e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

 Η ώρα της απόφασης της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής έφτασε, στις 7 Οκτώβρη 2020.

 

Σε μια ιστορική περίοδο όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα, ο φασισμός και ο ρατσισμός σηκώνουν και πάλι κεφάλι, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει την ιστορία, τις δημοκρατικές παραδόσεις, τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» έχει ήδη σφραγίσει την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, θεωρώντας υποχρέωσή του την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ζητά να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν, να χτυπάνε και τελικά να δολοφονούν μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε η «νομιμοποίηση» του «πολιτικού κόμματος».

 

Στη συνείδηση όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας, τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς και οι πολιτικοί διοργανωτές και υποστηρικτές των φασιστικών και ρατσιστικών εγκλημάτων, έχουν ήδη καταδικαστεί.

 

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Μια ελαφριά ποινή θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 7/10 στο Εφετείο και ζητάμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

 

 

 

Το  ψήφισμα υπογράφουν και  οι 33 Δημοτικοί  Σύμβουλοι  του Δήμου Γαλατσίου . 

 

 


Κάλλιο (να φτάσε) αργά, αρά ποτέ  το Μετρό στο Γαλάτσι.Στο τέλος Σεπτεμβρίου ....θα μάθουμε αν τελικά μπει στις ράγες το Μετρό και φτάσει Γαλάτσι.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή , ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος για την τύχη του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας είναι . Στα τέλη του μήνα θα εκδικαστούν από το ΣτΕ οι προσφυγές των δύο κοινοπραξιών που διεκδικούν το έργο και η απόφαση ουσιαστικά θα κρίνει αν ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί ή θα πρέπει να ακυρωθεί. Εάν τελικά ο κυρίως διαγωνισμός συνεχιστεί, το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να υπογράψει την έτερη σύμβαση, για τις πρόδρομες εργασίες: αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι η διαδρομή του μετρό μπορεί να γεμίσει εργοτάξια στις θέσεις των σταθμών και των φρεατίων εξαερισμού στις αρχές του νέου έτους

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου ,με ανακοίνωσή της ,μιλάει για γερασμένο στόλο απορριματοφόρων και ζητάει  να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος. 

Για την ανατροπή απορριμματοφόρου και τον τραυματισμό  εργαζομένου του Δήμου Γαλατσίου

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου ανατράπηκε απορριμματοφόρο στο δρόμο για τη χωματερή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζομένου του δήμου μας, ευτυχώς ελαφρά βάσει πληροφοριών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο Νίκαιας.

 

Το περιστατικό αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο στόλος του δήμου είναι σε μεγάλο βαθμό γερασμένος, ενώ τα κονδύλια που δίνονται για την συντήρηση είναι τουλάχιστον ελλιπή.

 

Τα παραπάνω εξάλλου είχαν αναδειχθεί τόσο από την Λαϊκή Συσπείρωση όσο και από τους εργαζομένους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/7/2020,  σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του σωματείου εργαζομένων.

 

Το γεγονός ότι εγκρίθηκε εντός του Αυγούστου η προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων από μόνο του δεν επαρκεί, καθώς όπως τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση, στη συνεδρίαση της 18/8/2020, «απαιτείται παράλληλα η βελτίωση της συντήρησης των υφιστάμενων μονάδων πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να ενισχύεται αφού στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έχουμε και μειώσεις εξόδων συντήρησης».

 

Έχει ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, που αποδέχονται και υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές κεφαλαίου – ΕΕ – αστικών κυβερνήσεων, αποδεχόμενοι να μπαίνει στο ζύγι του «κόστους-οφέλους» η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 

Διεκδικούμε :

 

- Άμεσα να διερευνηθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος. 

- Άμεσα να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα οχήματα του δήμου και να γίνει η απαραίτητη συντήρηση.

- Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