e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με το νου και την καρδιά , πάντα δίπλα στους λαούς που αντιστέκονται και όχι στους καταπιεστές και τους κατακτητές. Τόνοι προπαγάνδας και στήριξη του Ισραήλ από τη ΝΑΤΟική δύση, τα επίσημα ΜΜΕ και το ελλαδικό πολιτικό σύστημα. Μετά τη διάψευση της παντοδυναμίας του, το Ισραήλ θέλει «τελική λύση» για τη Γάζα. Η αντίσταση δεν ποινικοποιείται, δεν φυλακίζεται, είναι δίκαιη. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 7.30μμ στο στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» Γαλακήδων 11 κ Λυσίου εκδήλωση – συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

https://pernoampariza.wordpress.com/

 

 

Η Φωτογραφική ομάδα του Πολιτιστικού  και Κοινωνικού χώρου "παίρνω αμπάριζα" πραγματοποιεί Έκθεση Φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι» (Χρήστου Καψάλη 12)

Διάρκεια Έκθεσης : Από Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως και Κυριακή  Δευτέρα  22 Οκτωβρίου 

Ώρες λειτουργίας: 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα

 

Συμμετέχουν:

Δαδάρου Αθανασία – Κάτσιος Θανάσης – Κουτσίκου Δέσποινα- Μπουρλάκος Διονύσης – Παπαδοκωστόπουλος Άρης -Παπαδοκωστόπουλος Νάσος – Σολωμού Μαρία – Στράτου Άντυ -Φώσκολου Ιωάννα – Ψαλτίδη Έφη.

 

Φωτο αφηγήσεις

οι φωτογραφίες είναι στιγμές και οι αφηγήσεις θέλουν χρόνο

θέλω να πω περισσότερα από μια στιγμή

 

θέλω το πριν, το μετά, να ενώσω την εμπειρία

  

θέλω να δω το χώρο και το χρόνο που συνδέουν τις στιγμές

 

θέλω να δείξω τις μορφές των πραγμάτων μέσα μου

 

θέλω να αφηγηθώ μια ιστορία, μια βόλτα, για το μυστήριο της νύχτας, για τον κρυμμένο φόβο μου, για τη χαρά της συνάντησης

 

και να συνομιλήσουν με τις δικές σου αφηγήσεις τις δικές σου εικόνες

 

https://pernoampariza.wordpress.com/

 

 

 

 

Eκδήλωση της  «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 7:00 το βράδυ στα Καραγιαννέϊκα στο καφενείο «Η Άγρα»

H  παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, συμμετέχει από το 2010 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και επικεφαλής -υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Τουλγαρίδης 

 

 

To Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 18:30 , στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου(Δημαρχείο), η ΔΡΑΣΗ γιορτάζει τα 20 χρόνια της.

Μέσα από φωτογραφίες, τραγούδια και παραμύθια, θα σας διηγηθούν την ιστορία τους…

 

 

 

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, η ΔΡΑΣΗ για τον Πολιτισμό, την Κοινωνία και την Ποιότητα Ζωής, κλείνει τα 20 και το γιορτάζει στο Ανοιχτό Θέατρο του Αλσους Βεϊκου ...

 

 

Λίγα λόγια για την ΔΡΑΣΗ…
Οι λόγοι ίδρυσής της…

 

1. Η μελέτη, καλλιέργεια, προβολή & διάδοση του πολιτισμού, η προστασία & βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Γαλατσίου, του Ε΄ Διαμερίσματος Αθηνών & της Άνω Κυψέλης.

2. Η ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας των ανωτέρω περιοχών, σε συνδυασμό με τις όμορες περιοχές.

3. Η ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης αλληλοβοήθειας των μελών του και η παροχή κάθε δυνατής συμπαράστασης σε μέλη & συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

4. Η κατανόηση & αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας, η αναζήτηση πειστικών τρόπων επικοινωνίας μαζί της & η προσπάθεια συμμετοχής της στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με την παραχώρηση βήματος διαλόγου & χώρου δραστηριοποίησης της.

5. Η ηθική & υλική βράβευση για πνευματικά, καλλιτεχνικά & αθλητικά επιτεύγματα.

6. Επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη δασικών εκτάσεων, άλσεων, οικοπέδων -με ακίνητα διατηρητέα ή χωρίς - ανενεργών λατομείων & βιομηχανικών χώρων εντός της πόλης, χαρακτηρισμένων ως δημόσια, ή διεκδικούμενων από την τοπική κοινωνία για κοινωφελή χρήση, από ενέργειες όπως καταπάτηση, οικοπεδοποίηση, οικοδόμηση, κατεδάφιση, αλλαγή χρήσης.

7. Η συνεργασία με τοπικούς φορείς για την ανάδειξη & αντιμετώπιση προβλημάτων ποιότητας ζωής.

8. Η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που παρέχεται για την άσκηση των παραπάνω δραστηριοτήτων μέσω των φορέων της Ελληνικής Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά & φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ιστορικό του φορέα

Ο φορέας, κοινωνικός, πολιτιστικός, περιβαλλοντικός, ιδρύθηκε το 2002 από κατοίκους του Γαλατσίου, & του 5ου Διαμερίσματος Αθηναίων. Διοικείται από 19μελές Συμβούλιο και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του λειτουργούν ομάδες εργασίας (Περιβάλλοντος, Θεατρική, Λόγου & Τέχνης, Αλληλεγγύης, Εκδηλώσεων κ.α.).  

 Έχει συνεχή & δυναμική παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής με εκδηλώσεις πολιτιστικές (θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές, συναυλίες, διοργάνωση μαθητικών λογοτεχνικών διαγωνισμών, φεστιβάλ νεολαίας, εκθέσεων εικαστικών κ.α.),

ψυχαγωγικές (εκδρομές, συνεστιάσεις), μορφωτικές (επισκέψεις εκθέσεων  αρχαιολογικών χώρων), κοινωνικές (για την ενίσχυση φορέων που προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και φροντίδα ατόμων εχόντων ανάγκη), συμμετοχή σε πολυσυλλογικά όργανα για τη διεκδίκηση κοινωφελών χώρων (πλατεία Ηνιόχου, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου, Θερμίδα, Columbia), υιοθεσία, φροντίδα και προστασία έκτασης δενδρυλλίων στο άλσος Ομορφοκκλησιάς. 

 

Υιοθετημένα ΔΡΑΣΗΣ 

Περιοχή των Τουρκοβουνίων, πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

15 χρόνια  υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής  Ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ ,μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες .

Μια δημόσια έκταση , μέρος   του  περιαστικού δάσους Γαλατσίου ( γενικότερα  Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων ) με  τεράστια σημασία για το Γαλάτσι ( και  τους κατοίκους  της Αθήνας  ) ,  του οποίου ο δασικός – αναδασωτέος  χαρακτήρας πρέπει να προστατευτεί από  κάθε  ενέργεια που, άμεσα ή έμμεσα, αμφισβητεί – υπονομεύει  τον χαρακτήρα αυτό.