e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η γραμμή 4 του Μετρό,αρχικά θα δημοπρατούνταν την άνοιξη, ύστερα το καλοκαίρι και στη συνέχεια ωσότου εξέπνεε η περασμένη χρονιά. Ωστόσο, η γραμμή 4 του Μετρό δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί ενώ θα πρόκειται περί… θαύματος εάν η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρωθεί κατά τη φετινή χρονιά.

Η μακέτα της νέας γραμμής περιλαμβάνει 14 σταθμούς από το άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδί (άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί), ενώ φαίνεται να υπάρχει καταρχήν συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του έργου.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ θα προέλθει από το (νέο) ΕΣΠΑ 2014-2020, με το έργο να είναι συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει αμφίβολο ακόμα και αν η κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου ξεκινήσει το 2018, ενώ στα χαρτιά επί μακρόν αναμένεται να παραμείνουν τα τμήματα άλσος Βεΐκου-Περισσός και Ευαγγελισμός-Παγκράτι-Ηλιούπολη.

Ωστόσο, ούτε κατά τη φετινή χρονιά ο στόχος αυτός είναι δυνατόν να επιτευχθεί, καθώς καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου καθυστέρηση από το Δημόσιο ως προς την υλοποίηση των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαβημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο. Ακόμα και σήμερα, όπως αναφέρουν στην αγορά, εάν ξεκινούσε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, δύσκολα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι την εκπνοή της φετινής χρονιάς.

Πηγή:Capital.gr

 

Επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών έχει κλείσει, μπορείτε να εγγραφείτε πριν τον αγώνα – προσέλευση: Κυριακή, 08:30 (ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ)

Καλούνται οι μετέχοντες δρομείς των 5 & 10 χιλιομέτρων να προσέλθουν στο ΠΑΛΑΙ στις 8:30 π.μ. στις γραμματείες του αγώνα απ’ όπου θα γίνει η διανομή των αριθμών / chip timing / τεχνικών. Οι δρομείς του 1 χιλιομέτρου (παιδιά) μπορούν να προσέλθουν, μετά τις 9:45.

  • Η διαδρομή για τα 5 χιλιόμετρα (10:00) θα είναι: ΠΑΛΑΙ – Κόκκερελ (όριο με Κυψέλη) – ΠΑΛΑΙ 
  • Η διαδρομή για τα 10 χιλιόμετρα (10:00) θα είναι: [ΠΑΛΑΙ – Κόκκερελ (όριο με Κυψέλη) – ΠΑΛΑΙ] Χ 2
  • Η διαδρομή για το 1 χιλιόμετρο των παιδιών (11:15) θα είναι: ΠΑΛΑΙ – Χριστιανουπόλεως – ΠΑΛΑΙ

Οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του ΠΑΛΑΙ στις 8:00

Τα λεωφορεία 036, 622, 608 & 444 δε θα κάνουν στάσεις, στην ευρύτερη περιοχή, από τις 10:00 έως και τις 12:00.

Μπορεί η ΑΕΚ να στρέφεται στο Ποδηλατοδρόμιο για το μπάσκετ της ,αφού ο Δήμος Γαλατσίου δεν της παραχωρεί το Ολυμπιακό Γυμναστήριο,σε πρώτο πλάνο όμως , όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου,  -για να δημιουργήσει τη δική της έδρα- παραμένει για την ΑΕΚ το κλειστό του Γαλατσίου. 

Ο  Γιώργος Νικολάου μιλώντας στον "ΣΠΟΡ FM 94,6" είπε

-τις κινήσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ για το γήπεδο: «Γεγονός είναι ότι ο κ. Αγγελόπουλος σε συνεργασία με τον κ. Κουτά αναζητούν εδώ και καιρό λύσεις, σε περίπτωση που χαλάσει οριστικά η περίπτωση του Γαλατσίου. Θεωρώ πως δεν έχει τελειώσει οριστικά. Έχει βαλτώσει, αλλά δεν έχει τελειώσει. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για το Γαλάτσι και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι δύο εναλλακτικές». 

 

-τις λύσεις που υπάρχουν: «Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει δύο προτάσεις, προς το ΤΑΙΠΕΔ και προς το υπερταμείο. Το Γαλάτσι παραμένει ο βασικός στόχος, γιατί το όραμα του κ. Αγγελόπουλου είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ(μάλλον αναφέρεται στο σύνολο των τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ). Στην ΑΕΚ αρχίζουμε να προσθέτουμε νέα βιώματα, είμαστε όπως φαίνεται όλη η οικογένεια της ΑΕΚ ολίγον… γηπεδόπληκτοι, η πολιτεία συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα και ο χρόνος φεύγει». 

 

-τα προβλήματα που υπάρχουν για κάθε λύση: «Και οι δύο προτάσεις θεωρώ πως είναι ικανοποιητικές και αν η πολιτεία αφήσει τις αγκυλώσεις και ξεχάσει αυτούς που προτιμούν να δίνουν τα γήπεδα σε εκδηλώσεις ή τηλεοπτικές παραγωγές, είναι συγκεκριμένες και λύνουν το πρόβλημα, για την ομάδα και την κοινωνία της περιοχής. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται τα θέματα αυτά, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον αγώνα. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι άνθρωπος των έργων και θα μας στείλει στο διάολο κάποια στιγμή. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πληγωμένος. Ο κ. Αγγελόπουλος δεν τα παρατά, βλέπετε τι έχουμε στα σκαριά με πρώτη την ταινία για την ιστορία της ομάδας. Το επόμενο διάστημα θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μια μεγάλη ομάδα θέλει τη δική της έδρα». 

Διαβάστε περισσότερα στο Νewsit

Πηγή:Newsit

 

 

 

-το στόχο του Final Four στο Basketball Champions League: «Είναι κοινό μυστικό. Δεν έχουμε εύκολο έργο μπροστά μας. Μην υποτιμούμε ούτε τη διοργάνωση ούτε τους αντιπάλους. Έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας με τη Γιουβέντους και με τη Μονακό οι αγώνες θα είναι γιορτή». 

 

-την παρανόηση στις δηλώσεις Ζντοβτς για Γουίλιαμς: «Υπήρχε μια παρεξήγηση με τον κ. Ζντοβτς και κάποιοι έγραψαν πως είπε ότι ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει η αλλαγή ξένου. Αυτό που είπε είναι ότι δεν ήταν το θέλω του να φύγει πριν το ματς με τα Τρίκαλα ο Γουίλιαμς. Οι συνθήκες υπαγόρευσαν την άμεση μετακίνηση του παίκτη στη Ρέτζιο Εμίλια, επειδή η μεταγραφή αλλιώς θα χάλαγε. Πρέπει να δημιουργούμε θέματα από το μηδέν;».