e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μια ακόμα ανοιχτή επιστολή της "Κίνησης Φορέων και Πολιτών για την σωτηρία του ΠΑΛΑΙ" προς τον Δήμαρχο Γ. Μαρκόπουλο,με την οποία επισημαίνεται για μια ακόμα φορά,ότι η σημερινή συγκυρία με τους πρόσφυγες στο ΠΑΛΑΙ,ευνοεί την διεκδίκησή του από τον Δήμο  και την απόδοσή του στην νεολαία.         

Δελτίο τύπου

Γαλάτσι,3 Νοεμβρίου 2015                   

Η  "Kίνησή" μας, στο πλαίσιο έντιμης  συνεργασίας με την Δημοτική αρχή και με απόλυτο αναγνώριση του θεσμικού  ρόλου της  ,έχει αναδείξει την ιστορική ευκαιρία για να περάσει ,επί τέλους , στη πόλη η ολυμπιακή εγκατάσταση.                          

Προς το σκοπό αυτό τελευταία ενέργειά μας αποτελεί  το Α.Π. 34108/21.10.15 έγγραφό μας που προβάλλαμε στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο με  εκτιμήσεις και προτάσεις που δεν έτυχαν του απαιτούμενου σεβασμού.                                                                                                                                            

Επίσης, η ‘’ Κίνησή ‘’ μας με  σειρά ενεργειών και  επαφών  -πρωτοβουλιών προς αρμόδιους Δημόσιους φορείς    ( Περιφέρεια Αττικής, Ε.Μ.Π., ΤΑΙΠΕΔ , ΕΤΑΔ … ) έχει συμβάλλει στην ωρίμανση των συνθηκών και στην προσγείωση  των δήθεν….  μυθικών  ποσών  του κόστους λειτουργίας της εγκατάστασης, όπως και του τρόπου αντιμετώπισής  του.                                                                                                                                                      

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, η‘’Κίνησή’’ μας ,ενεργά συμμέτοχος στην αλληλέγγυα στάση της κοινωνίας μας απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ΠΑΛΑΙ, θεωρεί αναγκαίο να δηλώσει ότι το Γαλάτσι ,μετά από 13 χρόνων αγώνα, εξακολουθεί να διεκδικεί το ΠΑΛΑΙ στο σύνολό του.Δεν το δικαιούται μόνο. Το έχει απόλυτο ανάγκη η ασφυκτιούσα νεολαία της περιοχής μας που, διαχρονικά, δεν έχει νοιώσει ίχνος στοργής – φροντίδας από την πολιτεία.                                                                                                                        

Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι συμπράξουν ενεργητικά η παθητικά στην επιστροφή της συμφωνίας Τούντα -  Κλαδά, μέσα από προτάσεις τύπου  Κοντονή,  δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από την παθητική στάση τους, ούτε την ένοχη σιωπή τους ,ούτε ακόμη την υποκριτική εναντίωσή τους  .

Απρόοπτα  και έλλειψη ενημέρωσης  στις ανοιχτές κοινωνίες δεν υπάρχουν.                                                                                                                                              

Τέλος, υπενθυμίζουμε, προς κάθε αρμόδιο,  ότι η υπεραξία της εγκατάστασης, δεν ορίζεται από το στεγασμένο χώρο αλλά από την συνολική έκταση – φιλέτο των 92 στρεμμάτων πολύτιμης γης που θα περάσουν στον …επενδυτή ( άμεσο η συγκαλυμμένο ).

 

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΠΑΛΑΙ         

 

Η Γραμματεία

Βινιεράτος Μάνος,  Μπάστας Γιώργος, Παναγιώτου Σπύρος,  Πετρόπουλος Ίκαρος, Σιδερής Αλέξανδρος

 

 

Παρά τις μεθοδεύσεις και την προσπάθεια , να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία ενάντια στην υποκριτική επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στο χώρο του Παλαί - όπου έφτασε το πρωί μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης - κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά δυνατό. 

Ο Μάρτιν Σούλτς και η πολυμελής συνοδεία του μπήκαν και βγήκαν στο Παλαί σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα, ενώ η φωνή του κόσμου της αλληλεγγύης ότι είναι ανεπιθύμητος ακούστηκε δυνατά και έξω αλλά και μέσα στο χώρο φιλοξενίας! 

