e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Η φωτογραφική ομάδα Αμπάριζα πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας από 07.10  έως και 09.10.2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι (Ρεθύμνης 36 & Καψάλη 14, Γαλάτσι).

Μια ομαδική έκθεση με πιο προσωπικό χαρακτήρα που δίνει χώρο στον καθένα να εκφραστεί φωτογραφικά με δικό του θέμα, ύφος, τρόπο.

Αναζητήσεις που εκκινούν ατομικά και φιλοδοξούν να γίνουν κοινός τόπος διαλόγου, επικοινωνίας, σύνδεσης μεταξύ μας και με το θεατή.

Μικρό πάντα το φάσμα των θεμάτων και μοναδικό το βλέμμα του καθένα που θέλει να απαθανατίσει:

·      Μνήμες παιδικές μέσα από πέπλα και φίλτρα του χρόνου

·      Νοσταλγικές ματιές σε χαμένους αλλά όχι ξεχασμένους τόπους κι ανθρώπους

·      Τόποι ονειρικοί που βρίσκονται στο εδώ στο τώρα και κάπου αλλού

·      Χνάρια ζωής καλυμμένα με τη σκόνη του χρόνου

·      Πληγές στο κορμί και στις ψυχές μάρτυρες για αγάπη που δεν ήταν

·      Φόρμες και σχήματα που ορίζουν βήματα και βλέμματα

·      Θάλασσες, δρόμοι, ταξίδια, πόλεις που φτάσαμε και πόλεις που αφήσαμε

·      Εκλεκτικές συγγένειες με αυτούς που «κλέβουμε» επειδή τους αγαπήσαμε

Φωτογραφικές μαρτυρίες και αποτυπώσεις σε συνειδητά ή ασυνείδητα προσωπικά ταξίδια γνώσης και αυτογνωσίας.


Επιμέλεια έκθεσης:
 Κατερίνα Ντόνα

Συμμετέχουν:

Δαδάρου Αθανασία

Κάτσιος Θανάσης

Κουκουλογιάννης Βαγγέλης

Κουτσίκου Δέσποινα

Μπουρλάκος Διονύσης

Παπαδοκωστόπουλος Άρης

Παπαδοκωστόπουλος Νάσος

Σολωμού Μαρία

Φώσκολου Ιωάννα

Ψαλτίδη Έφη

Έναρξη07/10/2022  

Ώρες λειτουργίας: 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

https://pernoampariza.wordpress.com/

 

 

 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του δήμου Γαλατσίου,ο Γαλατσιώτης δημοσιογράφος Χρήστος Κιούπης ,παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο ,με τίτλο  "Θανάσης Χωσάδας ο λήσταρχος του χάους και του τρόμου"

 

Το πρώτο του βιβλίο εξέδωσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούπης, με τίτλο Θανάσης Χωσάδας ο λήσταρχος του χάους και του τρόμου. Το βιβλίο βασίζεται σε έγγραφα της περιόδου 1834- 1835 από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο το «άλλο 1821», την Ελλάδα δηλαδή που δημιουργήθηκε μετά την Επανάσταση στην οποία κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει το ληστρικό φαινόμενο. Μια πρώτη γεύση για το περιεχόμενο του βιβλίου, μπορείτε να πάρετε μέσα από 9 ερωτήσεις απαντήσεις

Τι πραγματεύεται το βιβλίο Θανάσης Χωσάδας ο λήσταρχος του τρόμου και του χάους ;

Το βιβλίο αποτελεί προϊόν ιστορικής έρευνας και αφορά στη ζωή ενός σχεδόν άγνωστου έως σήμερα λήσταρχου με το όνομα Θανάσης Χωσάδας. Η έρευνα αφορά στη δράση του που ανέπτυξε στην ευρύτερη περιοχή της Ρούμελης κατά τα έτη 1834 και 1835 και αναδεικνύει το «άλλο 1821», την Ελλάδα δηλαδή που δημιούργησε η Επανάσταση κατά των Οθωμανών.

Ποια ήταν η Ελλάδα εκείνης της εποχής;

 

Μέσα από ιστορικά έγγραφα των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ), αναδεικνύεται η Ελλάδα μιας πολύ μακρινής εποχής, που καθιστά σαφές ότι το νεοσύστατο Κράτος, είναι βυθισμένο στη βία ασύδοτων ένοπλων ομάδων. Εάν το 1821 είναι μια ιστορία ηρωικών κατορθωμάτων έναντι των Οθωμανών που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», το «άλλο 1821», συμβολίζει την Ελλάδα των ατάκτων και του πλιάτσικου.

