e-Galatsi

σερφάροντας στο ΓαλάτσιΠριν λίγες ημέρες,ο Ορέστης Μάστακας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Δημαρχία στο Γαλάτσι, ως επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "Νέα Πνοή Γαλατσίου" 

Όπως διαβάζουμε σε σχετικές αναρτήσεις στο Facebook , η Νέα Πνοή Γαλατσίου είναι ένας εντελώς ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός, αποτελούμενος κυρίως από φοιτητές και άτομα που αποφοίτησαν πρόσφατα και μόλις ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ο τρέχοντας μέσος όρος ηλικίας δεν υπερβαίνει τα 30 έτη, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού (Ορέστης Μαστάκας, πτυχιούχος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π.) είναι μόνο 27.

Η επιλογή ονόματος και λογότυπου δεν είναι τυχαία: Το πρώτο (όνομα) δηλώνει την επιθυμία τους για ανανέωση, αλλαγή, εκσυγχρονισμό και πρόοδο, ενώ το δεύτερο (λογότυπο) συμβολίζει την κοινωνική συνοχή, την αναγκαιότητα για αγαστή συνεργασία και μείωση του χάσματος μεταξύ των γενεών, αλλά και το σεβασμό στην παράδοση.

Όπως λένε, δεν  εμφανίστηκαν ούτε για να ασκήσουν στείρα κριτική, ούτε για να τάξουν  ασύστολα τα πάντα στους πάντες. Όπως δηλώνουν ,πρωτεύοντας στόχος τους δεν είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης, αλλά η εξασφάλιση της παρουσίας τους στο Δημοτικό Συμβούλιο,γιατί πιστεύουν ότι με τις ιδέες τους, μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της καθημερινότητας  του Γαλατσίου. 

Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η μετατροπή του Γαλατσίου σε έξυπνη πόλη, η ευρύτερη βελτίωση των υποδομών με έμφαση σε σχολικές μονάδες και χώρους στάθμευσης συνιστούν τους κύριους άξονες του εκλογικού τους προγράμματος,ενώ Ιδιαίτερη βαρύτητα  έχουν ,  η εξοικονόμηση ενέργειας, η καθαριότητα, η προστασία των ευπαθών ομάδων, η στήριξη των νέων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, η ενίσχυση αθλητικών και πολιτιστικών δρώμενων, αλλά και η ενδυνάμωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας σε τοπικό επίπεδο.

Συνολικά έχουν  ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 100 συγκεκριμένες προτάσεις: Κάποιες είναι ρηξικέλευθες, άλλες είναι χιλιοειπωμένες αλλά αναγκαίες. Κάποιες είναι περισσότερο ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, και άλλες περισσότερο φιλόδοξες.
Οι προτάσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα : https://neapnoi.github.io/galatsi/Our_Goals.html

 

 

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν φαίνεται να στέκονται εμπόδιο στην προεκλογική εκστρατεία του Συνδυασμού  "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γερμάνο Μελισσουργό, αφού την Δευτέρα 24 Ιουλίου, ξεκίνησε το μοίρασμα στο Γαλάτσι, του 2ου  4σελιδου εντύπου.Ένα έντυπο που θα ανεβάσει την θερμοκρασία... του υποτονικού  και σχεδόν ανύπαρκτου έως τώρα προεκλογικού αγώνα.

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

 Οι Διοικήσεις πρέπει να αξιολογούνται για τα έργα τους και όχι για τα λόγια τους

 

Το 2ο φυλλάδιο της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών  είναι αφιερωμένο ,στην χρόνια εγκατάλειψη των γειτονιών της πόλης μας και την αδιαφορία της Διοίκησης για τις επιπτώσεις των  εργασιών  του Μετρό στη πόλη.

Κάθε χρόνο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου προϋπολογίζονταν η ανακατασκευή των περισσότερων μικρών πλατειών της πόλης και άλλες παρεμβάσεις στις γειτονιές  και κάθε χρόνο δεν γινόταν τίποτα .
Kαι πως  θα μπορούσε να γίνει, όταν ένας Δήμος διοικείται  από μια Δημοτική Αρχή  με παλαιοκομματική νοοτροπία, που  λειτουργεί μόνο με  ατομικές μικροεξυπηρετήσεις και δημόσιες σχέσεις.
Τέσσερα χρόνια υποσχέσεις, θα....και επικοινωνιακά παιχνίδια με μακέτες (Κεντρική Πλατεία ,Ζαϊρα) 

Μια διοίκηση σε αδράνεια. Μια διοίκηση που έχει αφήσει τον Δήμο στο έλεος των έργων για το Μετρό, αφού  δεν διεκδίκησε τίποτα από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τα αρμόδια υπουργεία, ούτε έκανε καμία συγκοινωνιακή μελέτη-παρέμβαση προκειμένου να μετριαστεί κάπως η αναμενόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση.  Έτσι αυτή τη στιγμή στους δρόμους του Γαλατσίου επικρατεί πολύ συχνά ένα κυκλοφοριακό χάος.

