e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου,χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στους μαθητές που έκαναν κατάληψη και του ζητούν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την ανησυχία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα μέτρα, που δεν έλαβε η Κυβέρνηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το Υπουργείο δεν φρόντισε να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, που καθιστά δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο αλλά ευνοεί παράλληλα την μετάδοση του COVID. Πολλά τμήματα φτάνουν να έχουν 27-28 μαθητές. Μάλιστα αποφασίστηκε πέραν κάθε λογικής, ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο, όταν ασθενήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του τμήματος.

Οι σχολικές μονάδες δεν αυξήθηκαν σε αριθμό και οι υπάρχουσες συντηρούνται συνήθως μόνο σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης χωρίς να γίνονται ουσιαστικές εργασίες, χωρίς να γίνεται αντισεισμικός έλεγχος του κτηρίου από ειδικούς και χωρίς να ελέγχεται η πυρασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή στο Γαλάτσι έχει διαχειριστεί τα θέματα των σχολείων με στόχο κυρίως την εικόνα και όχι την ουσία. Βάφτηκαν χώροι σε σχολεία, που έπρεπε κανονικά να είχαν γίνει εργασίες συντήρησης λόγω της παλαιότητας των κτηρίων.

Μαζί με τα προβλήματα αυτά την περασμένη Δευτέρα αντιμετωπίσαμε μία απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου. Εμφανίστηκε ο ίδιος το πρωί στο 5ο Γυμνάσιο, όπου είχε γίνει κατάληψη πριν λίγες ώρες, και ανέλαβε το έργο της καταστολής σπάζοντας το λουκέτο, που είχε τοποθετηθεί και πετώντας με μένος αντικείμενα, που υπήρχαν στην πόρτα του σχολείου.

Δίδαξε έτσι στα παιδιά την επιβολή της «νομιμότητας» με την αυθαιρεσία.

Στην συνέχεια επί αρκετές ημέρες έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες μιλώντας για 4 καταληψίες μαθητές, για αυθαίρετη απόφαση κάποιων μαθητών, και για αιτήματα, που δεν ήταν σοβαρά.
Στα ΜΜΕ καθιερώθηκε ως ο Δήμαρχος «που σπάει την κατάληψη». Με τις ενέργειες αυτές τα κανάλια «στοχοποίησαν» το 5ο Γυμνάσιο στέλνοντας τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σχολείο.
Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο, που το καλοκαίρι έβαζε σύρματα με λεπίδες σε άλλο σχολείο για να εμποδίζει τα παιδιά να μπουν στην αυλή του, ότι δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για την λειτουργία των σχολείων.
Δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο να αποφασίζει για την ύπαρξη ή μη σοβαρών αιτημάτων των μαθητών, να μετράει τους καταληψίες ή μη μαθητές και γενικά να παρεμβαίνει και μάλιστα βίαια μπροστά σε όλα τα παιδιά του σχολείου για να «σπάσει» την κατάληψη.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να αφήσει τον αυταρχισμό και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων.
Να μεριμνήσει για την σωστή συντήρηση των κτηρίων.
Να φροντίσει να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Να διεκδικήσει από το Υπουργείο την δημιουργία περισσοτέρων σχολικών αιθουσών για να μην στοιβάζονται πολλοί μαθητές σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να μην απαξιώνει τους μαθητές και να μην εκθέτει τα παιδιά μας στα κανάλια, όπου ο ίδιος με ζήλο εμφανίζεται.

Παράλληλα καλούμε τους γονείς συμμετέχοντας στις εκλογές των συλλόγων γονέων, που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στα σχολεία, να διεκδικήσουν μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς :

 -Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς. -Λιγότερους (μέχρι 15) μαθητές σε κάθε τάξη.

-Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

-Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

-Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές.

-Συνεχή επιστημονική ενημέρωση σχετικά µε τον εμβολιασμό. -Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΔΥ.

