e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

ΚΑΛΕΣΜΑ Σωματείων και Φορέων Γαλατσίου ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Κυριακή, 8 Μαΐου – 18.30μμ – Πάρκο Λυσίου, Λεωφ. Γαλατσίου 112

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!

Οργανώνουμε Μέτωπο Αντεπίθεσης!

 

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε τη ζωή μας να ακριβαίνει, γεγονός το οποίο δημιουργεί απελπισία για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και αγανάκτηση σε όλους!

Με μεγάλη δυσκολία βγάζουμε τον μήνα, εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (γάλα, ψωμί, λαχανικά, κρέας, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα κλπ.). Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν έχουν σταματημό τους τελευταίους μήνες, διαλύουν τους οικογενειακούς μας προϋπολογισμούς. Οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, οι εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα, η ακριβοπληρωμένη Υγεία και Παιδεία, η αύξηση της φορολογίας τσακίζουν το εισόδημά μας όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς. Αντί να μειωθούν ή και να καταργηθούν σε κάποιες περιπτώσεις τα δημοτικά τέλη αλλά και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στις αθλητικές - πολιτιστικές δραστηριότητες, η κατάσταση παραμένει το ίδιο δύσκολη!

Η μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας.

Δεν πάει άλλο! Διεκδικούμε:

1. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

2. Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

3. Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής.

4. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

5. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

6. Ελεύθερος διακανονισμός στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ανεξάρτητα του ύψους οφειλής.

7. Δωρεάν μετακίνηση στα δρομολόγια των ΜΜΜ στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

8. Επιδότηση ενοικίου για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, φοιτητές, πολύτεκνους και μικρές επιχειρήσεις.

9. Μείωση των δημοτικών τελών για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και μικρούς επαγγελματίες. Αντίστοιχα μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, μείωση χρηματικής συμμετοχής στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

10. Έκτακτη επιχορήγηση για τις Σχολικές Επιτροπές και για τις αθλητικές υποδομές

11. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους.

12. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες

 

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Α’ Αθήνας – Γαλατσίου

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος ΟΓΕ)

 

 

Ο σύλλογος "ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία,τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής" ,με ψήφισμά του καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,ζητά τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και τάσσεται κατά της αποστολής πολεμικού υλικού

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο

Ι. Καταδικάζει απερίφραστα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία  αποτελεί  κατάφωρη  παραβίαση   του Διεθνούς δικαίου που διασφαλίζει ομαλές διακρατικές σχέσεις.

2. Ζητάμε τον άμεσο  τερματισμό του πολέμου, την παύση των εχθροπραξιών, την επαναφορά της ειρήνης,  των συνομιλιών , της διπλωματίας υπό την αιγίδα  επιτροπής του Ο.Η.Ε.  αποδεκτής  από τα δύο μέρη

 

 

3. Να  ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια. Όχι σε αποστολή πολεμικού υλικού, όχι σε εμπλοκή της χώρας μας . Όχι στην πολιτική ομηρίας της  απλής  ουκρανής μάνας, του απλού εγκλωβισμένου ουκρανού πολίτη .Ναι στην υποδοχή προσφύγων  αναλογικά με  τα άλλα  κράτη της Ε.Ε.

 

4. Να  δημιουργηθεί πρόγραμμα για την αποκατάσταση  των  καταστροφών.

5. Να  επικαιροποιηθεί η ειρηνική συνύπαρξη των λαών , ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εθνικών μειοψηφιών  και η μη επέμβαση  στα εσωτερικά  άλλων χωρών.

6.Να αναγνωριστεί το δικαίωμα κάθε χώρας  να προστατεύει την ασφάλεια των κατοίκων της  από  εξωτερικές παρεμβάσεις . Όχι στις  ξένες βάσεις στα σύνορα  χώρας ,αντίθετης  προς  υφιστάμενους στρατιωτικούς συνασπισμούς,

7 .Μέσα από διεθνή συνεργασία   να θεσπιστεί η ενίσχυση ανεξάρτητων οργανισμών επιφορτισμένων  με τον έλεγχο  της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων που   είναι εγκατεστημένοι σε διάφορες χώρες.  

8. Ναι στην  Ενίσχυση της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των πολιτιστικών ανταλλαγών . Όχι στην  ακύρωση  προγραμματισμένων εκδηλώσεων  πολιτισμού, αθλητισμού  και λοιπών δραστηριοτήτων  από φορείς εμπόλεμης χώρας .Όχι στην αντιρωσική υστερία. 

9. Να  διατηρηθούν οι γέφυρες   με το Ρώσικο λαό  με τον οποίο μας συνδέουν  αιώνες φιλίας , καθώς και η προστασία   της Ελληνικής  ομογένειας

                                                                      Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


Παράσταση διαμαρτυρίας για Μέτρα για την Υγεία και την Προστασία του Λαού
πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 10π.μ. στο Κέντρο Υγείας Γαλατσίου από το Σύλλογο Γυναικών Γαλατσίου, την Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, την Επιτροπή Νέων Εργαζομένων/Ανέργων Γαλατσίου, και την ‘Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου. 

Οι φορείς του Γαλατσίου διοργάνωσαν την σημερινή διαμαρτυρία σε συνέχεια του μεγάλου συλλαλητήριού του λαού της Πάτρας και της Αθήνας, Σάββατο 29.1.22 στο Σύνταγμα, δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον συλλογικό αγώνα για την προστασία της Υγείας και της ζωής του λαού. 

Δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι και ο λαός συνεχίζουν να βιώνουν την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ ενώ την ίδια ώρα, χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα Υγείας και στέλνονται ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.

Τονίζουν ότι «η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ότι πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Ότι είναι η ίδια πολιτική που μας αφήνει εκτεθειμένους απέναντι σε κάθε λογής καιρικά φαινόμενα - φυσικές καταστροφές, που μας καταργεί κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα, που μειώνει συνεχώς το λαϊκό εισόδημα και αφήνει οικογένειες χωρίς ρεύμα και θέρμανση».  

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση που χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ενώ μειώνει περαιτέρω το 2022 την κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με περικοπές 279 εκατ. ευρώ και προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ».

Υπογραμμίζουν ότι σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, για μέτρα προστασίας των παιδιών στα σχολεία, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

  Διεκδικούν:

  • ·        .   .   Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις    μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία  των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

 

·         Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ΚΑΙ ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού με οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού

 

·         Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση

.

·         Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ, σε όλους τους εργαζόμενους.

 

·         Να καταργηθεί η τροπολογία που μειώνει στο 50% τον μισθό στον γονιό που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, βρίσκονται σε καραντίνα ή/και φροντίζουν μικρά παιδιά/ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

 

·         Ουσιαστικά μέτρα για την υγειά στα σχολεία. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

 

Πάρτε τώρα Μέτρα για την Υγεία και την Προστασία του Λαού! Φτάνει πια! Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κόστος!

 

 

 

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος ΟΓΕ) - Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου - Επιτροπή Νέων Εργαζομένων/Ανέργων Γαλατσίου – Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου