e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου παρουσιάζει στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου το σύνολο των οδωνυμικών της πόλης μας. Νέα ονόματα σε ανώνυμες οδούς και πλατείες, μαζί με όλα τα ονόματα των οδών και πλατειών του προηγούμενου αιώνα.

 Για όλες τις ονομασίες υπάρχουν ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα διορθώνονται, όπου και εάν χρειάζεται.  Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δική σας συμμετοχή, καθώς μπορείτε να συμβάλλετε διορθώνοντας οτιδήποτε μπορεί να  διέφυγε στον Δήμο. Αρκεί να καλέσετε ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Γαλατσίου (2132055427, 2132055330 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

 Σημειώνεται ότι το αρχείο των οδωνυμικών φυλάσσεται στο Τμήμα Δόμησης, Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών προέρχεται από το τρίτομο έργο των Μάρως Βουγιούκα & Βασίλη Μεγαρίδη «Οδωνυμικά των προαστείων της Αθήνας», Έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, 2002. 

 Τα γραφικά δημιουργήθηκαν από την κ. Άννα Ζαχιώτη, την επιμέλεια των κειμένων είχε η κ. Άννα Κασιέρη.

 

- Νέα οδωνυμικά Γαλατσίου (Ονοματοθεσίες οδών & πλατειών δημοτικής περιόδου 2014-2020)


                                                                  

            ΟΔΟΙ                                           ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 

- Όλα τα οδωνυμικά των Οδών του Γαλατσίου 

                  - Όλα τα οδωνυμικά των Πλατειών του Γαλατσίου 

 

                   

 

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" με ανακοίνωσή της  καταγγέλει την Δημοτική Αρχή για κάποιες εργασίες που ανέλαβε να κάνει στο ΠΑΛΑΙ  προς αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία,ενώ αυτές θα πρέπει να γίνουν εξ' ολοκλήρου από το κράτος...

 

Για τις σοβαρές ζημιές στο ΠΑΛΑΙ από την κακοκαιρία

Τα ξημερώματα της  13ης Οκτωβρίου, το Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία, ενώ ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε. Μεγάλες καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο και σοβαρή καταστροφή στη στέγη της κεντρικής σάλας. 

Θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής :

1. Για τις καταστροφές στο ΠΑΛΑΙ από την εν λόγω κακοκαιρία, την κύρια ευθύνη φέρει η εγκατάλειψή του, με την ευθύνη του Κράτους και όλων των αστικών κυβερνήσεων, ενώ ούτε ο Δήμος Γαλατσίου διεκδίκησε την απαραίτητη συντήρηση. Εδώ και 16 χρόνια, τη στέγη της Κεντρικής Σάλας δεν την έχει ακουμπήσει ούτε καν πινέλο, για στοιχειώδη συντήρηση! 

Οι δαπάνες συντήρησης γενικώς αλλά και οι δαπάνες επισκευών εν προκειμένω, δεν πρέπει να βαρύνουν τον Δήμο, δηλαδή τον Γαλατσιώτικο λαό, αλλά να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και το σύνολο των λειτουργικών εξόδων των εγκαταστάσεων. Και ταυτόχρονα το ΠΑΛΑΙ να λειτουργεί ως δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό και τη νεολαία και όχι να είναι κατειλημμένος από επιχειρηματικά συμφέροντα.

2. Η δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας να προχωρήσει από τις 17/10 μέχρι τις 20/10 σε κάποιες αρχικές εργασίες, «χρεώνει» τον Δήμο για κάτι που υπεύθυνο θα έπρεπε να είναι το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί κακό προηγούμενο. Αλήθεια, η ενέργεια αυτή ήταν «προάγγελος» της συμφωνίας μεταξύ ΕΤΑΔ και Δημοτικής Αρχής; Θα αναλάβει με αυτή τη συμφωνία ο Δήμος το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων; Ή απλά η διοίκηση Μαρκόπουλου «έτρεξε» να εξασφαλίσει ότι δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν εγκατασταθεί, μόνιμα από ότι φαίνεται, στον χώρο;

3. Αν η εργολαβία, περιοριστεί σε απλή αποκατάσταση, το πολύ-πολύ να επαναφέρει το ΠΑΛΑΙ σε κατάσταση αντίστοιχη με αυτή που βρισκόταν πριν τις 13-10-20. Πάλι δηλαδή έργο υποδεέστερο των αναγκών και με κίνδυνο περαιτέρω απαξίωσης. Το ΠΑΛΑΙ χρειάζεται πλέον όχι απλή αποκατάσταση, όχι μόνο βαριά συντήρηση αλλά και ενίσχυση ώστε να αντέξει στο μέλλον σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, ετήσιες επιθεωρήσεις - συντηρήσεις. Όλα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

4. Τέλος, η Δημοτική Αρχή φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων, τόσο του Δήμου Γαλατσίου όσο και του εργολάβου, καθώς δούλευαν πάνω στη στέγη, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με παρουσία ανέμων! Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να παίζει έτσι με τις ζωές των εργαζομένων, δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε: 

• Άμεση ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, με πλήρη προστασία των εργαζομένων και των διερχομένων πολιτών

• Υλοποίηση μελέτης για βαριά συντήρηση και επαύξησης της αντοχής της όλης της κατασκευής έναντι ανάλογων καιρικών φαινομένων.

• Πλήρη κάλυψη των ζημιών, της απαραίτητης βαριάς συντήρησης, αλλά και ετήσιων επιθεωρήσεων και τακτικών συντηρήσεων από τον  Προϋπολογισμό του Κράτους.

 

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ"

 

 

Υ.Γ. Να θυμήσουμε ότι στο  Δημοτικό Συμβουλιο της Τρίτης 13 Οκτωβρίου ,σε ερώτηση Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με τις ζημιές στο ΠΑΛΑΙ,ο Δήμαρχος είχε πει , ότι τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών, θα βαρύνουν την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η Δημοτική Παράταξη  “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”, με ανακοίνωσή της και με αφορμή μια ακόμα παράταση που δόθηκε στον εργολάβο για την Αναβάθμιση της Λεωφόρου Βεϊκου,χαρακτηρίζει την πόλη όμηρο των....εργολάβων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ολημερίς το χτίζανε... 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου της 13ης  Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Γαλατσίου έφερε προς ψήφιση για 3η συνεχόμενη φορά παράταση του έργου Ανάπλασης της Λ. Βεϊκου. Ένα έργο το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Ζώμπος επικεφαλής της παράταξης “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”, έπρεπε να έχει παραδοθεί στους δημότες από τον Ιανουάριο του 2020. 

Σήμερα 10 μήνες μετά έχει φτάσει στη μέση του. Και συνέχισε θέτοντας τα ερωτήματα «Γιατί η Βεΐκου εδώ και τόσους μήνες είναι ένα ατελείωτο εργοτάξιο; Γιατί δεν αλλάζουμε τον συγκεκριμένο εργολάβο; Γιατί στις προηγούμενες παρατάσεις που μόνο εσείς ψηφίσατε, δεν υπήρξαν ποινικες ρήτρες;»

Να σημειωθεί ότι η απάντηση του Δημάρχου, χωρίς να καταγραφεί στα πρακτικά, ήταν πως «μεσολάβησε» ώστε ο εργολάβος να πληρωθεί από άλλους Δήμους, μήπως και τελικά αποπερατώσει το έργο στο Γαλάτσι. Στο τελος της τοποθέτησης του κατέληξε στο συμπέρασμα πως η νομοθεσία λειτουργεί υπέρ των εργολάβων και τελικά είμαστε όμηροι αυτών.

"Πραγματικοί όμηροι είναι οι κάτοικοι της πόλης και οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης που ψήφισαν ακομα μια παράταση" επεσήμανε ο κ. Ζώμπος.

22 μήνες μετά την έναρξη του έργου, ποιος πραγματικά πιστεύει πως με μία ακόμα παράταση 2 μηνών μπορεί να ολοκληρωθεί το "γεφύρι της Άρτας "της Λεωφόρου Βεΐκου.

 

Για την παράταξη “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!”

 

Κώστας Ζώμπος

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου 

Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα 

Γεωργία Κιτσίνη 

Χριστίνα Μπούρα 

Πέτρος Μαγκανάρης