Και ο Χωσάδας τι ρόλο διαδραματίζει;

Ο Θανάσης Χωσάδας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη φάση της έκρηξης του ληστρικού φαινομένου. Τα έγγραφα στα ΓΑΚ, αποκαλύπτουν τις περιοχές που χτυπούσε, τις ληστείες και τους φόνους που διέπραττε κατά εμπόρων, αλλά και κατοίκων της περιοχής και τα μονοπάτια της διαφυγής του ίδιου και της συμμορίας του.

Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα του ήρωα του βιβλίου;

Για τη Βαυαρική τάξη πραγμάτων, είναι ο λήσταρχος του χάους και του τρόμου και αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου. Οι αρχές απαιτούν «στενότερη παρακολούθηση και μεγαλύτερη αυστηρότητα για να εκλείψει το χάος», κάνοντας μάλιστα λόγο για «συνθήκες τρόμου»

Με αυτό ως δεδομένο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνος για την Βαυαρική τάξη πραγμάτων;

Η «ηγεμονία» του Χωσάδα στις περιοχές της Ρούμελης, υποχρεώνουν τις αρχές να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τη δράση του. Η επικήρυξη του με το ποσό των 2.000 δραχμών, καθιστά σαφές ότι είναι επικίνδυνος για τη Βαυαρική τάξη πραγμάτων.

Ποιο είναι το στοιχείο που σας έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη εντύπωση από τη δράση του;

Ο Χωσάδας και η συμμορία του είναι ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή της Ρούμελης. Το στοιχείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι χωρίς αμφιβολία οι βιασμοί. Σε αναφορά μάλιστα από γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή Ελευθεροχώρι –κοντά στη Λαμία-, οι χωροφύλακες χρησιμοποιούν τη φράση «εκόρεσαν και τρία κορίτσια»

Ποιες ήταν οι κορυφαίες στιγμές του λήσταρχου Χωσάδα και της συμμορίας του;

Η πρώτη είναι χωρίς αμφιβολία η ληστεία του πλούσιου εμπόρου Νόβα στη Ναύπακτο. Η εξιστόρηση των γεγονότων είναι συγκλονιστική, καθώς ο Χωσάδας και η συμμορία του, σκότωσαν τη μητέρα του εμπόρου, πήραν ομήρους τη σύζυγο και την κόρη του και έκλεψαν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι του. Η δεύτερη είναι η δολοφονία του λοχαγού Κράους στην περιοχή Σκαλί κοντά στο Μεσολόγγι από περίπου 80 ληστές υπό τον Χωσάδα, οι οποίοι κυκλοφορούν με μαύρη σημαία και μια τρομπέτα.

Και πως γίνεται με αυτή την κινηματογραφική του δράση να μην συλλαμβάνονται;

 

Η απάντηση στο ερώτημα έχει σχέση με τα κρησφύγετα που χρησιμοποιούσε εκ των οποίων κάποια βρίσκονται έξω από τα σύνορα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους στα οποία δεν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης. Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να συνυπολογίζει κανείς είναι χωρίς αμφιβολία ο ρόλος των νομάδων κτηνοτρόφων που ήταν «το κινητό καταφύγιο των παράνομων» και το «φυτώριο ληστών».

Τι ήταν τελικά ο Χωσάδας;

Ο Χωσάδας ήταν σίγουρα ένας κυνηγημένος που με τη συμμορία του ζούσε εκτός της έννομης τάξης πραγμάτων εκείνης της εποχής. Το βιβλίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα εάν η δράση του εντάσσεται στους κοινωνικούς ληστές -με την έννοια που δίνει ο Hobsbawm-, όπου οι απλοί άνθρωποι τους θεωρούν ήρωες, απελευθερωτές ή αγωνιστές της δικαιοσύνης, ή στους επαγγελματίες του είδους, που βιοπορίζονται από τη ληστρικό φαινόμενο.

 

Πηγή aftodioikisi.gr/

 

 

Το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής είναι πλέον γεγονός!

30 μέρες Θέατρο τον Ιούλιο και 30 μέρες Μουσική το Σεπτέμβριο δωρεάν για όλους τους Πολίτες στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος.

Όλες οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00μμ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και στο σύνδεσμο https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου ,το θέατρο θα φιλοξενήσει παραστάσεις σημαντικών θεατρικών έργων με την συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών, ενώ από 1 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου  θα γεμίσει από την μουσική γνωστών τραγουδιστών και μουσικών

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 21:00 μ.μ.

Κατεβάστε διαβάστε το 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (PDF) 

 

 

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ - ΜΗΝΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

§  Παρασκευή, 1η Ιουλίου: Μία όπερα για παιδιά με τίτλο «Το Μαγικό Βιολί» από τα Μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

§  Σάββατο, 2 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τους Γιάννη Μπέζο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

§  Τρίτη, 5 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Μήδεια» του Ευριπίδη, από το «Θέατρο του Λόγου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά. Ερμηνεύουν: Τζούλη Σούμα, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Νίκος Δερτιλής, Βασίλης Ψυλλάς

§  Τετάρτη, 6 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με τη Χριστίνα Αλεξανιάν.

§  Πέμπτη, 7 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Στου Μποχώρη», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Ερμηνεύουν: Κώστας Αρζόγλου, Πέμυ Ζούνη κ.α.

§  Σάββατο, 9 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας - στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη», ένα τρίπτυχο project που αφορά την ελληνική επανάσταση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Τα κείμενα και τις μελέτες επιμελούνται: η Πολυξένη Αδάμ Βελένη, ο Αστέριος Πελτέκης και τον γενικό συντονισμό ο Γεώργιος Διδασκάλου. Ερμηνεύουν: Θάνος Κοντογιώργης, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Τερέζα Καζιτόρι (κιθάρα/πιάνο), Κυριάκος Πέτρου (βιολί).

§  Κυριακή, 10 Ιουλίου: Παιδική Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη, σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος. Νίκος Καραστέργιος, Νίκος Σταματόπουλος και Σοφία Αγγελικοπούλου.

§  Δευτέρα, 11 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» της Ornela Vorpsi, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με την Αμαλία Αρσένη. Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Αθηνά Καραγιώτη, Vefi Redhi.

§  Τρίτη, 12 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Χορευτική Πανούκλα», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου. Ερμηνεύουν η Ελένη Στεργίου, η Ελένη Βλάχου, Ο Μικές Γλύκας, ο Ερρίκος Μηλιάρης, ο Γιάννης Μαστρογιάννης κ.α.

§  Τετάρτη, 13 Ιουλίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Μαρίκα Νίνου - Σαν άστρο», από το θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαριάνας Κάλμπαρη. Ερμηνεύουν: Ευγενία Αποστόλου, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Μαγγίνας, Γιάννος Περλέγκας, Μάνος Στεφανάκης. Μουσικοί επί σκηνής: Αυγερινή Γάτση (πιάνο, ακορντεόν), Στράτος Γκρίτζαλης (μπουζούκι), Μπάμπης Παπαδημητρίου (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Γιάννος Περλέγκας (κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Χορός-ακροβασία: Χριστίνα Σουγιουλτζή.

§  Πέμπτη, 14 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Άγουρα Κεράσια» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Ερμηνεύουν: Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος και στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός. Ακούγεται ως Μαρία η φωνή της Τζένης Καζάκου.

§  Παρασκευή, 15 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη / Η Μεγάλη Πλεκτάνη», του Jordi Galceran. Μια αναπάντεχη κωμωδία σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας.

§  Σάββατο, 16 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου... Μ’ ένα όνειρο τρελό». Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της εμβληματικής στιχουργού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ερμηνεύουν η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου, η Ασπασία Στρατηγού (Γη της ελιάς). Στον ρόλο της Ευτυχίας: Βασιλική Γεωργικοπούλου. Στον ρόλο του Παπαγιαννόπουλου: Στέφανος Οικονόμου. Παίζουν ακόμα: Ελένη Κεραμιδά, Μάγδα Τασούλα, Αθηνά Αλαμάνη, Ρουμπίνη Χοντρουδάκη, Μαρία Παπαδοπούλου, Αναστασία Χατζηπέτρου, Ασημίνα Κακοσαίου, Κατερίνα Γεροπούλου, Θωμάς Σιδέρης, Αλέξανδρος Μαρίνος, Μπάμπης Ούστογλου, Στέλιος Κεχριώτης.

