e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα του μετρό στο Γαλάτσι Όπως φαίνεται από τις εικόνες που κατέγραψε το Newsbeast στο σημείο δίπλα στο  Άλσος Βεΐκου, απ' όπου θα μπει ο μετροπόντικας, τα μηχανήματα έχουν ήδη πιάσει δουλειά.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο φακός του Newsbeast δείχνουν τη μεγάλη τρύπα που έχει διανοιχτεί ώστε να προχωρήσει η υπογειοποίηση και να μεταφερθούν στο κάτω μέρος τα μηχανήματα.

Οι υπόγειες εγκαταστάσεις της γραμμής 4 του Μετρό  παίρνουν σιγά σιγά μορφή και τα συνεργεία εργάζονται αδιάκοπα ώστε να ετοιμαστούν οι σταθμοί του μετροπόντικα.

Η γραμμή 4 του μετρό θα εξυπηρετεί περίπου 350.000 πολίτες και θα καλύπτει την απόσταση Γαλάτσι – Γουδή σε 17 λεπτά ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029.(αισιόδοξη πρόβλεψη)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ Newsbeast 

ΥΓ Ο δεύτερος μετροπόντικας που θα ονομαστεί “Νίκη”, έχει σχεδιαστεί για ένα ταξίδι 28 μηνών από την ημέρα που θα ξεκινήσει να “τρυπά” το αθηναϊκό υπέδαφος,  με τελικό στόχο τον σταθμό Ευαγγελισμό.

Αναμένεται να ξεκινήσει την διάνοιξη στις αρχές του 2024

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει, ότι οι εργασίες υλοποίησης της Φάσης 2 των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα εφαρμοστούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Αφορούν  τον  αποκλεισμό της αριστερής και μεσαίας λωρίδας της Λεωφόρου Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς Νέα Ιωνία, από το ύψος της οδού Σουρή μέχρι το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Για την υλοποίηση της εν λόγω κυκλοφοριακής ρύθμισης και την ομαλή διέλευση των οχημάτων βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση της σ'ημανσης , για την απαγόρευση της στάσης-στάθμευσης επί της Λεωφόρου Βεϊκου 

Η επόμενη μέρα για το Γαλάτσι είναι ήδη εδώ.

Με ένα δημοτικό συμβούλιο αυξημένο κατά δυο έδρες, με γνωστά από πριν αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα στα δημοτικά έδρανα και με τον Γιώργο Μαρκόπουλο εξουσιοδοτημένο από την μεγάλη πλειονότητα των δημοτών να αναλάβει τη διοίκηση  του δήμου για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Το «Γαλάτσι Από Κοινού», οι εκλεγμένη/ος, οι υποψήφιες/οι και οι φίλες/οι της παράταξής μας συγχαίρουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για τα αποτελέσματά τους και ευχόμαστε μια δημοκρατική και, στο μέτρο του δυνατού, συναινετική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ξεχωριστά ευχαριστούμε τους συμπολίτες που μας έδειξαν για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε ότι θα την τιμήσουμε και σ’ αυτή τη θητεία, πάντα προσηλωμένοι στις προγραμματικές μας αρχές και τη δημοκρατική δεοντολογία που αποτελεί θεμέλιο λίθο της παράταξής μας.

Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την μικρή συμμετοχή των συμπολιτών μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που τόσο στο Γαλάτσι (συμμετοχή: 49,9% των εγγεγραμμένων), όπως και σε όλη την Ελλάδα, έφτασε σε «ιστορικό χαμηλό». Αν, λοιπόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει –όπως εμείς πιστεύουμε– να είναι αυτοδιοίκηση των δημοτών και όχι μόνον των αιρετών ή/και των παραγόντων, οι δημοτικές παρατάξεις είναι οι πρώτες που οφείλουν να πείσουν για την ανάγκη της συμμετοχής και της διαβούλευσης των κατοίκων, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το κοινό μας σπίτι, το δήμο μας. Και είναι αυτές πρωτίστως που θα πρέπει να διεκδικήσουν τις πολιτικές και θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν τα δημοτικά συμβούλια θεσμούς εκπροσώπησης των πολιτών αντί για διαβούλια παραγόντων ή/και έγκριση μονομερών αποφάσεων της πλειοψηφίας, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις.

Σήμερα, για ορισμένα, κρίσιμα για την πόλη μας ζητήματα, οι καιροί ου μενετοί. Επισημαίνουμε, λοιπόν, την ευθύνη, ιδιαίτερα της παράταξης του δημάρχου, Γιώργου Μαρκόπουλου που έχει, βάσει του αποτελέσματος, «το μαχαίρι και το πεπόνι», αλλά και όλης της αντιπολίτευσης, που οφείλει να ελέγχει και να πιέζει, ώστε να προχωρήσει η δημοτική διοίκηση χωρίς καθυστέρηση στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου για νομικές ενέργειες / προσφυγή στο ΣτΕ, κατά των αποφάσεων αποχαρακτηρισμού του δασικού χαρακτήρα των εκτάσεων του λόφου Κόκκου και των γαλατσιώτικων Τουρκοβουνίων.

Ας είναι αυτή η πρώτη ενέργεια της δημοτικής αρχής, όχι στη νέα θητεία από τον Ιανουάριο του 2024, αλλά από τώρα.


Εκ μέρους της παράταξης «Γαλάτσι Από Κοινού»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγγέλικα Σαπουνά, επικεφαλής

 

Νίκος Χωριανόπουλος