Τελικά σ' αυτή τη πόλη το εύκολο είναι να ανακοινώνεις έργα και  να κάνεις δημόσιες σχέσεις και μικρορουσφέτια.Το εύκολο είναι να παίρνεις δάνεια για να κάνεις μακέτες  των μεγάλων  έργων , το εύκολο είναι να μιλάς για τις ευεργετικές συνέπειες του Μετρό  που άλλοι κάνουν.

 Αντίθετα το δύσκολο είναι, να προσφέρεις λύσεις, που απαιτούν όραμα και σχεδιασμό,  

 

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών 

Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου 

Γερμάνος Μελισσουργός 

 

Διαβάστε ή κατεβάστε το νέο 4σελιδο έντυπο(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 

 

 Διαβάστε ή κατεβάστε το 1ο  4σελιδο έντυπο(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

 

 

 

Ο ανήσυχος, έντιμος, ενεργός πολίτης   και πρώην δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Μιμηγιάννης , για μία ακόμη φορά τάραξε  τα βαλτωμένα νερά της πόλης μας,  διοργανώνοντας την Κυριακή 2 Ιουλίου , στο Internet café μια   συνέντευξη τύπου - ανοιχτή συζήτηση , με θέμα :  «Μία άλλη δημοτική πρόταση»

Μια πρωτοβουλία διαφορετική από κάποιες άλλες ανάλογες, που περιορίζονται σε σχεδόν μονόλογο του ομιλητή χωρίς την άμεση συμμετοχή του ακροατηρίου.

Η προσέλευση  των Γαλατσιωτών, σε μια άκρως ζεστή Κυριακή του Ιουλίου , ήταν απρόσμενα μεγάλη.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Ηλίας Μιμηγιάννης ,περιέγραψε το σημερινό Δημοτικό σκηνικό, μιλώντας για Δημοτικά κατεστημένα και παρατάξεις,  που στήριξαν την σημερινή Συντηρητική Δημοτική Αρχή ,δίνοντας της αυτό το «φοβερό» 62% ,βάζοντας στο περιθώριο τις Προοδευτικές Δυνάμεις και τα κινήματα της πόλης.

Αναφερόμενος στην σημερινή Δημοτική Αρχή την αποκάλεσε Δημοτική Αρχή του ΘΑ και του παραμυθιού, αφού ύστερα από 10 περίπου χρόνια εξουσίας, που στη πολιτική είναι ένας Αιώνας, συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

-Είναι αυτή που παρέδωσε  χωρίς Αγώνα την Διαχείριση του ΠΑΛΑΙ στη ΕΤΑΔ,
με αντάλλαγμα την χρήση μικρού τμήματος αυτού και αυτό μάλιστα με μια «κατοχική» Σύμβαση Μίσθωσης. Κι αυτό το παρουσιάζει ,ότι πήρε το ΠΑΛΑΙ.

-Ονομάζει Κέντρο Πόλης την Πλατεία στο  Π. Τέρμα, που  και αυτή , όχι μόνο δεν τελείωσε- απλά ξεκίνησε μια διαδικασία – που δεν είναι ορατό πότε θα τελειώσει

Συγχρόνως ,όπως είπε τελειώνοντας την αναφορά του στην Δημοτική Αρχή, διάφορα άλλα Δημοτικά έργα, παραμένουν στο χρονοντούλαπο του Δημοτικού της προγράμματος, όπως κυκλοφοριακές μελέτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χρήσεις γης κ.λ.π. 

Για τους λόγους αυτούς απηύθυνε κάλεσμα-πρόσκληση σύγκλισης  ,σε όλους αυτούς, που αντιτίθενται σ’ αυτόν τον τρόπο άσκησης της εξουσίας .Δεν γίνεται όπως είπε, να κατηγορούμε την Δημοτική Αρχή για 4 ολόκληρα χρόνια  και όταν έρχεται η  κρίσιμη στιγμή(εκλογές), να μην κάνουμε τα απαραίτητα , για να ανατρέψουμε την πολιτική της. 

Κάλεσε κόμματα,  Δημοτικές παρατάξεις , Κινήματα, Συλλόγους και Συλλογικότητες της πόλης, με κάποιες από τις οποίες θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά την ανάγκη απαγκίστρωσης σε τοπικό επίπεδο , από τις κεντρικές κομματικές επιταγες. 