§  Κυριακή, 17 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ιμάμ Μπαϊλντί» του Κώστα Παπαπέτρου. Μια φαρσοκωμωδία από τον Μετρ μεγάλων επιτυχιών. Ερμηνεύουν: Θοδωρής Κατσικαλούδης, Βαγγέλης Πυρινής, Ιωάννα Προσμίτη.

§  Δευτέρα, 18 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Λεονί βιάζεται ή το όμορφο κακό» του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη. Ερμηνεύουν: Παναγιώτα Βιτετζάκη, Θάνος Λέκκας, Χρήστος Σταθούσης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αλέξανδρος Βάρθης, Κώστας Δελακούρας, Κατερίνα Ρίζου, Φρόσω Μάνη.

§  Παρασκευή, 22 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ακούω Ήχον Κώδωνος», από το θέατρο Στοά. Μια σύνθεση από έργα του Μποστ επιμελημένα από τον Θανάση Παπαγεωργίου. Ερμηνεύουν: ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Λήδα Πρωτοψάλτη, η Ευδοκία Σουβατζή, η Εύα Καμινάρη, ο Γιώργος Ζιόβας, η Άννα Μονογιού, ο Άρης Τρουπάκης, η Μαρία Νίκα, ο Αργύρης Παυλίδης, η Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, η Μαριάννα Κιμούλη, η Δήμητρα Κόκκορη, ο Γιλμάζ Χουσμέν και Χρήστος Καρύπης. Συμμετέχει και ο Διονύσης Τσακνής.

§  Σάββατο, 23 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» του Τζόρτζ Μπέρναρντ Σω, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Ερμηνεύουν: ο Χρήστος Φωτίδης, η Έφη Ρασσιά, ο Πέτρος Αποστολόπουλος, ο Τάσος Μπλάτζιος και ο Τάσος Περάκης. Φιλική συμμετοχή η Μαίρη Βιδάλη.

§  Κυριακή, 24 Ιουλίου: Μουσικοθεατρική παράσταση που χωρίζεται σε δύο μέρη και φέρει τίτλο «The Opposite of blood» και «Retention». Μια χορογραφία των Kasper Ravnhøj και Rasmus Blad Björkvad. Η παράσταση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Τέχνης της Δανίας.

§  Δευτέρα, 25 Ιουλίου: Διεξαγωγή Διαβαλκανικού Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής. Ένας νέος διεθνής καλλιτεχνικός θεσμός, όπου υμνείται το Αρχαίο Δράμα ως διαχρονική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, εκφράζοντας παράλληλα την εξωστρέφεια, την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος.

§  Τρίτη, 26 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Δήμου Αβδελιώδη.

§  Πέμπτη, 28 Ιουλίου: Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ξεριζωμός», εμπνευσμένη από τη Μικρασιατική καταστροφή. Τη σκηνοθεσία - χορογραφία υπογράφει η καταξιωμένη χορογράφος των τελετών της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Άρτεμις Ιγναντίου και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο πολυβραβευμένος συνθέτης Μιράν Τσαλικιάν. Τραγουδάει η Μαριαλένα Ροζάκη.

§  Παρασκευή, 29 Ιουλίου: Θεατρική παιδική παράσταση με τίτλο «Το προσφυγάκι», της Αιμιλίας Υψηλάντη. Τα τραγούδια της παράστασης έχει γράψει ο Παντελής Θαλασσινός.

§  Σάββατο, 30 Ιουλίου: Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες», του Γιάννη Παπαθανασίου. Ερμηνεύουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βάγγέλης Καλλίτσογλου.

§  Δευτέρα, 1η Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Το αίνιγμα του Χαμένου Θεού», σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Χριστοφή και μουσική Νίκου Ξανθούλη. Μια παράσταση για όλους με ισότιμη συμμετοχή όλων Υποστήριξη όλων των ΑΜΕΑ.

§  Τετάρτη, 3 Αυγούστου: Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Μήδεια» του Μποστ, από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

§  Πέμπτη, 4 Αυγούστου: Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Μήδεια» του Μποστ, από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΜΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

·         Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου: Μουσικoχορευτική παράσταση με τίτλο «Μικρά Ασία - Τόπος Ελληνικός». Ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Καταστροφή της Μ. Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και τον Ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Νάκου.

·         Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη και την Deborah Mayers.