 

 

Γαλάτσι 26 Σεπτεμβρίου 2021 Το ΔΣ της Ένωσης

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 6:30μμ, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Παιδεία στον καιρό της Πανδημίας " με ομιλητές τους Ζήση Καπράνα και Κώστα Γιαννακόπουλο και ομιλήτριες τις Γλυκερία Δημονίτσα, Ελισάβετ Παντελίδου και Αναστασία Χατζηστεφάνου-Βαφέα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί:

1. μέσω της πλατφόρμας zoom στην διεύθυνση: 

 https://us02web.zoom.us/j/83720959079?pwd=UmQ0RlFpT3FQUmhMTlY1U1ZXQjlOZz09

2. και ζωντανά από την σελίδα μας στο Facebook:

 https://www.facebook.com/syrizagalatsiou/

 


Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώναγια Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, οι φορείς του Γαλατσίου που συνυπογράφουμε, λέμε φτάνει πια! Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κόστος! 

Φέτος η μέρα αυτή μας βρίσκει πολύ πιο έντονα, να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο  δημόσιο σύστημα Υγείας. Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και βιώνουμε τη βαρβαρότητα :

  • - να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα  στα ράντζα των νοσοκομείων, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί οι ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα
  • - να έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία σε “μιας νόσου”, ενώ χιλιάδες χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς με άλλες βαριές ασθένειες δεν μπορούν να νοσηλευθούν
  • - να ζούμε με το άγχος πως θα καλύψουμε τα έξοδα για τις εξετάσεις και τους γιατρούς, καθώς τα δημόσια Κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα ή ανύπαρκτα και πρέπει να χρυσοπληρώνουμε στους επιχειρηματικούς ομίλους,
  • - να ανακυκλώνεται το υπάρχον ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, να γίνονται μπαλάκι γιατροί και νοσηλευτές,  μετακινούμενοι  από δομή σε δομή, οι οποίοι με την εντατικοποίηση οδηγούνται στην εξόντωση,
  • - να έχει σκοντάψει ο εμβολιασμός στα παζάρια, στον εμπορικό πόλεμο και στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους στους οποίους είναι άμεσα μπλεγμένη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις
  • - να μετατρέπονται τα ΜΜΜ και οι εργασιακοί χώροι σε υγειονομικές βόμβες μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρήσεων
  • - της «αποθέωσης» της ατομικής ευθύνης, που φτάνει σήμερα μέχρι και τη διάγνωση της νόσου να την κάνουμε μόνοι μας, με τα self-test και να δηλώνουμε εθελοντικά τυχόν θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα αυτό είναι και το μοναδικό μέτρο που πρόκειται να παρθεί προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία!! Το υποχρεωτικό self-test, για το οποίο θα συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση ο κηδεμόνας!!

 

         Στο ίδιο πλαίσιο λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, η μοναδική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που με μόνο 24 γιατρούς εξυπηρετεί τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας και που τώραπρογραμματίστηκε να παρέχει καιυπηρεσίες εμβολιασμού.

Αντί το κράτος να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, να δημιουργήσει και να στελεχώσει νέες ΜΕΘ, να ενισχύσει αποφασιστικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

          Η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Πρόκειται για την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό!

          Γι’ αυτό η κυβέρνηση μας αφήνει απροστάτευτους μπροστά στην πανδημία και τις άλλες παθήσεις για τις οποίες απαιτείται κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία. Γι’ αυτό έκοψε επιπλέον 96 εκατ. ευρώ από την ήδη υποχρηματοδοτημένη ΠΦΥ στον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία το 2021.

 

Μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες ιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

          Τα εκατομμύρια των νεκρών και ασθενών σε όλον τον πλανήτη αποδεικνύουν ότι η υγεία μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

          Κι όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τονκόβιντ-19  μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις ή χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα. ‘Ένα σύστημα Υγείαςπου θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας.

 

Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

         

Απαιτούμε:

àΜαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ. Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

àΜονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

àΕπαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια

àΝα επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες  νέες κλίνες ΜΕΘ και ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου   δωρεάν για όλους και όλες.

àΜέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ, σε όλους τους εργαζόμενους.

àΆνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τα κατάλληλα μέτρα. Προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, ολιγομελή τμήματα, συχνά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη του κράτους.

àEξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

 

Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (Μέλος ΟΓE)                                      

Επιτροπή Νέων Εργαζομένων/Ανέργων Γαλατσίου

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου

Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου                                                      

Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»

Ένωση Α/Α ΕΒΕ Δήμου Γαλατσίου