e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου και η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου ,καλούν τις γυναίκες,τα σωματεία ,φορείς και συνταξιούχους ,να διαδηλώσουν το Σάββατο στο Σύνταγμα,διεκδιδώντας μέτρα για την προστασία της ζωής μας

 

 

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

-ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/1/2022 11:30 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!-

 

O Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να έρθουν μαζί μας, να ενώσουμε τις φωνές μας με τα σωματεία και μαζικούς φορείς της Αττικής, με τους συναγωνιστές  από την Πάτρα που καταφθάνουν με κάθε μέσο για να διαδηλώσουν μαζί μας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση που άφησε στο έλεος μιας αναμενόμενης χιονόπτωσης τους κατοίκους ολόκληρων περιοχών. Οδηγοί, οικογένειες, εγκλωβισμένοι ακόμα και για πάνω από 30 ώρες! στην Αττική Οδό και αλλού – τόσα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και θέρμανση – πρόσβαση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας αδύνατη- εργαζόμενοι να εγκλωβίζονται στους χώρους δουλειάς- τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διακόπτουν την λειτουργία τους - είναι ντροπή!

Η πολιτική που μας αφήνει εκτεθειμένους απέναντι σε κάθε λογής καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΝΔ και όλων των κυβερνήσεων που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, που μας αφήνουν αβοήθητους απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας. Δυο χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της πανδημίας και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Συνεχίζουμε να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα Υγείας και στέλνονται ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.

Να πληρώνουμε από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας και να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ.

Η κυβέρνηση να μειώνει ακόμα και την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά ασθενείς με Covid-19 για να μη θιγεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων!  

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι “που νοσούν με COVID-19 να υποχρεώνονται να εργάζονται εξ αποστάσεως. Και τώρα, οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά που νοσούν και πρέπει να τα φροντίζουν στο σπίτι θα υποστούν περικοπή μισθού 50% (!) για τις πρώτες 4 ημέρες για την άδεια “ειδικού σκοπού που θα λάβουν” και η 5η θα καλύπτεται με κάποια άλλη άδεια που δικαιούνται.

Να’μαστε εξουθενωμένες σωματικά και ψυχολογικά με τις αναστολές των ρεπό και των αδειών, την εντατικοποίηση, τα 10ωρα και 12ωρα, που μας κάνουν ακόμα πιο ευάλωτες στην πανδημία. Την ίδια στιγμή η επέκταση της τηλεργασίας μας εντατικοποιεί, προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες μας.

Να αντιμετωπίζουμε την τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, τις μεγάλες καθυστερήσεις των δρομολογίων, τον τεράστιο συγχρωτισμό τις ώρες αιχμής.

Εκτός από την πανδημία που έχει κάνει την ζωή μας άνω κάτω, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την δυσβάστακτη ακρίβεια. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα,  που δεν έχουν θέρμανση, να μην μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες.  Το λαϊκό εισόδημα συνεχώς μειώνεται,  χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις, καταργείται με αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη να μπαίνει στην ζυγαριά του «κόστους-οφέλους» Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι στο έλεος των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς, δυναμώνοντας το συλλογικό μας αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων του λαού. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή

χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό

-Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους

-Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες

-Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

-Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ΚΑΙ ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.

 

-Kρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία  των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια

 

-Eπίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

 

- Να καταργηθεί η τροπολογία που μειώνει στο 50% τον μισθό στον γονιό που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

 

-Ουσιαστικά μέτρα για την υγειά στα σχολεία. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11.30 π.μ. ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε μια μεγάλη αγωνιστική συνάντηση με τα σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με άλλους μαζικούς φορείς, συνολικά τους εργαζόμενους στην Αττική, να δυναμώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας, για να μην ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.