·         Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Ένα μουσικό συναπάντημα από παραδοσιακό τραγούδι των Ελλήνων του Πόντου και το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου.

·         Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Βάρα Νταγερέ». Μια μουσική παράσταση με τα ωραιότερα κλασσικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών κι αναφορές στην παράδοση και το ρεμπέτικο. Ερμηνεύουν ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Δημήτρης Ρέππας και (φιλική συμμετοχή) η Στέλλα Καρύδα.

·         Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ή εμένα ή την άλλη» με τη Λένα Αλκαίου και τη Σοφία Βόσσου.

·         Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Σμυρνέϊκο Μινόρε» με τη μοναδική Γλυκερία. Συμμετέχει η Μαριώ, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, καθώς και ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

·         Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι.

·         Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο» με την Τερέζα και τον Γιώργο Κατσαρό.

·         Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης - Ωδή στους συνθέτες και στιχουργούς που έντυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους του», με την Τίνα Τράκου και τον μαέστρο Νίκο Στρατηγό,.

·         Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία - Αφιέρωμα στον σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «Ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης» που φέτος εορτάζονται τα 100 έτη από τη γέννησή του. Ερμηνεύει ο Γιώργος Μπιθικώτσης. Αφηγήτρια η Άννα Μπιθικώτση.

·         Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες», με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Μάκη Ψαραδέλλη, τη Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και την Ελένη Καρακάση.

·         Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Περρή.

·         Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας, ο Άγγελος Θεοδωράκης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

·         Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Γιάννη Βαρδή, τον Γιώργο Λιανό και τη Μαρία Καρλάκη.

·         Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Άκη Δείξιμο και τον Κώστα Δόξα.

·         Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Όταν ο Μίμης μαγεύει...». Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

·         Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια.

·         Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Βιολέτα Ίκαρη, την Ιουλία Καραπατάκη κ.α.

·         Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο Χρόνο», μια αναδρομή από τον ελληνικό κινηματογράφο και το ρεμπέτικο μέσα σε αυτόν. Ερμηνεύουν η Μαριαλένα Ροζάκη και ο Άρης Πλασκοβίτης.

·         Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Με πινέλα και Χρώματα μόνο», με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον ηθοποιό - ερμηνευτή Παναγιώτη Πετράκη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωκάς Ευαγγελινός.

·         Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά.

·         Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τους Locomondo.

·         Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Andronikos and the Band και στη συνέχεια με τους Peppers Beatles Tribute Band. Μία βραδιά γεμάτη rock αναμνήσεις αλλά και έντεχνο τραγούδι.

·         Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

·         Σάββατο, 1η Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Αγάπης Λόγια», με τη σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου. Ένα μελωδικό ταξίδι με υπέροχα ακούσματα από την ελληνική οπερέτα και αγαπημένα τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

·         Κυριακή, 2 Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Folkie - Rockie. Από τη rock στην παράδοση», με το συγκρότημα Karmica και τον Γιώργο Παντερή. Guest ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η ΔΡΑΣΗ ,στα πλαίσια του  Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022,διοργανώνει τη Παρασκευή 22 Ιουλίου ,μουσική εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βέϊκου ,αφιερωμένη στο Άσυλον Ανιάτων.

ΥΓ.Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου και είχε αναβληθεί  λόγω κακοκαιρίας

 

 

 

Τὴν Πέμπτην 14 Ἰουλίου 2022, ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, τοῦ Ναξίου, πανηγυρίζει τὸ ὁμώνυμον Ἱερόν Παρεκκλήσιον, παραπλεύρως τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

 

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
 Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ
ΤΗΣ ΕΝ ΤΗΙ ΙΕΡΑΙ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

12 ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

7:00 μ.μ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ στὰ Προπύλαια τοῦ Ἱ. Παρεκκλησίου τοῦ Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου καί ἐν συνεχείᾳ Ἑσπερινός καί  Παράκλησις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

7:00 π.μ. Ὂρθρος καὶ Θεία Λειτουργία

 

7:30 μ.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ μετ' ἀρτοκλασίας καὶ Ἱεροῦ Κηρύγματος

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

7:00 π.μ. ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑι ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ.

 

7:00 μ.μ. Μεθέορτος Ἑσπερινός καὶ Παράκλησις Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

7:00 π.μ. Ὂρθρος καὶ Θεία Λειτουργία

 

9:30 π.μ. Παράκλησις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου