e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Έκλεισαν δύο χρόνια διανομών τροφίμων ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” στην πόλη μας. Δύο χρόνια συνεχούς προσπάθειας για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της συμμετοχής, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, προσπάθειας για της αντίστασης και της δημοκρατίας είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός για την κοινωνία μας. Με την πεποίθηση ότι ένας λαός για να παλέψει για τη σωτηρία του πρέπει πρώτα απ” όλα να δώσει τον αγώνα της επιβίωσης προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Καταφέραμε τα δύο αυτά χρόνια να διανείμουμε 350 τόνους τρόφιμα ”ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” και να δώσουμε δωρεάν 7 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν. Δημιουργήσαμε τμήμα για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διοργανώσαμε χαριστικά παζάρια με ρουχισμό, και σχολικά είδη, κάνουμε δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, οργανώνουμε δράσεις ανέργων. Πάνω απ” όλα όμως αποτελούμε μια μικρή κοινότητα ενεργών πολιτών που μπορούν να συζητούν, να σχεδιάζουν, να δρουν να κοιτάζονται στα μάτια, και να ονειρεύονται.

Σύμφωνα με τον νόμο 4264/155/2014, που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι αγορές ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ απαγορεύονται. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει κάθε μορφή διακίνησης προϊόντων, που διατηρεί την ανεξαρτησία της από τον έλεγχο των μεγάλων κυκλωμάτων και συμφερόντων της αγοράς τροφίμων.

Προσπαθούν να ακυρώσουν τη σχέση αμοιβαίου οφέλους καταναλωτή – παραγωγού και να καταργήσουν τον έλεγχο ποιότητας και τιμής από τον καταναλωτή. Επαναφέρουν έτσι την κερδοσκοπία, τα λαδώματα, τους προνομιούχους που παίρνουν τις άδειες, τη χειραγώγηση και τον έλεγχο των τιμών.

Εμείς όμως όχι μόνο θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την επιβίωση και τις διανομές ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, αλλά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε στην πόλη μας έναν αστικό μη κερδοσκοπικό καταναλωτικό συνεταιρισμό ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και γύρω απ’αυτόν ένα πολύπλευρο δίκτυο, συμμετοχής και αλληλεγγύης. Μια κοινότητα ενεργών πολιτών που θα έχει αναφορά στις ανάγκες μας και θα επιχειρεί να οικοδομήσει ένα διαφορετικό σύστημα αξιών, κοινωνικών δομών και οικονομικών σχέσεων.

 

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Παραγγελίες για την 12η Διανομή τροφίμων στην ιστοσελίδα:

http://www.xmesazontes.gr/ Πληροφορίες:

Κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος» παίρνω Αμπάριζα»

Γαλακηδών 11 Γαλάτσι

 

τηλ. 210 2929 418

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 o Rainer Neumüller   θα βρίσκεται,  μαζί με τον δημοσιογράφο της αυστριακής τηλεόρασης Christian Rathner που μεσολάβησε, στο στέκι «παίρνω Αμπάριζα» στις 19:30 σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς .

Συνεδριάζει τη Παρασκευή  14 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 18:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου ,για τη  λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Μήνας συμβολικός ο Νοέμβριος και η σκέψη μας συναντιέται με τους αγώνες του λαού μας ενάντια στο καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. Συνειρμικά, μας απασχολεί και η ψηλάφηση της καθημερινότητας στα χρόνια της εφταετίας. Σαράντα ένα χρόνια μετά πού βρισκόμαστε; πόσα έχουν αλλάξει αλήθεια;Το σινέ-Αμπάριζα θα προβάλλει έναν κύκλο ταινιών που αναφέρονται στην εποχή εκείνη…

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - αφιέρωμα «Τάσος Λειβαδίτης, ο ποιητής των φτωχών & των αδικημένων,26 χρόνια μετά τον θάνατό του (1988)» στον Πολιτιστικό χώρο ΚΑΜΙΝΙ