e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Ένωση Γονέων Γαλατσίου με ανακοίνωσή της εκφράζει την  στηριξη  στον αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Οκτωβρίου 2021.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων Γαλατσίου στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργιακή κινητοποίηση την 11η Οκτωβρίου 2021. Πιστεύουμε, ότι πρέπει μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να ανατρέψουμε την πολιτική, που έχει σκοπό την απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των σχολείων ακόμη και σήμερα με κενά σε εκπαιδευτικούς. Επέλεξαν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27 και 28 μαθητές σε κάθε τμήμα μιλώντας προκλητικά για πανελλαδικό μέσο όρο των 17 μαθητών.

Το Υπουργείο δεν φρόντισε να βελτιωθούν οι υποδομές στα σχολεία με νέες αίθουσες και νέες σχολικές μονάδες.

Αντίθετα επέλεξε με το νόμο, που βιαστικά ψηφίστηκε το καλοκαίρι, να νομοθετήσει την αναζήτηση από τα σχολεία χρηματοδότησης και από τον ιδιωτικό τομέα, την λειτουργία των σχολείων με οικονομικά κριτήρια, την ανισότητα, που θα προκαλέσει το πολλαπλό βιβλίο, και την αξιολόγηση των σχολείων ανάλογα με την εύρεση πόρων από χορηγούς.

Για τα παιδιά μας όμως δεν θέλουμε ένα σχολείο, που θα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς, αλλά εκείνο το σχολείο, που θα είναι δημόσιο και δωρεάν, και θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας για μόρφωση.

Θα αγωνιστούμε μέσα από τους συλλόγους γονέων για να πετύχουμε τους στόχους, που έχουμε βάλει. Στον αγώνα αυτό είμαστε πλάι στους εκπαιδευτικούς και τις διεκδικήσεις τους.

Γαλάτσι 10.10.2021 Το ΔΣ της Ένωσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) διοργανώνει ιστορικό περίπατο στη λεγόμενη «Λαμπρινή», το πιο πρόσφατα κατοικημένο τμήμα του Γαλατσίου, από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στις 10:30 το πρωί

Ραντεβού

στη διασταύρωση Κουντουριώτου & Τράλλεων,

που κάποτε ήταν ρέμα και πλημμύριζε. Θα περπατήσουμε ως το πάρκο Ηνιόχου και θα μιλήσουμε για την ιστορία του, θα προχωρήσουμε ως το μοναχικό πεύκο στη Δρυάδων που σκίαζε κάποτε την ταβέρνα του ‘Παμεινώντα, θα συνεχίσουμε κάτω απ’ την Παπαφλέσσα, όπου η πρώτη μικρή συνοικία τη δεκαετία του ’40, το κανατάδικο του Παπαγεωργίου, το κτήμα του Τσάκωνα και ο καταυλισμός που φιλοξένησε για λίγο επιζήσαντες μετά τον πόλεμο Εβραίους και θα προχωρήσουμε ως την Αγίας Ειρήνης, στην ΕΥΔΑΠ. Εδώ θα μιλήσουμε για την ΟΥΛΕΝ, την ύδρευση του Γαλατσίου, τη μάχη του διυλιστηρίου 4 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς, για τα Δεκεμβριανά του ’44, και θα καταλήξουμε στο Παλαί.

Στη βόλτα θα μας συντροφέψουν Γαλατσιώτες και Γαλατσιώτισσες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή τους στην Ομάδα μας και θα ξαναζωντανέψουν για χάρη μας κάποιες από τις μνήμες τους.

Θα χαρούμε πολύ να είσαστε κι εσείς στην παρέα μας.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών. υποδέχτηκε στο 1ο και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στα σχολεία, 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η Υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς και να τους ευχαριστήσει για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά. Επίσης, μίλησε με τους μαθητές για το νέο μάθημα που εισήχθη φέτος και αφορά τα εργαστήρια δεξιοτήτων, ενώ συζήτησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη λειτουργία των σχολείων, τις φετινές καινοτομίες στα μαθήματα, καθώς και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας για την επίσκεψή της και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που με όλη τους την καλή διάθεση προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας και τα καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία.