e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Καταδικάζουμε την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού – με τη στήριξη ΝΑΤΟ – ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμάχων τους, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού που σκοτώνουν και κάνουν τη ζωή του παλαιστινιακού λαού κόλαση, τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσων «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλους αυτούς που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν και σήμερα συντάσσονται με την Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία και προηγούμενων Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην κατεύθυνση:

        Της ίδρυσης ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

        Της επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

        Καμία συμμετοχή - Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

        Να αποσυρθούν αμέσως η φρεγάτα ΨΑΡΑ και όλες οι άλλες ναυτικές μας μονάδες από την περιοχή των επιχειρήσεων.

        Να μη δοθεί η αεροπορική βάση της Ελευσίνας για ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

        Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Συγκέντρωση - πορεία Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στις 6.00 μμ

( Π. Τέρμα–μπροστά στην Εθνική Τράπεζα)

 

 

Α.Ε ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ -  ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ κ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ Κ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Ο Δήμος Γαλατσίου, η WE4All και η ΒΙΚΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό σας καλούν να συμμετάσχετε στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, στο Γαλάτσι, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στις 12μ.μ., στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμνασήριο Γαλατσίου (έξω από το Christmas Theater).

Θα φυτευτούν συνολικά 1000 δεντράκια για να βοηθήσουμε το αστικό μας πράσινο που έχουμε τόσο ανάγκη.

Ο κάθε ένας μας φυτεύει από ένα δεντράκι.

Όποιος μπορεί φέρνει τα δικά του σκαπτικά εργαλεία γιατί αναμένεται να είμαστε πολλοί!

Στη φύτευση θα πάρει μέρος και η εθελοντική ομάδα Γείτονες Γαλατσίου!

Σε περίπτωση ήπιας βροχής, η δράση μας θα πραγματοποιηθεί κανονικά!

 

ΥΓ.Πολύ καλή η προσπάθεια, δεν θα έπρεπε όμως να γίνει και μια μεγάλη οργανώμενη δενδροφύτευση στον ευρύτερο χώρο του Δασοκτήματος Βεϊκου, ειδικά αυτή την περίοδο, που αμφισβητείται  και απελείται ο δασικός και αναδασωτέος χαρακτήρας του.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΤΗΕ GREEN CITY», που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), από την εταιρεία Southstar, εισάγοντας μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα μέσω mobile app, θα επιβραβεύει τους πολίτες για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

Με το κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω» συνεχίζει το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά μας απορρίμματα.

Μέσω αυτού, οι πολίτες μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών  που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές.

Συγκεκριμένα:

  1. Χαρτί/Χαρτόνι (εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, έντυπο υλικό κτλ.),
  2. Πλαστικά (λεκάνες, δοχεία, θήκες, κτλ.)
  3. Μεταλλικά Αντικείμενα (σκεύη, εργαλεία, κλειδιά, κτλ.),
  4. Αλουμίνιο (σκεύη, μπολ, περιέκτες τροφίμων και ποτών, κτλ.),
  5. Γυαλί (ποτήρια, πιάτα, βάζα, κτλ.),
  6. Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (μικρές οικιακές συσκευές, CD/DVD, tablets, κτλ.)
  7. Βρώσιμα Έλαια & Λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κτλ.)
  8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα (ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, πανιά, κτλ.)

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στον Δήμο Γαλατσίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (3 δρομολόγια την εβδομάδα):

ΤΡΙΤΗ

09:30 – 11:00 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 8

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ

ΛΑΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:30 – 11:00 ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (ΑΓ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΔΡΥΑΔΩΝ)

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr  ή καλέστε στο τηλ.: 210 9215 000

Η πρωτοτυπία του Προγράμματος δεν περιορίζεται στα είδη προς ανακύκλωση που αφορά, τα οποία εκτείνονται εκτός της συνήθους κατηγορίας υλικών συσκευασίας που ήδη ανακυκλώνονται μέσω άλλων προγραμμάτων, αλλά στην όλη λειτουργία του, που επικεντρώνεται στη διευκόλυνση του κάθε πολίτη, ώστε να ανακυκλώσει εύκολα και αβίαστα και στην απτή επιβράβευση της κάθε συμμετοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία με δυνατότητα συλλογής 1.2 τόνων το καθένα, θα πραγματοποιούν δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια parking, κτλ.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω του app του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο Πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων. Έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες, όπως SAMSUNG, JYSK, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, COSMOSSPORT, ΔΕΗ, L’Artigiano, Sneaker10, CITYZEN Parking & Services, thebabycity, flask, ENTOS by SATO, Everest, Pizza Fan, κ.ά.