καταστροφικά σενάρια.

Η σπουδαιότητα του θέματος της Διαγραφής του Χρέους και της μετάβασης σε Εθνικό Νόμισμα, το επιστημονικό κύρος, η κατάρτιση, η εμπειρία και η αμεσότητα του λόγου των ομιλητών,ώθησαν πολλούς συμπολίτες μας να γεμίσουν ασφυκτικά την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Γαλατσίου.

Η διεξαγωγή της Ημερίδας αρχικά με τη μορφή επιστημονικής συζήτησης ανάμεσα στους συμμετέχοντες οικονομολόγους και στη συνέχεια ως ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό, αντί των συνηθισμένων παράλληλων μονολόγων,κράτησαν τους περισσότερους από αυτούς καθηλωμένους, ως το τέλος της σχεδόν 4ωρης εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους,

από την τοπική κοινότητα:

 • ο Δήμαρχος Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γιώργος,
 • ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γαλατσίου Βερούλης Ιωάννης,
 • ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) Μανιάτης Γιάννης,
 • η τ. Αντιδήμαρχος Κατσαρίδου-Γιαννακοπούλου Λίνα,
 • ο Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού και Πολιτιστικού φορέα «Δράση» Πετρόπουλος Ίκαρος.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη:

 • με ατομική τους πρωτοβουλία τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του «Σχεδίου Β»,Σπετσέρης Κώστας, Λογοθέτης Αντώνης και Παπουλής Κώστας,
 • ο κ. Τυλιγάδας Οδυσσέας από την Πατριωτική Ένωση,
 • ο (παραιτηθείς) π. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Σακκάς Ιωάννης,
 • ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σταμπολιάδης Ηλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στις 19:30, πραγματοποιείται στο πολιτιστικό κέντρο "Καμίνι" ,ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Σύριζα Γαλατσίου με θέμα "Εκλογές νίκης και ελπίδας"

 Στη  Γ.Σ. μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ με δικαίωμα λόγου.

 

Εκδήλωση με θέμα "Η παιδεία σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια" διοργανώνει ο Σύριζα στο Δημαρχείο την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων στην προσπάθεια τους να διαλύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, περικόπτουν τις δαπάνες για την παιδεία, απαξιώνουν και εξουθενώνουν οικονομικά και κοινωνικά εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αποδιαρθρώνοντας και εκφασίζοντας το δημόσιο σχολείο, με στόχο την ολοκληρωτική πρόσδεση του στο άρμα της αγοράς και των ιδιωτικοοικονομικών συ쬬φερόντων. 

Η παιδεία από δημόσιο αγαθό και θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε ταξικό προνόμιο και εμπορικό πεδίο.

Ως αλληλέγγυοι και ενεργοί πολίτες απορρίπτουμε την παθητική θέαση του πολι-τικού αυταρχισμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αγωνιζόμαστε για μια εκπαί-δευση δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, που θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας  δημοκρατικής κοινω¬νίας ελεύθερων, σκεπτόμενων πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς και με κύρια επιδίωξη την ενεργό συμμετοχή μας σ’ ένα κοινό μέτωπο για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, προσκαλούμε εκπαι-δευτικούς, μαθητές και γονείς, τους φίλους και τα μέλη μας σε ανοιχτή εκδήλωση με ζωντανό διάλογο και θέμα:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