e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Υπάλληλος του Δήμου Γαλατσίου βρήκε πληγωμένο γεράκι επί της οδού Παραδεισίων και ενημέρωσε άμεσα το Γραφείο Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής το οποίο έσπευσε στο σημείο και περισυνέλεξε το γεράκι, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα, από υπάλληλο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου, στην Καλλιθέα για περίθαλψη.

Ειδικότερα ο Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ανέλαβε το πληγωμένο γεράκι ώστε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να το βοηθήσει να επιστρέψει γρήγορα στο περιβάλλον του. Συγκεκριμένα το γεράκι παρέλαβε η κ. Μαρία Γανωτή στην ΑΝΙΜΑ με σκοπό να το περιθάλψει για να πετάξει σύντομα ξανά ελεύθερο.

O Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί θερμά , για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους, τους υπαλλήλους του, Μαύρα Χατζηδημητρίου, Στέλιο Παπαβαρσάμη και Κυριακή Φραγκούλη.

ΥΓ.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γεράκι είναι το αρπακτικό που τραβά περισσότερο την προσοχή όπου εμφανίζεται, είτε με τη χαρακτηριστική κραυγή του  καθώς πετώντας «χτενίζει» μια περιοχή αναζητώντας τροφή, είτε με την παρουσία του σε εμφανή, ψηλά σημεία που κάθεται παρατηρώντας. Δείχνει σαν το περισσότερο εξοικειωμένο είδος ημερόβιου αρπακτικού πτηνού με τον άνθρωπο καθώς η προσπάθεια να εξασφαλίσει την τροφή της συχνά τo φέρνει αρκετά κοντά σε ανθρωπογενείς βιοτόπους.

Κυκλοφοριακό χάος το πρωί της Πέμπτης στο Γαλάτσι,αφού αυτοκίνητο εν κινήσει από  Λεωφόρο Γαλατσίου σε Πρωτοπαπαδάκη, τυλίχθηκε στις φλόγες επί της Πρωτοπαπαδάκη,λίγο μετά  το ΙΚΑ.

Στο σημείο έσπευσαν  δύο πυροσβεστικά οχήματα και έσβησαν την φωτιά, με το αυτοκίνητο όμως να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο οδηγός πρόλαβε να βγει έξω και είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά στο όχημα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής μετά την κατάσβεση προχώρησαν σε απομόνωση της δεξαμενής αερίου που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ (Δείτε το video)

ΠΗΓΗ CNN Greece

 

Η κεντρική διασταύρωση του Γαλατσίου, γνωστή και ως Παλαιό Τέρμα, γιατί εκεί τερμάτιζε κάποτε το λεωφορείο του Γαλατσίου. Την εποχή της φωτογραφίας η διαδρομή έχει επεκταθεί μέχρι το Νέο Τέρμα, στην Τράλλεων, προς το οποίο κατευθύνεται το λεωφορείο. Η λήψη από την ταράτσα του ισογείου κτιρίου με το φαρμακείο, που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην αριστερή γωνία Γαλατσίου-Βεΐκου.Διακρίνεται επίσης και το περίπτερο ...στη γωνία Γαλατσίου και Βεϊκου.

Η Πρωτοπαπαδάκη δεν έχει τη σημερινή της χάραξη. Ο δρόμος που βλέπουμε στο άκρο δεξιά είναι αυτός που σήμερα πηγαίνει γύρω από τη στενόμακρη πλατεία με το ηρώο και καταλήγει στην Αγίας Γλυκερίας, με την Εθνική Τράπεζα από τότε στη γωνία. Ευθεία μπροστά, εκεί όπου κατεβαίνει σήμερα η Πρωτοπαπαδάκη βρίσκονται κάποια μαγαζάκια και μπροστά τους αλάνες, που διαμορφώνουν μια άτυπη πλατεία με τραπεζάκια έξω.
Πίσω τους διακρίνεται η Πρωτοπαπαδάκη να κατηφορίζει από τα Τουρκοβούνια. Η ρυμοτόμηση θα γίνει κάπου στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '70. Από αεροφωτογραφίες διαπιστώνεται ότι το 1972 τα κτίρια ήταν ακόμα εκεί ενώ το 1977 η διάνοιξη είχε ολοκληρωθεί.

Σταυρ. Μπαλ. Πηγή: www.lifo.gr

 

Υ.Γ. Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον Nestor Lappas στην ομάδα "ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - Bus Oldtimers and Rebuilders". Πηγή: www.lifo.gr

 

Δείτε περισσότερες φωτό από το  Γαλάτσι των περασμένων δεκαετιών