e-Galatsi

σερφάροντας στο ΓαλάτσιΗ Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Γαλατσίου,με ανακοίνωσή της, ζητά μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας στα σχολεία και καλεί τους Συλλόγους  Γονέων στο συλλαλητήριο της Τρίτης 11/01/2022 ,έξω από το Υπουργείο Παιδείας

 

Η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής ,προσκαλεί  τα μέλη και φίλους της να δηλώσουν συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας και Προσφοράς (Θεατρική ομάδα,Ομάδα Περιβάλλοντος,Ομάδα Αλληλεγγύης ....)   

                                           

 Δελτίο τύπου

Πρόσκληση συμμετοχής στις ομάδες εργασίας – προσφοράς ( Ο.Ε.Π. )

Βασικό στοιχείο της  λειτουργίας της ΔΡΑΣΗΣ είναι οι Ομάδες Εργασίας – Προσφοράς  ( Ο.Ε.Π.) .  Είναι ανοιχτές, συμμετέχουν  τακτικοί  και αναπληρωματικοί  διοικητικοί σύμβουλοι του παρόντος αλλά και προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων,  όπως και  απλά μέλη ή φίλοι του φορέα.                                                                                       
Λειτουργούν σε καθεστώς αυτονομίας.  Σε κάθε ομάδα, αρχικά  ορίζεται ένας συντονιστής που αναλαμβάνει το έργο  του ορισμού  της ημέρας, της ώρας και του τόπου της συνάντησης ( Δημόσιος -κοινοτικός  χώρος ή καφετέρια ή σπίτι....).
Τα υπόλοιπα ( ο προσανατολισμός  και τα ειδικότερα θέματα αναφοράς ) τα ορίζει η  ίδια η ομάδα. 
Οι Ο.Ε.Π. αυτενεργούν. Κατά διαστήματα ενημερώνεται το  Δ.Σ.
Η διαδικασία δεν τελειώνει στο προσεχές  Δ.Σ. (15/11/21) όπου θα γίνει η πρώτη  συγκρότηση των Ο.Ε.Π.

Παρατίθενται κατάλογος των ομάδων που έχουν δημιουργεί σε προηγούμενες περιόδους. Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, δεν είναι εξαντλητικός. Μπορεί να δημιουργηθούν νέες ομάδες ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί. Καλούνται τα απλά μέλη- φίλοι  της ΔΡΑΣΗΣ να  δηλώσουν συμμετοχή.                                          

Θεατρική ομάδα:  ( πολυμελής από μέλη και μη μέλη της ΔΡΑΣΗΣ )                                                         

Ομάδα λόγου και τέχνης :                                                                                                                                                     

Ομάδα περιβάλλοντος( Υιοθετημένα δασική αναδασωτέα  )                                                       

Ομάδα : ΠΑΛΑΙ- ΜΕΤΡΌ -ΑΛΣΟΣ  ( Ναϊδριο...)                                                                                

Ομάδα Λογοτεχνικού διαγωνισμού   και νεολαίας εν δράσει:                                                

Ομάδα Ψυχαγωγίας  και εκδηλώσεων: (Εκδρομές - -κυριακάτικοι περίπατοι-θεατρικές κυριακές - Σαββατοκύριακα σινεμά- ετήσιος  χορός ... )

Ομάδα: Θέματα Ε΄ Δημοτικής κοινότητας :           

Ομάδα Αλληλεγγύης :(καταγραφή ανήμπορων -΄υλική και ηθική βοήθεια – τρόφιμα - φάρμακα)   

Ομάδα επαφών – κοινών δράσεων με άλλους, τοπικούς και μη, φορείς.( Συμμετοχή, με επιβάρυνση του ταμείου της ΔΡΑΣΗΣ , στις εκδηλώσεις και χορούς που διοργανώνουν)                                                                                                 

Ομάδα Επικοινωνίας και επαφών  με την διοίκηση του Δήμου ( Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης -  Συναντήσεις - χώρος συγκεντρώσεων -  υπεράσπιση της ποιότητας ζωής  εντός του οικιστικού ιστού ( αυθαιρεσίες -  καταλήψεις  κοινόχρηστων -  κοινωφελών χώρων )  

