e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

«Η διαχείριση των αποβλήτων δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής  και  ύπαρξη συγκεκριμένου προγράμματος και εφαρμογή του….»  αναφέρει σε Δελτίο τύπου ο  συνδυασμός «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Γερμάνο Μελισσουργό και παρουσιάζει κάποιες προτάσεις- δράσεις

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακύκλωση υποσχέσεων στο Γαλάτσι

 

Η σημερινή διοίκηση δείχνει πλήρη αδιαφορία για κάθε πρόταση σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να αυξηθούν οι ποσότητες που οδηγούνται στην ανακύκλωση και να μειωθούν αυτές που οδηγούνται σε τελική ταφή.. Εδώ και χρόνια, διοργανώνει με ιδιώτες ενημερωτικά σεμινάρια γενικού χαρακτήρα , χωρίς να έχει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφαρμογής της ανακύκλωσης στο Γαλάτσι. Αρκείται στη λογική «πετάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή του γείτονα» και υπερηφανεύεται μόνον για την καθαριότητα.

Οι πολίτες του Γαλατσίου χρεώνονται υπέρογκα ποσά για τέλη καθαριότητας. Ποσά που θα υπερδιπλασιαστούν, όσο ο Δήμος μας και η χώρα συνολικά απέχουν πολύ από το να εκπληρώσουν τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για ανακύκλωση. Η πόλη μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην ανακύκλωση μεταξύ των δήμων της Αττικής και οι κάτοικοι επιβαρύνονται με πρόσθετους φόρους για την αμέλεια της διοίκησης Μαρκόπουλου.

Ως πόλη όμως δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τη δημόσια υγεία, για την υγειονομική βόμβα στους δήμους που γειτονεύουν με τη Φυλή, για όσο θα είναι αυτή ακόμη «ανοιχτή». Και μετά, πού και με το κόστος θα πηγαίνουμε αλλού τα «σκουπίδια μας». Δεν μπορούμε να αρκούμαστε στα «αυτονόητα για την καθαριότητα», γιατί απλά αυτό δεν είναι αρκετό.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η διαχείριση των αποβλήτων δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, ύπαρξη συγκεκριμένου προγράμματος και εφαρμογή του, αλλά και διαρκή ενημέρωση των πολιτών, καθώς χωρίς τη δική τους ουσιαστική συμμετοχή κανένα πρόγραμμα χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης δεν μπορεί να πετύχει.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουμε για αρχή 5 απλές δράσεις για να μειώσουμε τα απορρίμματα που οδηγούνται στη Φυλή και επιβαρύνουν το Δήμο και τους Δημότες του με πρόσθετους φόρους και τέλη διάθεσης:

5.1. Χωριστή συλλογή των πράσινων αποβλήτων από τις 3 λαϊκές της πόλης μας και συνδιαχείρισή τους με τα πράσινα υλικά από τις πλατείες και τους κήπους των σπιτιών για παραγωγή οργανικού λιπάσματος.

5.2. χωριστή συλλογή χαρτιού σε κίτρινους κάδους σε επιλεγμένα σημεία στο Δήμο μας (Δημαρχείο, εφορία, σχολεία και πλατείες) αλλά  και από τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ της πόλης με σκοπό την ανακύκλωση του.

5.3. Χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων που αντιστοιχούν στο 40 με 45% του συνόλου των παραγόμενων οικιακών απορριμμάτων, σε κατάλληλους καφέ κάδους με σκοπό την κομποστοποίησή τους.

 

"ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ "                                                         Γαλάτσι 9 Σεπτεμβρίου 2023

Υποψήφιος Δήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός

 

 

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Εργατική Αντεπίθεση» στον Δήμο Γαλατσίου, για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με υποψήφιο δήμαρχο, τον εργαζόμενο και συνδικαλιστή στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, Σταύρο Σκεύο.

Η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στον Δήμο Γαλατσίου έχει μια πολιτική αντικαπιταλιστική, που παλεύει για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές για να αγωνιστούμε ενάντια στη μετατροπή των δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όργανο των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών, για να προτάξουμε μια ριζικά διαφορετική λογική στη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου, στις σχέσεις του με τους πολίτες, στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, στην αλληλεγγύη και ψυχαγωγία, στις ανθρώπινες αξίες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για την προώθηση δομών αυτοοργάνωσης των κατοίκων, επιτροπές και συνελεύσεις σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία. Μόνο έτσι ο Δήμος μας θα γίνει πραγματικό όργανο τοπικής αυτοδιοίκησης, ασπίδα προστασίας και κέντρο αγώνα ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, ανασφάλεια και ρατσισμό.

Κόντρα στους αποκλεισμούς του νόμου Βορίδη που με το 3% επιχειρεί να αποκλείσει κάθε εργατική-αριστερή δύναμη, παλεύουμε και διεκδικούμε τη ψήφο σας, για να υπάρχει μια φωνή αντιπολίτευσης υπέρ των εργατικών συμφερόντων, που θα ενημερώνει και θα κινητοποιεί τους δημότες.

 

Στον Δήμο μας διεκδικούμε:

                    Απλή αναλογική - Αύξηση των κρατικών δαπανών για τους ΟΤΑ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

                    Μείωση δημοτικών φόρων, απαλλαγή για φτωχούς και ανέργους.

                    Δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους. Καμιά υπηρεσία σε εργολάβους.

                    Δημοτικό πρόγραμμα επισκευής κατοικιών, από δημοτικά συνεργεία. Δημιουργία δομής αστέγων.