 

Καλούμε στη συγκέντρωση για όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας και διεκδικούμε:

·  Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό

·  Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους

·  Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες

·  Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

 

 

 

 Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Γαλατσίου,με ανακοίνωσή της, ζητά μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας στα σχολεία και καλεί τους Συλλόγους  Γονέων στο συλλαλητήριο της Τρίτης 11/01/2022 ,έξω από το Υπουργείο Παιδείας

 

Η ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής ,προσκαλεί  τα μέλη και φίλους της να δηλώσουν συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας και Προσφοράς (Θεατρική ομάδα,Ομάδα Περιβάλλοντος,Ομάδα Αλληλεγγύης ....)   

                                           

 Δελτίο τύπου

Πρόσκληση συμμετοχής στις ομάδες εργασίας – προσφοράς ( Ο.Ε.Π. )

Βασικό στοιχείο της  λειτουργίας της ΔΡΑΣΗΣ είναι οι Ομάδες Εργασίας – Προσφοράς  ( Ο.Ε.Π.) .  Είναι ανοιχτές, συμμετέχουν  τακτικοί  και αναπληρωματικοί  διοικητικοί σύμβουλοι του παρόντος αλλά και προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων,  όπως και  απλά μέλη ή φίλοι του φορέα.                                                                                       
Λειτουργούν σε καθεστώς αυτονομίας.  Σε κάθε ομάδα, αρχικά  ορίζεται ένας συντονιστής που αναλαμβάνει το έργο  του ορισμού  της ημέρας, της ώρας και του τόπου της συνάντησης ( Δημόσιος -κοινοτικός  χώρος ή καφετέρια ή σπίτι....).
Τα υπόλοιπα ( ο προσανατολισμός  και τα ειδικότερα θέματα αναφοράς ) τα ορίζει η  ίδια η ομάδα. 
Οι Ο.Ε.Π. αυτενεργούν. Κατά διαστήματα ενημερώνεται το  Δ.Σ.
Η διαδικασία δεν τελειώνει στο προσεχές  Δ.Σ. (15/11/21) όπου θα γίνει η πρώτη  συγκρότηση των Ο.Ε.Π.

Παρατίθενται κατάλογος των ομάδων που έχουν δημιουργεί σε προηγούμενες περιόδους. Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, δεν είναι εξαντλητικός. Μπορεί να δημιουργηθούν νέες ομάδες ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί. Καλούνται τα απλά μέλη- φίλοι  της ΔΡΑΣΗΣ να  δηλώσουν συμμετοχή.                                          

Θεατρική ομάδα:  ( πολυμελής από μέλη και μη μέλη της ΔΡΑΣΗΣ )                                                         

Ομάδα λόγου και τέχνης :                                                                                                                                                     

Ομάδα περιβάλλοντος( Υιοθετημένα δασική αναδασωτέα  )                                                       

Ομάδα : ΠΑΛΑΙ- ΜΕΤΡΌ -ΑΛΣΟΣ  ( Ναϊδριο...)                                                                                

Ομάδα Λογοτεχνικού διαγωνισμού   και νεολαίας εν δράσει:                                                

Ομάδα Ψυχαγωγίας  και εκδηλώσεων: (Εκδρομές - -κυριακάτικοι περίπατοι-θεατρικές κυριακές - Σαββατοκύριακα σινεμά- ετήσιος  χορός ... )

Ομάδα: Θέματα Ε΄ Δημοτικής κοινότητας :           

Ομάδα Αλληλεγγύης :(καταγραφή ανήμπορων -΄υλική και ηθική βοήθεια – τρόφιμα - φάρμακα)   

Ομάδα επαφών – κοινών δράσεων με άλλους, τοπικούς και μη, φορείς.( Συμμετοχή, με επιβάρυνση του ταμείου της ΔΡΑΣΗΣ , στις εκδηλώσεις και χορούς που διοργανώνουν)                                                                                                 

Ομάδα Επικοινωνίας και επαφών  με την διοίκηση του Δήμου ( Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης -  Συναντήσεις - χώρος συγκεντρώσεων -  υπεράσπιση της ποιότητας ζωής  εντός του οικιστικού ιστού ( αυθαιρεσίες -  καταλήψεις  κοινόχρηστων -  κοινωφελών χώρων )  

Ομάδα :Η γυναίκα στην κοινωνία σήμερα – αύριο

 

 

τηλ:6977268371, 210 2923922