Ομάδα :Η γυναίκα στην κοινωνία σήμερα – αύριο

 

 

τηλ:6977268371, 210 2923922

 

 

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου,χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στους μαθητές που έκαναν κατάληψη και του ζητούν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την ανησυχία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα μέτρα, που δεν έλαβε η Κυβέρνηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το Υπουργείο δεν φρόντισε να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, που καθιστά δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο αλλά ευνοεί παράλληλα την μετάδοση του COVID. Πολλά τμήματα φτάνουν να έχουν 27-28 μαθητές. Μάλιστα αποφασίστηκε πέραν κάθε λογικής, ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο, όταν ασθενήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του τμήματος.

Οι σχολικές μονάδες δεν αυξήθηκαν σε αριθμό και οι υπάρχουσες συντηρούνται συνήθως μόνο σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης χωρίς να γίνονται ουσιαστικές εργασίες, χωρίς να γίνεται αντισεισμικός έλεγχος του κτηρίου από ειδικούς και χωρίς να ελέγχεται η πυρασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή στο Γαλάτσι έχει διαχειριστεί τα θέματα των σχολείων με στόχο κυρίως την εικόνα και όχι την ουσία. Βάφτηκαν χώροι σε σχολεία, που έπρεπε κανονικά να είχαν γίνει εργασίες συντήρησης λόγω της παλαιότητας των κτηρίων.

Μαζί με τα προβλήματα αυτά την περασμένη Δευτέρα αντιμετωπίσαμε μία απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου. Εμφανίστηκε ο ίδιος το πρωί στο 5ο Γυμνάσιο, όπου είχε γίνει κατάληψη πριν λίγες ώρες, και ανέλαβε το έργο της καταστολής σπάζοντας το λουκέτο, που είχε τοποθετηθεί και πετώντας με μένος αντικείμενα, που υπήρχαν στην πόρτα του σχολείου.

Δίδαξε έτσι στα παιδιά την επιβολή της «νομιμότητας» με την αυθαιρεσία.

Στην συνέχεια επί αρκετές ημέρες έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες μιλώντας για 4 καταληψίες μαθητές, για αυθαίρετη απόφαση κάποιων μαθητών, και για αιτήματα, που δεν ήταν σοβαρά.
Στα ΜΜΕ καθιερώθηκε ως ο Δήμαρχος «που σπάει την κατάληψη». Με τις ενέργειες αυτές τα κανάλια «στοχοποίησαν» το 5ο Γυμνάσιο στέλνοντας τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σχολείο.
Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο, που το καλοκαίρι έβαζε σύρματα με λεπίδες σε άλλο σχολείο για να εμποδίζει τα παιδιά να μπουν στην αυλή του, ότι δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για την λειτουργία των σχολείων.
Δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο να αποφασίζει για την ύπαρξη ή μη σοβαρών αιτημάτων των μαθητών, να μετράει τους καταληψίες ή μη μαθητές και γενικά να παρεμβαίνει και μάλιστα βίαια μπροστά σε όλα τα παιδιά του σχολείου για να «σπάσει» την κατάληψη.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να αφήσει τον αυταρχισμό και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων.
Να μεριμνήσει για την σωστή συντήρηση των κτηρίων.
Να φροντίσει να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Να διεκδικήσει από το Υπουργείο την δημιουργία περισσοτέρων σχολικών αιθουσών για να μην στοιβάζονται πολλοί μαθητές σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να μην απαξιώνει τους μαθητές και να μην εκθέτει τα παιδιά μας στα κανάλια, όπου ο ίδιος με ζήλο εμφανίζεται.

Παράλληλα καλούμε τους γονείς συμμετέχοντας στις εκλογές των συλλόγων γονέων, που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στα σχολεία, να διεκδικήσουν μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς :

 -Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς. -Λιγότερους (μέχρι 15) μαθητές σε κάθε τάξη.

-Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

-Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

-Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές.

-Συνεχή επιστημονική ενημέρωση σχετικά µε τον εμβολιασμό. -Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΔΥ.

 

 

Γαλάτσι 26 Σεπτεμβρίου 2021 Το ΔΣ της Ένωσης

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.