e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Το Σάββατο 16/9/2023 το πρωί διαπιστώσαμε να γίνονται εργασίες οδοποιίας με διάστρωση προϊόντων εκσκαφής σε διανοιγμένο χωματόδρομο στη δασική περιοχή πίσω από τον αυχένα του Άλσους Βεϊκου (παρατίθενται φωτογραφίες).

Θέλουμε να θέσουμε σε κάθε αρμόδιο (Δήμο Γαλατσίου, Δήμο Νέας Ιωνίας, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, Περιφέρεια Αττικής, Δασαρχείο) τα ακόλουθα ερωτήματα:

1.    Με τίνος εντολές εκτελούνται οι εργασίες;

2.    Υπάρχει άδεια του Δασαρχείου για τις εργασίες οδοποιίας στη δασική – αναδασωτέα περιοχή;

3.    Με ποια εγκεκριμένη τεχνική μελέτη εκτελούνται οι εργασίες; Και ειδικότερα:

3.1.  Γιατί γίνεται διαπλάτυνση της οδού (ήδη διανοιγμένου χωματόδρομου);

3.2.  Υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τις εργασίες αυτές; Εάν όχι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μην απαιτείται Μ.Π.Ε.;

4.    Ποιος ο σκοπός των εργασιών; Είναι απλά σκοπός η ευκολότερη προσπέλαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής όπως έχει αναφέρει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος Γαλατσίου; Έχουν εξετάσει οι αρμόδιοι μήπως οι εργασίες αυτές εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τα σχέδια όσων, συστηματικά επί δεκαετίες και εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία του κεντρικού Κράτους, της Περιφέρειας, των Δήμων και του ΣΠΑΤ, απεργάζονται τον αποχαρακτηρισμό και την τελική οικοπεδοποίηση της δημόσιας δασικής αναδασωτέας έκτασης σε αυτό το τμήμα του Δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς -  Βεϊκου;

Αναμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε.

 

Ημερομηνία: 16/09/2023

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

                             Μάνθος Ιμπριάλος

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γαλατσίου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το Α.Π. 66345/20-08-2023 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας & με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) που προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, απαγορεύεται στους πολίτες να προβαίνουν σε άσκοπη κυκλοφορία εντός των δασικών περιοχών του Δήμου Γαλατσίου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης πυρκαγιάς.

Η προστασία του δάσους είναι ευθύνη όλων μας. 

Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, για τους επόμενους δύο μήνες (14 Αυγούστου  έως 14 Οκτωβρίου 2023) καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω οδικά τμήματα, του Δήμου Γαλατσίου

ΦΑΣΗ 1

1) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Κιλκίς έως την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

2) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πάρνηθος ελάχιστου πλάτους 4,70 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ηπείρου έως την συμβολή της με την οδό Χοπφ με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

3) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πάρνηθος ελάχιστου πλάτους 5,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 35,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτωn,

4) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Ιθάκης ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 50,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Χοπφ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

5) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Χοπφ ελάχιστου πλάτους 4,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ιθάκης έως την συμβολή της με την οδό Πάρνηθος με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

6) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Κόκκερελ ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Πάρνηθος έως την συμβολή της με την οδό Ελικώνος με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

7) Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Μαραθώνος με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα εργοταξίου και έκτακτης ανάγκης από την οδό Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 30,00 μ. περίπου και της οδού Ηπείρου στην συμβολή της με την οδό Πάρνηθος.

8) Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Μαραθώνος και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Ζήνωνος και της οδού Ηπείρου από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Άλτεως.

9) Την μονοδρόμηση της οδού Πάρνηθος από την οδό Σπον προς και έως την οδό Κόκκερελ και της οδού Κόκκερελ από την οδό Πάρνηθος προς και έως την οδό Ελικώνος.

10) Την απαγόρευση της δεξιάς στροφής των οχημάτων που κινούνται από την οδό Ελικώνος προς την οδό Κόκκερελ.

11) Την υποχρεωτική πορεία με στροφή αριστερά των οχημάτων που κινούνται στην οδό Κόκκερελ από την οδό Αρμονίας προς την οδό Ελικώνος.

12) Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

13) Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Αγ. Γλυκερίας σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

14) Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 20 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

15) Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

16) Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

ΦΑΣΗ 2

1) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου και για μήκος 45,00 μ. περίπου στο τμήμα αυτής 50,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Κόκκερελ.

2) Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πάρνηθος ελάχιστου πλάτους 4,70 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ηπείρου έως την συμβολή της με την οδό Κόκκερελ με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.