Αλληλέγγυοι κάτοικοι, νέοι, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Γαλατσίου στους Πρόσφυγες,μέλη  των εκπαιδευτικών σωματείων, δημοτικών κινήσεων και φορέων έδωσαν δυναμικά το παρών στο Παλαί παρά το γεγονός, ότι κρατιόταν κρυφή η ώρα της «φιέστας» μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το πρωί διμοιρίες ΜΑΤ η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησαν να σταματήσει ομάδα διαδηλωτών που έρχονταν με το πανώ τους προς το Παλαί, εκατοντάδες μέτρα από την είσοδό του. Στη συνέχεια, όταν αυτό δεν έγινε δυνατό, οι επικεφαλής απαίτησαν να απομακρυνθούν όλα τα πανό και ο κόσμος από την κεντρική είσοδο του Παλαί και οι διαδηλωτές να πάνε στην απέναντι πλευρά του δρόμου (!) κάτι βέβαια που δεν έγινε αποδεκτό.

Έτσι ο Σουλτς  συνοδευόμενος από τους Υπουργούς  Γ. Μουζάλα και Ν. Ξυδάκη ,μπήκε  τελικά,γύρω στις μία(1) το μεσημέρι, από την πίσω πόρτα του Παλαί. Aλλά και μέσα, άλλοι αλληλέγγυοι-ες  τον "υποδέχτηκαν", βρισκόμενοι εξάλλου στο φυσικό τους χώρο, με δυνατά συνθήματα! Όπως φάνηκε όμως, η κακόγουστη φιέστα δεν έπρεπε να διαταραχτεί από παραφωνίες και για τον λόγο αυτό έστειλαν τα ΜΑΤ για να τους βγάλουν έξω από τον χώρο ,που μαζί με πολλούς άλλους “συντηρούν” εδώ κι ένα μήνα.Οι αλληλέγγυοι-ες όμως παρέμειναν και “αποχαιρέτησαν” τον Μάρτιν με το  “Φράχτης  σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι”

 

Την ώρα που βρισκόταν μέσα στο χώρο του κλειστού όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πλησίασε ο δημοτικός σύμβουλος Γαλατσιου, Άρης Παπαδοκωστόπουλος, και διαμαρτυρήθηκε στον Μ. Σούλτς για τον φράχτη στον Έβρο και για την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό.

"Πρέπει να πέσει ο φράκτης (σ.σ. στον Έβρο). Τα παιδιά αυτά πνίγονται στο Αιγαίο γι’ αυτό το λόγο. Η πολιτική αυτή μας έχει φτάσει ως εδώ" είπε ο κ. Παπαδοκωστόπουλους, 

Σήμερα στο Παλαί δόθηκε ένα κωμικοτραγικό σόου ,που ανέδειξε την  αδίστακτη υποκρισία της ΕΕ και των ηγετών της.Ήρθαν  να χαιρετίσουν προσφυγόπουλα   και να φωτογραφηθούν μαζί τους , την ίδια στιγμή που κάποιες άλλες φωτογραφίες δείχνουν  το Αιγαίο να ξεβράζει τα πτώματα κάποιων άλλων αθώων μικρών ψυχών.

ΥΓ.Στον χώρο του ΠΑΛΑΙ παρευρέθησαν  ο Δήμαρχος Γαλατσίου και η βουλευτής Β' Αθηνών του Σύριζα Ελένη Αυλωνίτου.

 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ,καλεί  την Τετάρτη στις 11:00 πρωί στο ΠΑΛΑΙ, πολίτες ,φορείς ,συλλογικότητες.κόμματα και Δημοτικές Παρατάξεις,να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων,του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό ,ένας από τους ηθικούς αυτουργούς  της μετατροπής του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών,ο εκπρόσωπος ενός Ευρωπαικού Κοινοβουλίου,που αδυνατεί και δεν θέλει να θέσει ένα τέλος στους πολέμους και το  προσφυγικό δράμα που αυτοί προκαλούν,να "επιθεωρεί" έναν χώρο που συμβολίζει την αλληλεγγύη ,την ανθρωπιά και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Και οι Κ. Οργ. Γαλατσιου τού ΚΚΕ όμως ,καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη ΣΟΥΛΤΣ-ΤΣΙΠΡΑ στό ΠΑΛΑΙ γιά τούς ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ..την Τετάρτη 10:30π.μ στό Άγαλμα τής Εθνικής Αντίστασης,στο Παλιό Τέρμα Γαλατσίου.

Το αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι Γαλατσίου "Στέγαστρο"  καλεί επίσης  την  Τετάρτη 4 Νοέμβρη στις 10πμ, σε συγκέντρωση στη διασταύρωση Τράλλεων & Βείκου(Γαλάτσι) και διαδήλωση στο Παλαί Γαλατσίου. Ενάντια στους πολιτικούς εκφραστές της Ευρώπης-Φρούριο και ηθικούς αυτουργούς των δολοφονιών προσφύγων και μεταναστών(στην προκειμένη ο Μ. Σουλτς που είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Κομισιόν και ο Α. Τσίπρας που θα επισκεφτούν το Παλαί.