e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Πριν το 1960 , στο σημερινό Δημαρχείο , λειτουργούσε εργοστάσιο κατασκευής ραδιοφώνων.

Το 1960, το  Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΣΚΕΜ)  μετονομάσθηκε σε Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας (ΚΕΕΘΑ) και στεγάσθηκε στο  κτήριο του σημερινού Δημαρχείου  στο Γαλάτσι. 

Το 1985 το κτίριο μένει άδειο ,αφού το ΚΕΕΘΑ μεταστεγάσθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αμυγδαλέζα του Δήμου Αχαρνών και δίνεται από τον τότε Υπουργό Άμυνας Γιάννη Χαραλαμπόπουλο προς χρήση στον Δήμο Γαλατσίου(επί Δημαρχίας Βασίλη Παπαδιονυσίου).

Έτσι το 1991 ,το Δημαρχείο που έως τότε στεγαζόταν στο κτίριο στη Λεωφόρου Γαλατσίου 94 ,μεταφέρεται στο παλιό  κτίριο του ΚΕΕΘΑ  ,Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους.

Επί Δημαρχίας Τούντα(2002 -2006),το κτίριο του Δημαρχείου ,περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Γαλατσίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

 Η ώρα της απόφασης της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής έφτασε, στις 7 Οκτώβρη 2020.

 

Σε μια ιστορική περίοδο όπου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα, ο φασισμός και ο ρατσισμός σηκώνουν και πάλι κεφάλι, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει την ιστορία, τις δημοκρατικές παραδόσεις, τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» έχει ήδη σφραγίσει την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, θεωρώντας υποχρέωσή του την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ζητά να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν, να χτυπάνε και τελικά να δολοφονούν μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε η «νομιμοποίηση» του «πολιτικού κόμματος».

 

Στη συνείδηση όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας, τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς και οι πολιτικοί διοργανωτές και υποστηρικτές των φασιστικών και ρατσιστικών εγκλημάτων, έχουν ήδη καταδικαστεί.

 

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Μια ελαφριά ποινή θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 7/10 στο Εφετείο και ζητάμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

 

 

 

Το  ψήφισμα υπογράφουν και  οι 33 Δημοτικοί  Σύμβουλοι  του Δήμου Γαλατσίου . 

 

 


Κάλλιο (να φτάσε) αργά, αρά ποτέ  το Μετρό στο Γαλάτσι.Στο τέλος Σεπτεμβρίου ....θα μάθουμε αν τελικά μπει στις ράγες το Μετρό και φτάσει Γαλάτσι.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή , ο Σεπτέμβριος θα είναι κρίσιμος για την τύχη του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας είναι . Στα τέλη του μήνα θα εκδικαστούν από το ΣτΕ οι προσφυγές των δύο κοινοπραξιών που διεκδικούν το έργο και η απόφαση ουσιαστικά θα κρίνει αν ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί ή θα πρέπει να ακυρωθεί. Εάν τελικά ο κυρίως διαγωνισμός συνεχιστεί, το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να υπογράψει την έτερη σύμβαση, για τις πρόδρομες εργασίες: αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι η διαδρομή του μετρό μπορεί να γεμίσει εργοτάξια στις θέσεις των σταθμών και των φρεατίων εξαερισμού στις αρχές του νέου έτους