e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Ο Πέτρος Ζάκης, είναι ο ορισμός του ενεργού πολίτη: Μεσήννιος από καταγωγή, ζει στο Γαλάτσι από το 1964.

Τεχνικός κινηματογράφου και φωτογράφος, με πολύχρονη εμπειρία στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, και ταυτόχρονα δραστήριο μέλος σε κινήματα πολιτών και πολιτιστικούς συλλόγους.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της «Δράσης για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό
και την Ποιότητα Ζωής στο Γαλάτσι».

Σίγουρα θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί του σε κάποιο από τα γνωστά στέκια συζήτησης και συναντήσεων των ενεργών πολιτών της πόλης μας!

 

Την Τετάρτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η Κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου, Γερμάνου Μελισσουργού.

Ο χώρος έξω από το Εκλογικό Κέντρο στην Τράλλεων 132 γέμισε από πολίτες κάθε ηλικίας. Ένα μείγμα γενεών, από τους baby boomers έως την Γενιά Ζ, που προσήλθαν για να ακούσουν από κοντά τις προτάσεις του Γερμάνου Μελισσουργού και να γνωρίσουν την ομάδα της "Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών".

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, περιέγραψε την κατάσταση  και τα προβλήματα της πόλης, μιας πόλης που όπως είπε, γινεται ολοένα και περισσότερο πιο αφιλόξενη για τους πολίτες της.

 Αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, στις γερασμένες υποδομές και την χρόνια εγκατάλειψη των γειτονιών της. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, ο Συνδυασμός του προτείνει τον προτείνει τον σχεδιασμό και άμεση ανάπλασην όλων των ελεύθερων χώρων,πλατειών,παιδικών χαρών στις γειτονιές της πόλης,καθώς επίσης την αξιοποίηση πόρων για; την αγορά απαλλοτρίωση ελεύθερων οικοπέδων για αυτόν τον λόγο

Μίλησε για πεζοδρομήσεις στους κεντρικούς άξονες και τις γειτονιές της πόλης διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε ολόκληρη την πόλη και ιδιαίτερες παρεμβάσεις για τους γονείς που κινούνται με μικρά παιδιά, τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους.

Στα σχέδια τους είναι και η μελέτη για πεζοδρομήσεις δρόμων γύρω από την κεντρική αγορά, επέκταση των υπαρχόντων πλατειών, δημιουργία πράσινων διαδρομών που θα συνδέουν τις πλατείες μεταξύ τους. Δημιουργία τοπικών αγορών και κέντρων σε κάθε γειτονιά

Ιδιάιτερη αναφορά έκανε  στο Δάσος Βεϊκου - Τουρκοβούνια, τα οποία όπως είπε  κινδυνεύουν καθώς διεκδικούνται από ιδιωτικά συμφέροντα και πρότεινε την  άμεση συγκρότηση μόνιμης νομικής υπηρεσίας, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης και πολιτών, για τη νομική υπεράσπιση του δασικού χαρακτήρα τους.

Και το λατομείο Λεβεντάκη όμως ,που  σήμερα είναι εγκαταλειμμένο και κινδυνεύει να χαθεί καθώς δεν έχει χαρακτηρισθεί δασικός χώρος ή Μητροπολιτικό πάρκο, είναι στις προτεραιότητές τους , αφού όπως δηλώνουν και στο πρόγραμμά τους , θα αξιοποιήσουν  κάθε νόμιμο μέσο για  να μετατραπεί σε έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου μέσα στον ιστό της πόλης

Από την ομιλία δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια ..το ΠΑΛΑΙ, για το οποίο θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και την  πραγματική μετατροπή του σε δημόσιο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού.

Αναφορά έγινε και στην συντήρηση σχολείων και την προσπάθεια  εύρεσης  ελεύθερων χώρων ,για την ανέγερσης νέων, ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν από τα σχολεία της Γκράβας στο Γαλάτσι

Αξιοπρόσεκτο της χθεσινής ομιλίας  ήταν, αφού  έλειπαν οι συνήθεις χειροκροτητές των ομιλιών , η προσοχή με την οποία το ακροατήριο παρακολούθησε την ομιλία και άκουσε τις προτάσεις του Γερμάνου Μελισσουργού.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων Συμβούλων.

 
Tην Παρασκευή  6 Οκτωβρίου στις 18:30 , ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, κλείνει τις κεντρικές συγκεντρώσεις των δημοτικών συνδυασμών, με ομιλία στο Παλιό Τέρμα, στον χώρο που μέχρι πρότινος υπήρχε το κτίριο που φιλοξενούσε τα Goody's και ο οποίος μελλοντικά ,θα αποτελέσει τμήμα της Κεντρικής Πλατείας