e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 

Το βράδυ της Τρίτης(12/04/2022) καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή του Μανώλη Τσουπάκη "Γαλάτσι.Πολίτες και Ενημέρωση", ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός και στην εφ' όλης της ύλης συζήτηση που έγινε,ήταν εμφανές ότι η παρουσία του στην εκπομπή ,δεν ήταν παρουσία ενός απλού ενεργού πολίτη.

Ο Γερμάνος Μελισσουργός παραιτήθηκε το 2018 τόσο από Αντιδήμαρχος όσο και από Δημοτικός Σύμβουλος εκλεγμένος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου.Όπως είπε, η παραίτησή του οφείλεται στην απόκλιση,από ένα ορισμένο σημείο και μετά, της Δημοτικής Αρχής από τις προγραμματικές διακηρύξεις και την διολισθηση σε μια επικοινωνιακή τακτική για θέματα ήσσονος σημασίας ,που συνοδευόταν από οπισθοδρόμηση σε θέματα μείζονος σημασίας.

Αποκορύφωμα της τακτικής αυτής ,ήταν η διαχείριση του θέματος του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου(ΠΑΛΑΙ).Ένας  χώρος 36.000 τ.μ ,οπου με εξαίρεση το Γυμναστήριο των Γυναικών,τα Στέκια και μια ομάδα πινγκ πογκ ....δεν υπάρχει Γαλατσιώτης..Οι μισοί χωροι ενοικιάζονται στα τηλεοπτικά κανάλια και οι υπόλοιποι μισοί στο Christmas Theater ,ενώ και κάποιοι υπαιθριοι χώροι ενοικιάζονται πάλι σε ιδιώτες.Το οξύμωρο όπως είπε είναι,;ότι ενώ υπάρχουν 35.000 τ.μ. στεγασμένοι χώροι.ο Δήμος έχει φτιάξει ένα μπαλόνι εξωτερικά για να αθλούνται οι ομάδες.

Παρά ταύτα είπε ότι ξαναφήφισε  τον Δήμαρχο γιατί  θεωρητικά συνέχιζε να υλοποιεί όλα αυτά για τα οποία η παράταξη είχε δεσμευτεί το προηγούμενο διάστημα.

 

Στην συνέχεια εξέφρασε τις αντιρήσεις του για όλα τα μεγάλα έργα που προωθεί ο Δήμαρχος .Ενστάσεις τόσο για την διαχείριση όσο και για τον τρόπο υλοποίησης.Τα χαρακτήρισε φαραωνικά έργα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

Ο Δήμος  δεν διεκδίκησε αντισταθμιστικά οφέλη απο την Αττικό Μετρό ,για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι δήμοτες τα επόμενα 8-10 χρόνια

Διαφοροποιήθηκε  από την Δημοτική Αρχή  και στον τρόπο και χρόνο  απόκτησης των οικοπέδων στο χώρο που θα δημιουργηθεί η Κεντρική Πλατεία ....μετά το τέλος εργασιών του  Μετρό. 

Τέλος ανέφερε και τις ενστάσεις του και για την αγορά του οικοπέδου της Ζαίρα.

Επίσης ανέφερε και τα έργα που είχαν υλοποιηθεί την τριετία που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μετά την αποχώρησή του η κατάσταση τελμάτωσε.

Όπως ήταν λογικό ,στο τέλος της συζήτησης ,ο δημοσιογράφος Μανώλης Τσουπάκης  ρώτησε τον Γερμάνο Μελισσουργό,αυτό που ακούγεται στην κοινωνία..και που μάλλον βγήκε από την συζήτηση. Αν δηλαδή στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

Η απάντηση δεν ήταν αρνητική ,αφού ο πρώην Αντιδήμαρχος ,  είπε ότι υπάρχει μια κινητικότητα γύρω από τα κοινά του Γαλατσίου,ενώ δεν αρνήθηκε ότι εκφράζει και τις απόψεις  μιας ομάδας πολιτών.

Και όπως τόνισε το 62% που πήρε ο Δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές δεν είναι αποτρεπτικό ,γιατί το ποσοστό αυτό πρέπει να αγχώνει περισσότερο την Διοίκηση ,που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου.Υπάρχει μια υπόκωφη δυσαρέσκεια από τους πολίτες,που απλά δεν εχει βρει ακόμα τρόπο να εκφραστεί.

Γενικά ήταν μια καλή συζήτηση χωρίς προσωπικές αιχμές και χαρακτηρισμούς,ενώ ήταν εμφανής η προσπάθεια του Μελισσουργού να αποδώσει ευθύνες στο σύνολο της διοίκησης και όχι μόνο στον Δήμαρχο.

Ο χρόνος βέβαια για τις επόμενες εκλογές τρέχει...και σίγουρα ο πρώην Αντιδήμαρχος πρέπει να πάρει σύντομα τις αποφάσεις του

 

 

 

 

 "Κάλλιο αργά ..παρα ποτέ", όπως λέει και η γνωστή παροιμία...τα γήπεδα του τένις ανακαινισμένα ,πιο όμορφα και λειτουργικά  πλέον,είναι έτοιμα προς χρήση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από πολύ καιρό ,ανοίγουν ξανά  για το κοινό, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, τα ανακαινισμένα γήπεδα τένις, που βρίσκονται στο Άλσος Βεΐκου. Ειδικότερα, επαναλειτουργούν τα επτά γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) εντός τους Άλσους Βεΐκου, τα οποία ανακατασκευάστηκαν πλήρως, ώστε να είναι πιο ποιοτικές και ασφαλείς οι εγκαταστάσεις για τους πολίτες.

 

Σας ενημερώνουμε λοιπόν,ότι από τη Δευτέρα 11 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 11:00, καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή), τα γήπεδα τένις θα διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ στους πολίτες για χρήση.

 

Για τις υπόλοιπες ώρες και μέρες μπορείτε να επικοινωνείτε είτε τηλεφωνικά στο 210 - 2921703, (επόπτρια: κα. Κική Τσιμπίδη), για να ενημερωθείτε για την εγγραφή σας ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, είτε στο email: tennis@galatsi.gr

 

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές τον τελευταίο χρόνο,που δημοσιεύσεις ή σχόλια φέρνουν τον Δήμαρχο Μαρκόπουλο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές,τον Οκτώβριο του 2023.Σχεδόν το σύνολο αυτών ,χωρίς να έχουν διαψευθεί επίσημα,τον φέρνουν  υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής.

Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες ,ανακαλύψαμε δημοσίευμα ιστοσελίδας μεγάλης εφημερίδας,που χωρίς να τον κατανομάζει ανατρέπει τα πάντα ...και τον φωτογραφίζει για κάπου αλλού.

«Σε συζητήσεις για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών  ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών βρίσκεται νυν δήμαρχος μεγάλης πόλης του τομέα αυτού. 

Ο νυν δήμαρχος ,που είχε εκλεγεί  από την 1η Κυριακή με πολύ μεγάλο ποσοστό, είχε ήδη βολιδοσκοπηθεί  και για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά η απάντησή του ήταν αρνητική. Μετά το κύμα κακοκαιρίας όμως  και την παρουσία του στους δρόμους και τα Μ.Μ.Ε, φαίνεται ότι ανέβηκαν οι «μετοχές» του και το Μαξίμου επέστρεψε με νέα πρόταση για υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές.

Πάντως οι γνώστες της γαλάζιας ανθρωπογεωγραφίας τον θεωρούν δυνατό και ανερχόμενο  παίκτη ,ενώ οι κακιές γλώσσες λένε ότι το σύστημα «Α.Γ» είναι αυτό που δεν το βλέπει με καλό μάτι, καθώς θεωρούν ότι θα «κόψει» από τον νυν υπουργό.»

 

ΥΓ.Με μεγάλες τις πιθανότητες  διενέργειας πρόωρων εκλογών ,ίσως πολύ σύντομα να διαψευσθούν ή να επαληθευτούν οι παραπάνω φήμες.