e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

1.Τετάρτη 1η Απριλίου,6μ.μ: Γενική Συνέλευση και εκλογές

Την Τετάρτη 1.4.15 στις 6 μ.μ.καλούνται τα μέλη της ΔΡΑΣΗΣ σε τακτική Γ.Σ. στο Δημαρχείο Γαλατσίου,  Ιπποκράτους & Αρχιμήδους,  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός περιόδου 1.4.14-31.3.15-     Προγραμματισμός επόμενης χρήσης.
  2. Συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων προτεινομένων από το Δ.Σ. και επί όποιων άλλων  προκύψουν και εγκριθούν από το σώμα 
  3. Διεξαγωγή εκλογών ,για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου  και        Εξελεγκτικής Επιτροπής   

Στη Γενική Συνέλευσή μας που είναι ανοιχτή, ψηφίζουν μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα  της ανεμπόδιστης κριτικής , της διαφωνίας ,της διόρθωσης , της καταψήφισης ή έγκρισης των ‘’ πεπραγμένων ‘’  και της υποβολής προτάσεων για τη προσεχή χρήση. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δ.Σ .η εγγραφή μέλους στη ΔΡΑΣΗ περιορίσθηκε στα 10 ευρώ. Το ίδιο ισχύει ( 10 ευρώ  ) και για την τακτοποίηση παλιών οφειλών.

2. Σάββατο 28 Μαρτίου , στις 6.00 μ.μ.στο ΚΑΜΙΝΙ:Λογοτεχνικός διαγωνισμός μαθητών – απονομή επαίνων

Το Σάββατο 28.3.15 στις 6.00 μ.μ.  στο ΚΑΜΙΝΙ, η ΔΡΑΣΗ πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους. Θα γίνει η βράβευση και η απονομή επαίνων στους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων που διακρίθηκαν  στο λογοτεχνικό  διαγωνισμό που έχει και φέτος προκηρύξει ο Φορέας μας μεταξύ μαθητών σχολείων της περιοχής.Η αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών έχει γίνει από επιτροπή από έγκριτα  μέλη της κοινωνίας και της ΔΡΑΣΗΣ  με διακρίσεις στη λογοτεχνία. 

3. Σάββατο 4 Απριλίου ώρα 20.ΟΟ και Κυριακή 5 Απριλίου ώρα19.00: 

Η Θεατρική όμάδα της ΔΡΑΣΗΣ παρουσιάζει στο θέατρο ‘’Κνωσός’’ ( Πατησίων 195 και Κνωσού 11) το έργο του Μπ.Μπρεχτ ‘’Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ’’. Έχουν εκδοθεί εισιτήρια των 5 ευρώ.Η αθρόα συμμετοχή μας, πέραν της  επιβράβευσης του έργου της θεατρικής μας ομάδας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη θεατρικής παιδείας στη περιοχή μας.   

4-«Νεολαία  εν δράσει»  23/4-28/4, αίθουσα ΟΠΑΝΔΑ ,ΓΚΡΑΒΑ 

Μετά την επιτυχία που έχει σημειώσει  η διοργάνωση του οκταήμερου φεστιβάλ  «Νεολαία εν δράσει», όπου σχολεία της πόλης και της περιοχής  παρουσιάζουν το δημιουργικό έργο τους στο θέατρο, στο χορό, στη μουσική ,στο τραγούδι, στη ζωγραφική, στις κατασκευές , στην ευρεσιτεχνία, η  ΔΡΑΣΗ ,συνεχίζει το θεσμό  με ακόμη υψηλότερους στόχους. Μέσα  στο οκταήμερο αναδεικνύεται η δουλειά βάθους και το έργο που παράγουν  μαθητές και εμπνευσμένοι καθηγητές που δεν γίνεται γνωστή στη κοινωνία, ίσως και στα ίδια τα σχολεία .Στόχος του οκταήμερου είναι το                      έργο-δουλειά  που παράγεται  στο εσωτερικό των σχολείων να περάσει στην κοινωνία  και ως κοινωνική επένδυση πλέον να συμβάλει στη, «μεγάλη συνάντηση»  της μαθητικής κοινότητας του δημόσιου ανοιχτού σχολείου με την κοινωνία [Δήμος, φορείς...].Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς. με μέριμνα της εκπαιδευτικού και μέλους του Δ.Σ.κ.Μάχης Κοκκίνου που επιμελείται και του λογοτεχνικού διαγωνισμού. 

5. Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στις 10:30 π.μ. Επίσκεψη στο θωρηκτό’’Αβέρωφ’’. Ακολουθεί προαιρετικό  διασκεδαστικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες: Ελένη Ηλία, αντιπρόεδρος ΔΡΑΣΗΣ, Τηλ.  6945133737  

6.  Παρασκευή 29 Μαίου 2015: 18ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά.                                                         

Η Δράση συμμετέχει στο διαγωνισμό του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου μαζί με τον Δήμο Γαλατσίου και την Ελληνική Ορνιθολογική  εταιρεία. Στη σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο –περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ‘’ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’’,στο Δήμο ΙΛΙΟΥ, τα  μέλη μας μπορούν να συμμετάσχουν ,μετά από σχετική συνεννόηση με τον πρόεδρο της περιβαλλοντικής ομάδας μας κ. Στ. Μπακάλη. Μετάβαση με πούλμαν.  

7.Εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη.

Ενόψει πραγματοποίησης κατά το μήνα Μάιο – Ιούνιο, της αναβληθείσας εκδρομής στη Κωνσταντινούπολη, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα τηλέφωνα 6977268371 και 6979147224  

Το Διοικητικό Συμβούλιο                                                

 

Ήρας 16   -  111 47 Γαλάτσι

Τηλ.–Fax: 210 22 22 839 / Κινητά:  6977268371 – 6976157807

www.e-drasi.gr     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

Οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ είναι μια εθελοντική ομάδα που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και έκτοτε έχει κάνει 34 δράσεις για το καλό του Γαλατσίου σε τομείς όπως η οικολογία, φιλοζωία, καθαριότητα,αλληλεγγύη. Δεν έχουν πολιτικές συγγένειες ή δεσμεύσεις.

Στα πλαίσια αυτά στις 4 Μαρτίου 2015 οι Γείτονες παρουσίασαν  σε πολύωρο συνάντηση με τον  Δήμαρχο Γιώργος Μαρκόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής και Πρασίνου Γερμάνο Μελλισουργό και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Υγιεινής Μάνο Ελευθερίου,κάποιες προτάσεις  που  αφορούν το πράσινο, το κομπόστ, τα αδέσποτα, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα αλλά και γενικότερα τη πόλη μας.

Διαβάστε τις προτάσεις

Το ενδεχόμενο ο Χριστόδουλος Ξηρός αμέσως μετά τη φυγή του από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2014 να κατέφυγε στην κατοικία στην οδό Κύκνων στο Γαλάτσι, όπου διέμενε ο 39χρονος καθηγητής Πληροφορικής με το ψευδώνυμο «Ιάσονας», εξετάζουν τα τελευταία 24ωρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.