e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Την Κυριακή 5  Νοεμβρίου,  η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία ,το Πολιτισμό και τη ποιότητα ζωής, πραγματοποιεί την καθιερωμένη φθινοπωρινή   γιορτούλα της στην υιοθετημένη περιοχή των Τουρκοβουνίων,πάνω από το Λόφο Κόκκου.Μια περιοχή που έχει μεταμορφωθεί μετά από μεγάλη, διαρκή και εθελοντική δουλειά, σε ένα δάσος με τους δρόμους του, τα μονοπάτια του, την πλατεία του, με τραπέζια και παγκάκια, όλα κυριολεκτικά χειροποίητα..

15 χρόνια  υιοθεσίας αυτής της δημόσιας – αναδασωτέας περιοχής  ,που με εθελοντική, συνεχή και επίπονη προσπάθεια της Περιβαλλοντικής  Ομάδας της ΔΡΑΣΗΣ ,μεταμορφώθηκε από χώρο ουσιαστικά γυμνό - κρανίου τόπος -, σε ένα όμορφο  δάσος με τους δρόμους του ,την πλατεία του,  τον χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των  Σχολείων που με την καθοδήγηση εμπνευσμένων Δασκάλων-Καθηγητών επισκέπτονται το χώρο και περνάνε στους μαθητές τους  πολύτιμες γνώσεις φυτών ,καταγράφοντας εικόνες .

Μια δημόσια έκταση , μέρος   του  περιαστικού δάσους Γαλατσίου ( γενικότερα  Μητροπολιτικό πάρκο Τουρκοβουνίων ) με  τεράστια σημασία για το Γαλάτσι ( και  τους κατοίκους  της Αθήνας  ) ,  του οποίου ο δασικός – αναδασωτέος  χαρακτήρας πρέπει να προστατευτεί από  κάθε  ενέργεια που, άμεσα ή έμμεσα, αμφισβητεί – υπονομεύει  τον χαρακτήρα αυτό

 

 

 

 

Με το νου και την καρδιά , πάντα δίπλα στους λαούς που αντιστέκονται και όχι στους καταπιεστές και τους κατακτητές. Τόνοι προπαγάνδας και στήριξη του Ισραήλ από τη ΝΑΤΟική δύση, τα επίσημα ΜΜΕ και το ελλαδικό πολιτικό σύστημα. Μετά τη διάψευση της παντοδυναμίας του, το Ισραήλ θέλει «τελική λύση» για τη Γάζα. Η αντίσταση δεν ποινικοποιείται, δεν φυλακίζεται, είναι δίκαιη. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 7.30μμ στο στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» Γαλακήδων 11 κ Λυσίου εκδήλωση – συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

https://pernoampariza.wordpress.com/

 

To Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 18:30 , στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου(Δημαρχείο), η ΔΡΑΣΗ γιορτάζει τα 20 χρόνια της.

Μέσα από φωτογραφίες, τραγούδια και παραμύθια, θα σας διηγηθούν την ιστορία τους…

 

 

 

 

 

Η Φωτογραφική ομάδα του Πολιτιστικού  και Κοινωνικού χώρου "παίρνω αμπάριζα" πραγματοποιεί Έκθεση Φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι» (Χρήστου Καψάλη 12)

Διάρκεια Έκθεσης : Από Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως και Κυριακή  Δευτέρα  22 Οκτωβρίου 

Ώρες λειτουργίας: 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα

 

Συμμετέχουν:

Δαδάρου Αθανασία – Κάτσιος Θανάσης – Κουτσίκου Δέσποινα- Μπουρλάκος Διονύσης – Παπαδοκωστόπουλος Άρης -Παπαδοκωστόπουλος Νάσος – Σολωμού Μαρία – Στράτου Άντυ -Φώσκολου Ιωάννα – Ψαλτίδη Έφη.

 

Φωτο αφηγήσεις

οι φωτογραφίες είναι στιγμές και οι αφηγήσεις θέλουν χρόνο

θέλω να πω περισσότερα από μια στιγμή

 

θέλω το πριν, το μετά, να ενώσω την εμπειρία

  

θέλω να δω το χώρο και το χρόνο που συνδέουν τις στιγμές

 

θέλω να δείξω τις μορφές των πραγμάτων μέσα μου

 

θέλω να αφηγηθώ μια ιστορία, μια βόλτα, για το μυστήριο της νύχτας, για τον κρυμμένο φόβο μου, για τη χαρά της συνάντησης

 

και να συνομιλήσουν με τις δικές σου αφηγήσεις τις δικές σου εικόνες

 

https://pernoampariza.wordpress.com/

 

 

 

 

Eκδήλωση της  «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 7:00 το βράδυ στα Καραγιαννέϊκα στο καφενείο «Η Άγρα»

H  παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, συμμετέχει από το 2010 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και επικεφαλής -υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Τουλγαρίδης