e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

O Σπύρος Παναγιώτου, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Γαλάτσι ο τόπος μου, καταγγέλει την σχεδόν "κατάργηση" του Πολιτιστικού και Αθλητικού  Οργανισμού του Δήμου,αφού η λειτουργία του,που θα μπορούσε να γίνεται με τηλεδιάσκεψη, έχει περιοριστεί  σε ανταλλαγή μηνυμάτων sms, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ..

Για τον λόγο αυτό,όπως λέει, δεν έχουν συζητηθεί και ανταλλαγεί απόψεις για θέματα που αφορούν το Άλσος Βέϊκου(απαγορευση κυκλοφορίας και προπονήσεων ...τοποθέτηση ναϊσκου κ.λ.π)

Ολόκληρη η επιστολή του 

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού

Με θλίψη διαπιστώνω ότι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας, για σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει στην πράξη «καταργηθεί».

Έχει καταργηθεί με την πεισματώδη επιμονή του κ. Προέδρου να θεωρεί επικίνδυνη για την υγεία μας, την ηλεκτρονική μας συνδιάσκεψη , πρακτική που εφαρμόζεται άλλωστε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις συνεδριάσεις του οργάνου.

Έχει «καταργηθεί» καθώς η λειτουργία του, έχει αδικαιολόγητα μετατραπεί σε ανταλλαγή μηνυμάτων sms, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας  με την υπηρεσία για την καταγραφή των απόψεων των μελών του.

 Στερείται έτσι το δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου να ανταλλάσσουν απόψεις, να διαμορφώνουν συλλογικά θέσεις και στόχους για τον Οργανισμό μας, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της συνεχιζόμενης πανδημίας.

 Στερείται ακόμα το δικαίωμα στις δημοτικές παρατάξεις, που εκπροσωπούνται ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη, στην τοπική  κοινωνία  να θέτουν ερωτήματα και να διατυπώνουν προτάσεις για θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού που δεν συμπεριλαμβάνονται στα θέματα ημερήσιας διάταξης. 

 Επιτρέψτε μου ορισμένα παραδείγματα για να γίνει πιο σαφές τι εννοώ.

 

1.       Υπάρχει ανάγκη να συζητηθεί και να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Άλσος Βεϊκου. Είναι άραγε προτιμότερο να συνωστίζονται οι πολίτες στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και να κλείνει ένα μοναδικό πάρκο πνεύμονας πρασίνου και μάλιστα υπερτοπικού χαρακτήρα; Και μέχρι πότε;

 

2.      Είναι σύννομη η απόφαση απαγόρευσης προπονήσεων σε αθλητές σύμφωνα με την υπουργική απόφαση και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας;

3.    Ποια η θέση του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού , καθ’ ύλην αρμόδιου Οργανισμού, για την κατά δήλωση του «προσωπική επιλογή» του κ. Δημάρχου να παραβεί τη νομοθεσία προστασίας δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, ακόμα και  αυτή την  ίδια  διαχειριστική μελέτη του Άλσους, και να εγκαταστήσει μικρό ναό υπό το πρόσχημα «αποθηκευτικός χώρος»

4.    Θα ήταν άραγε δυνατό ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, εν μέσω της πανδημίας και του εγκλεισμού των πολιτών, να αξιοποιήσει παλαιότερες πολιτιστικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ με την ηλεκτρονική προβολή τους μέσω του site  του Δήμου;

 

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Γίνεται αντιληπτό ότι τέτοια θέματα δεν είναι δυνατό να συζητιούνται τηλεφωνικά και έχει μικρή σημασία η καταγραφή τους. Το ουσιαστικό είναι να αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του ΔΣ ώστε να εμπλουτίζονται και να γίνονται πιο αποτελεσματικά. Αυτή η δυνατότητα και κυρίως αυτή η υποχρέωση όλων μας μας στερείται.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση μου να μη συμμετέχω και να μην νομιμοποιώ την υποβάθμιση του Δ.Σ του Οργανισμού μας που οι πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο μου ανέθεσαν, ως εκπροσώπου της Δημοτικής μας Κίνησης.

Θεωρώ υποχρέωση μου να φέρω το θέμα υπολειτουργίας του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού  στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανώτερου -κατά νόμο- οργάνου του Δήμου.

 

Παναγιώτου Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος  Γαλάτσι ο Τόπος μου

Μέλος Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού

 

 

 

 

 

Από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών ανακοινώθηκε ότι με την 5869/22-01-2021 (ΑΔΑ: ΨΝΙΞΟΡ1Κ-21Β) απόφαση , αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων τής ιστοσελίδας τής “Ελληνικό Κτηματολόγιο’” https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx, ο δασικός χάρτης του Δήμου Γαλατσίου Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρου14 του Ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182A’), όπως ισχύει.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα “Ελληνικό Κτηματολόγιο’”  https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx μέσω τής οποίας και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά τού περιεχομένου αυτού.

Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις η αιτήματα προδήλων σφαλμάτων.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και λήγει την 20η Μαΐου 2021 ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την 9η Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση τού χαρακτήρα ή τής μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί τής αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά τής παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες, για το περιεχόμενο τού αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων, παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης, που βρίσκεται στα Γραφεία της Δ/νσης Δασών Αθηνών, Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων, οδός Μεσογείων 239, 15451 Ν. Ψυχικό ισόγειο τηλ 210-3725785 τηλεμοιοτυπία (fax) 210-3725786 δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 07:00 έως 15.00 καθ’ όλη τη διάρκεια τής περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.

 

Δείτε στο παρακάτω link την αναρτημένη απόφαση:

Ανάρτηση δασικού χάρτη Δήμου Γαλατσίου

 

Ο Δήμος Γαλατσίου παρουσιάζει στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου το σύνολο των οδωνυμικών της πόλης μας. Νέα ονόματα σε ανώνυμες οδούς και πλατείες, μαζί με όλα τα ονόματα των οδών και πλατειών του προηγούμενου αιώνα.

 Για όλες τις ονομασίες υπάρχουν ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα διορθώνονται, όπου και εάν χρειάζεται.  Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δική σας συμμετοχή, καθώς μπορείτε να συμβάλλετε διορθώνοντας οτιδήποτε μπορεί να  διέφυγε στον Δήμο. Αρκεί να καλέσετε ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Γαλατσίου (2132055427, 2132055330 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

 Σημειώνεται ότι το αρχείο των οδωνυμικών φυλάσσεται στο Τμήμα Δόμησης, Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών προέρχεται από το τρίτομο έργο των Μάρως Βουγιούκα & Βασίλη Μεγαρίδη «Οδωνυμικά των προαστείων της Αθήνας», Έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, 2002. 

 Τα γραφικά δημιουργήθηκαν από την κ. Άννα Ζαχιώτη, την επιμέλεια των κειμένων είχε η κ. Άννα Κασιέρη.

 

- Νέα οδωνυμικά Γαλατσίου (Ονοματοθεσίες οδών & πλατειών δημοτικής περιόδου 2014-2020)


                                                                  

            ΟΔΟΙ                                           ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 

- Όλα τα οδωνυμικά των Οδών του Γαλατσίου 

                  - Όλα τα οδωνυμικά των Πλατειών του Γαλατσίου