Αν και ο ίδιος δεν έκρυψε  το ενδιαφέρον του  να τεθεί επικεφαλής  μιας τέτοιας προσπάθειας, όπως είπε, δεν θα διστάσει να κάνει πίσω και να συνεισφέρει το ίδιο, σε περίπτωση που υπάρξει προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση σε ένα άλλο πρόσωπο που θα μπορεί  να υπηρετήσει  αποτελεσματικότερα την ενότητα των διαφορετικών δυνάμεων.

Πολλές και ενδιαφέρουσες  ήταν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων πολιτών και ΜΜΕ της πόλης.

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν με ερωτήσεις από τον Μανώλη Πίκουλα για το e-galatsi, τον Βασίλη Γιαννακόπουλο για την εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ και τον Νίκο Σερβετά για την ιστοσελίδα και εφημερίδα Καμίνι.

Ο Πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Πέτρος Ζάκης , ζήτησε από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις ενόψει  εκλογών ,να ασχοληθούν με  το πρόβλημα που έχει αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες και αφορά το Δασόκτημα Βεϊκου και τους κινδύνους που ενέχει η απόφαση να χαρακτηριστεί από δασικό σε χορτολιβαδικό.

Ο Νέστορας Χατζούδης στην τοποθέτησή του ,απέδωσε ευθύνες για το χάλι που υπάρχει στη πόλη, σε όλους αυτούς που ασχολήθηκαν με τα κοινά…πολίτες, κόμματα και δημοτικές παρατάξεις. Προφανώς εννοούσε την αδυναμία στην εύρεση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο , απάντηση στο κάλεσμα-πρόσκληση του Ηλία Μιμηγιάννη ,έδωσε και η Αγγέλικα Σαπουνά που δυο μέρες πριν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της ως υποψήφια Δήμαρχος με την παράταξη «Γαλάτσι από κοινού». Δήλωσε λοιπόν ,ότι η οργάνωσή της είναι ανοιχτή  σε προτάσεις συνεργασίας  και ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητά της  δεν εμποδίζει την συνεργασία , με ανοιχτό και το θέμα του επικεφαλής ,αρκεί να   υπάρξει προγραμματική σύγκλιση ευρύτερων δυνάμεων.

Αντίθετα ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ,υποψήφιος Δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» αν και δήλωσε την συμπάθεια και την εκτίμησή του προς τον Ηλία Μιμηγιάννη, κινούμενος στο πλαίσιο της πολιτικής του ΚΚΕ, απέκλεισε κάθε δυνατότητα συνεργασίας με άλλες δυνάμεις.

Ο Ηλίας Μιμηγιάννης με την σειρά του ,ανακοίνωσε σειρά συναντήσεων στην εβδομάδα με τις δημοτικές κινήσεις που έχουν επί κεφαλής τους Χαραλαμπίδη και την Σαπουνά  αλλά και  με την  τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και  την ΔΡΑΣΗ
                                            

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο  Ίκαρος Πετρόπουλος ,ο οποίος τοποθέτησε στην πραγματική τους διάσταση τις πρωτοβουλίες του Ηλία Μιμηγιάννη.

Όπως και ο Ηλίας Μιμηγιάννης ,έκανε κι αυτός έκκληση για αφύπνιση της πόλης, μπροστά στις συνεχείς ήττες που υφίσταται εδώ και χρόνια, κάνοντας αναφορά στο ΠΑΛΑΙ, στο χάος και την αυθαιρεσία που επικρατεί στο Γαλάτσι, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας άλλης δημοτικής πολιτικής ,που θα αποτρέψει και τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Δάσος.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησε αναθεώρηση  στάσης και συμπεριφοράς των  τοπικών δημοτικών δυνάμενων, που «ατέλειωτες  τώρα τετραετίες επαναλαμβάνουν  ,τα  ίδια και τα ίδια, χωρίς  προβληματίζονται από τις συνεχόμενες ήττες…δικές τους και   της  πόλης»  

Είναι απαραίτητο εδώ και τώρα .όπως είπε,  με επίκεντρο τις Δημοτικές εκλογές να συγκροτηθεί ένα ευρύ  μέτωπο πόλης.

Με την σειρά μας ,θέλουμε να τονίσουμε κι εμείς ,ότι ακόμα κι αν δεν προκύψει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα(που είναι και το πιθανότερο) , μόνο  το γεγονός, ότι χθες στο Γαλάτσι συζητήσαμε επιτέλους ,με πρωτοβουλία  του Ηλία Μιμηγιάννη  , για θέματα που αφορούν την  πόλης μας, είναι κάτι το θετικό, στο οποίο οφείλουμε να δώσουμε συνέχεια.