e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου ανοίγει τις πόρτες της για να δεχτεί νέα μέλη το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 4μ.μ. στον Πολιτιστικό χώρο Καμίνι.

Μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει εντελώς δωρεάν και να γνωρίσει από κοντά τη διαδικασία της θεατρικής πράξης, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει θεατρική εμπειρία, αρκεί να είναι ενήλικας και κάτοικος της πόλης μας.

Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου λειτουργεί από το 1994, με υπεύθυνο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κωτσή, ως θεατρικό εργαστήρι, καθώς και ως θίασος που δίνει παραστάσεις. Παραστάσεις της έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ έχουν δεχθεί ιδιαίτερα επαινετικές κριτικές και σχόλια στον Αθηναϊκό Τύπο. Τα τελευταία χρόνια δίνει παραστάσεις στο Καμίνι, όπου και γίνεται το θεατρικό εργαστήριο και στο Άλσος Βεϊκου. Τελευταία παράσταση της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής ήταν η «Κόμισσα της Φάμπρικας» τον Ιούλιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου.

Τα νέα μέλη θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους τα Σάββατα από τις 4μ.μ. έως τις 7μ.μ. Οι πρόβες και τα επιπλέον εργαστήρια γίνονται τις καθημερινές κατά τις βραδινές ώρες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο άνετα οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές.

Πληροφορίες – εγγραφές: κ. Δημήτρης Κωτσής, σκηνοθέτης (τηλ. επικ. 6945/776695).

 

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ξεκινάει τη λειτουργία της για πρώτη φορά στο Δήμο Γαλατσίου η Νεανική Θεατρική Ομάδα για νέους και νέες, από 15 έως 18 ετών.

Οι συναντήσεις γνωριμίας και οι πρόβες θα γίνονται τις απογευματινές ώρες, κατόπιν συνεννόησης, στον Πολιτιστικό Χώρο «Καμίνι».

Περιμένουμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην ομάδα και να συζητήσουμε από κοντά τις ιδέες σας. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες – εγγραφές: κ. Δημήτρης Κωτσής, σκηνοθέτης της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής Δήμου Γαλατσίου (τηλ. επικ. 6945/776695).

 

Ορίσθηκαν σήμερα από τον Δήμαρχο Γ. Μαρκόπουλο, οι νέοι Αντιδήμαρχοι, η θητεία των οποίων λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου 2018

       

  • Μελισσουργός  Γερμάνος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου ,με τις πιο κάτω αρμοδιότητες       

    1) Την εποπτεία , έλεγχο και παρακολούθηση της εύρυθμης, ομαλής και αποδοτικής λειτουργίας των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και ειδικότερα των τεχνικών έργων του Δήμου, την υπογραφή των πάσης φύσεως εγγράφων της Δ/νσης με εντολή μου πλην χρηματικών ενταλμάτων και εκ παραλλήλου, την εποπτεία και τον έλεγχο της λειτουργίας του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

Η Δημοτική Κίνηση  "Ενότητα για την Ανατροπή" , έφερε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο,  το θέμα των πολεοδομικών  παρανομιών επιχείιρησης στο Γαλάτσι. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιχειρηματικά συμφέροντα βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών

ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ......... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Αυγούστου θέσαμε το θέμα των  παρανομιών επιχείρησης που στεγάζεται στην οδό Κουρτίου 14. Το θέμα έχει τεθεί και από τον  Εξωραϊστικό-οικολογικό σύλλογο Γαλατσίου <<Ο ΛΟΦΟΣ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ>> από τον Σεπτέμβριο  του 2016. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει παράνομες επεκτάσεις κτίζοντας συνεχώς αποθηκευτικούς χώρους χωρίς άδεια και παρά τα πρόστιμα που της  έχουν επιβληθεί μετά από καταγγελίες στην πολεοδομία. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έκοψε και τα δέντρα που υπήρχαν εκεί που τώρα έχουν κτιστεί οι αποθηκευτικοί χώροι της επιχείρησης. Μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε συνεχίστηκαν οι  εργασίες ( βλέπε φωτογραφίες του 2014 και του 2017) με αποτέλεσμα, σήμερα, οι αποθηκευτικοί χώροι να  εφάπτονται με τη μάντρα του βρεφονηπιακού σταθμού.

Όλα αυτά θα είχαν μικρή σημασία αν δεν ήταν γνωστό ότι στις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αποθηκεύονται εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά, όπως φιάλες οξυγόνου, και μάλιστα δίπλα ακριβώς  με τον Ζ βρεφονηπιακό  και το Β παιδικό σταθμό. 

Οι  επεκτάσεις των εγκαταστάσεων της  εταιρείας, σε επαφή πια με την αυλή των παιδικών σταθμών δικαιολογημένα προκαλούν  ανησυχίες  λόγω των κινδύνων που παραμονεύουν  σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι άγνωστο αν η εταιρεία διαθέτει σχετικές άδειες  και αν προβλέπονται ή έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Το γεγονός ότι αποδεδειγμένα στο παρελθόν οι επεκτάσεις των εγκαταστάσεων της εταιρείας  γίνονταν χωρίς άδεια μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια  των παιδιών που στεγάζονται στους σταθμούς. 

Παρά τις καταγγελίες μας και τις αντίστοιχες καταγγελίες συλλόγων της περιοχής δεν υπήρξε ούτε ένα σχόλιο  τον κ. Δήμαρχο ούτε καν μια διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί το θέμα. 

Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι μέχρι πότε μια επιχείρηση μπορεί να παρανομεί και να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών; Υπάρχει αρμόδιος να σταματήσει αυτές τις παρανομίες και τούς κινδύνους για τα παιδιά μας;

Είναι γνωστό το οικόπεδο ανήκει κατά ένα μέρος στην Ακαδημία Αθηνών και κατά το άλλο σε ιδιώτη. Σύμφωνα με την αναφορά του  συλλόγου του Λόφου Αγ. Σπυρίδωνα υπάρχει θετική διάθεση  από την Ακαδημία Αθηνών να παραχωρηθούν τα οικόπεδα για κοινωφελή σκοπό και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει ενέργειες από την πλευρά του Δήμου για το σκοπό αυτό.

Γαλάτσι   30 Αυγούστου   2017

Ενότητα για την Ανατροπή στο Γαλάτσι

Σπύρος Παναγιώτου

Άρης Παπαδοκωστόπουλος