                    Ελεύθερους χώρους πρασίνου. Προώθηση πολιτισμού με κέντρο τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη. Δημόσια και δωρεάν προγράμματα αθλητισμού για όλους, με μόνιμο προσωπικό.

                    Δημόσια Συγκοινωνία με συχνά δρομολόγια και φτηνά εισιτήρια.

                    Καταπολέμηση ναρκωτικών και άλλων εξαρτήσεων - Δημιουργία δημόσιων δομών ενημέρωσης και απεξάρτησης.

 

Στο ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Αντεπίθεσης» συμμετέχουν μέλη διοικήσεων σωματείων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, εκπαιδευτικοί με σημαντική συμβολή στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, άνεργοι και συνδικαλιστές φοιτητές με ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα.

 

 

Υποψήφιος δήμαρχος ΓαλατσίουΣκεύος Σταύρος, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Αντωνόπουλος Νικόλαος,  φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αρβανιτάκη Διονυσία, εκπαιδευτικός εργαζόμενη σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο

Γιαννιτσαρά Σοφία-Μαρία, φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του              φοιτητικού συλλόγου.

Γκάκι Νατάσα, φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας, εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου.

Γκουρδούκη Μαρία, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία ΔΙΠΑΕ

Δηματά Αναστασία, ιδιωτική εκπαιδευτικός – μεταφράστρια

Ζάκας Χρήστος,  εργαζόμενος φαρμακοποιός

Ηλίας Ιωάννης, φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικού, εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου.

Θεοδωροπούλου Σοφία, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών

Θεοφάνους Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος – γραφίστας

Καλαντζή Ευανθία, εργαζόμενη στο εμπόριο

Καλιανίδου Ναντέζντα, φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας, εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου.

Καρδάσης Σωτήριος, μεταπτυχιακός φοιτητής οικονομικών.

Κιαννιές Κωνσταντίνος, φοιτητής του τμήματος Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου

Κιτσώνης Ευάγγελος, ιδιωτικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο

Κλαδή Άννα-Αλεξάνδρα, φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών, εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου

Κουβαλάκης Κωνσταντίνος, φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου

Λάγος Νικόλαος, γραφίστας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

Μάργαρης Χαράλαμπος, μεταπτυχιακός φοιτητής οικονομικών

Μητρόγιαννης Παναγιώτης, εμποροϋπάλληλος στον Σκλαβενίτη

Μπαρδάκας Γεώργιος, μισθωτός ηλεκτρολόγος

Μπιτσούνης Γρηγόριος, ιδιωτικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο

Μπουμπουλίμα Παουλίν, βιομηχανικός εργάτης

Ντινοπούλου Σταματία, εργαζόμενη στον επισιτισμό

Ντούρου Ελευθερία, εμποροϋπάλληλος

Παναγόπουλος Αναστάσιος,  εργαζόμενος στον επισιτισμό

Πανώρη Σταυρούλα, φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παπαδόπουλος Σωφρόνιος, συνταξιούχος, εκδόσεις Εργατική Πάλη

Παπαϊωάννου Ελένη, φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής, εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου

Πρίγκος Αγγελέτος Κωνσταντίνος, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα

Σκάλκος Άγγελος, άνεργος

Σπίνος Νικόλαος, ιδιωτικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο

Σπίνου Άννα Μαρία, εργαζόμενη στο εμπόριο

Τσερεγκούνης Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος στις τηλεπικοινωνίες

Φιλλίπου Θεοχάρης, φοιτητής του τμήματος Φυσικής, εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου

 

.....

O υποψήφιος Δήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός παρουσιάζει τους 35 υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών»

Από το ψηφοδέλτιο όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, απουσιάζουν (προφανώς σκοπίμως), «λαμπερά»  ονόματα  της πολιτικής ζωής της πόλης, όπως επίσης και ονόματα που έχουν ασκήσει  διοίκηση στο Δήμο.   

               

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζω τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στο ξεκίνημα της προσπάθειας μας μιλήσαμε για ανανέωση και κατ’ επέκταση αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του δήμου

Δυστυχώς στο Γαλάτσι τόσα χρόνια όλοι επικαλούνται την ανανέωση προσχηματικά, εμείς την κάναμε πράξη, δημιουργώντας ένα ψηφοδέλτιο όπου όλοι έχουν κοινή αφετηρία, κοινούς στόχους και ομαδικό πνεύμα

Όπως θα παρατηρήσετε σε αυτό το ψηφοδέλτιο δεν υπάρχουν <<βαριά>> ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, ο λόγος είναι απλός δεν μπορεί να αλλάξει  η νοοτροπία και ο τρόπoς διοίκησης εάν δεν αλλάξουν πρώτα τα πρόσωπα .

Η πόλη μας είναι πλέον αφιλόξενη, οι υποδομές δεν επαρκούν και αυτές που υπάρχουν είναι πλέον παραδομένες στην φθορά του χρόνου. Για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο χρειάζεται  στόχευση, μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και συνέπεια.

Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα για ΑΛΛΑΓΗ, προτρέπω λοιπόν τους συμπολίτες μας να βγουν από την αδράνεια και να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά κρίνοντας τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές από την γνώση τους για τα προβλήματα της πόλης ,τις πράξεις τους έως τώρα αλλά και την συνέπεια τους.

Γερμάνος Μελισσουργός                                                                                     Γαλάτσι 6 Σεπτεμβρίου                                                                                                                                    
Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου