e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

H Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου,καταγγέλει την τοποθέτηση λεπιδοφόρου σύρματος στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και μιλάει για δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής που υποτιμούν την νοημοσύνη 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την περασμένη Πέμπτη ο Δήμος Γαλατσίου τοποθέτησε πάνω στην περίφραξη του 11ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Κυμοθόης λεπιδοφόρο σύρμα, δηλαδή σύρμα, το οποίο φέρει κοφτερές λεπίδες. Το σύρμα αυτό τοποθετήθηκε στο σημείο, όπου παιδιά Δημοτικού σκαρφαλώνουν καθημερινά στα κάγκελα για να μπουν στο προαύλιο του σχολείου, ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το σύρμα τοποθετήθηκε ακόμη και σε ύψος περί το 1,80 μ., όπου μπορούσε ένα παιδί να απλώσει το χέρι του και να το πιάσει.

Το συγκεκριμένο είδος σύρματος χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις όπως τα στρατόπεδα και οι φυλακές.

Ήταν προφανής η επιλογή του Δήμου να στερήσει από τα παιδιά την χρήση του μοναδικού αθλητικού χώρου στην περιοχή. Το επόμενο πιο κοντινό γήπεδο μπάσκετ βρίσκεται σε απόσταση 900 μ. στο πάρκο Λυσίου στο παλιό τέρμα, όπου προφανώς δεν μπορούν να πάνε εύκολα παιδιά Δημοτικού ή και Γυμνασίου.

Υπήρξε μαζική κινητοποίηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση φωτογραφιών από το σχολείο. Μπροστά στην σαφή αντίθεση γονέων και κατοίκων της περιοχής ο Δήμος υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το Σάββατο την επικίνδυνη αυτή κατασκευή να αναρτήσει δικαιολογίες, που όχι μόνο δεν έχουν λογική βάση αλλά υποτιμούν και την νοημοσύνη μας.

Θέτουμε ερωτήματα :

Ποιος από τον Δήμο πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να ενδιαφερθεί, αν  θα υπάρξει σοβαρός τραυματισμός παιδιών;

Ποιος αποφάσισε την άμεση υλοποίηση μέσα στο καλοκαίρι ενός τέτοιου έργου χωρίς καν να ενημερώσει την Διεύθυνση του σχολείου;

Πως μπορεί η Δημοτική Αρχή να ενεργεί χωρίς καμία υπευθυνότητα σε βάρος μικρών παιδιών;

Βρισκόμαστε άραγε μπροστά μόνο στην ανικανότητα των υπευθύνων να διαχειριστούν τέτοια θέματα ή και σε μία προετοιμασία αποκλεισμού των παιδιών μας από τους ελεύθερους χώρους των σχολείων, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να συναντιούνται, να παίζουν και να αθλούνται;

Στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση βρίσκεται στο νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί για διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας. Αν ψηφιστεί, θα επιτρέπεται πλέον η παραχώρηση των χώρων των σχολείων κατά τις ώρες, που δεν θα λειτουργούν, για εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια σε συνεργασία με τρίτους φορείς και τα έσοδα από αυτά θα μένουν στο σχολείο. Απλά λοιπόν από τον Σεπτέμβριο θα παραχωρούνται σε ιδιώτες οι χώροι των σχολείων και άρα δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τα παιδιά, μετά την λήξη του ωραρίου του σχολείου.

Καλούμαστε ως γονείς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλογικούς φορείς των μαθητών να αντιταχθούμε σε αυτήν την πολιτική, που θα στερήσει από τα παιδιά μας την χρήση των σχολικών χώρων με σκοπό την αναζήτηση εσόδων από τα σχολεία σαν να ήταν επιχειρήσεις, ώστε το Κράτος να καταβάλει μικρότερα κονδύλια για την Παιδεία.

Με μαζική συμμετοχή απέναντι σε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια βίαιης απομάκρυνσης των παιδιών μας από τους χώρους των σχολείων και μετατροπής των σχολείων σε επιχειρήσεις με μέτρα ‘προστασίας’ αντίστοιχα των φυλακών. 

 

Γαλάτσι 11 Ιουλίου 2021

Το ΔΣ της Ένωσης

 

 

 

 


Η Δημοτική παράταξη "Γαλάτσι από κοινού" ,μετά και την απόφαση της Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Δασών,καλεί τον Δήμαρχο να αποξηλώσει το αυθαίρετο εκκλησάκι από το Άλσος Βεϊκου...

 

Δήμαρχε, αποξήλωσε το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου! 

                                              Τα δάση τα προστατεύουμε, δεν τα καταπατούμε"  

Οι δυο αποφάσεις

α) για αποξήλωση του αυθαιρέτου «ναϋδρίου» στο Άλσος Βεϊκου εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και

β) για επιβολή προστίμου στο δήμο Γαλατσίου ως υπεύθυνου της αυθαιρεσίας, εκ μέρους της Πολεοδομίας,  

κατέδειξαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα αυτονόητα:

·         Η καταπάτηση χαρακτηρισμένης δασικής έκτασης και η ανέγερση κτισμάτων σ’ αυτήν (εξακολουθεί να) απαγορεύεται σ’ αυτή τη χώρα.
 Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, πολύ δε περισσότερο οι πλέον επίσημοι πολιτειακοί θεσμοί στο τοπικό επίπεδο, οι δήμοι και οι θεσμικοί εκπρόσωποί τους, οι δημοτικές αρχές, με όσο μεγάλη πλειοψηφία κι αν έχουν εκλεγεί.

Αυτά τα αυτονόητα η παράταξή μας και σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση– πλην μιας συμβούλου που συντάχθηκε με το δήμαρχο– μαζί με πλειάδα ενεργών πολιτών του δήμου μας, τα είχαμε εγκαίρως και δημοσίως επισημάνει. 

Ο δήμαρχος, Γ. Μαρκόπουλος, όμως, με περισσή αλαζονεία ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο –και έχει καταγραφεί στα πρακτικά– ότι «θα το νομιμοποιήσει», προφανώς δια των κυβερνητικών επαφών του, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι ο σεβασμός των δημοσίων αγαθών και της δημοκρατικής νομιμότητας δεν αποτελεί εμπόδιο στις προσωπικές του επιδιώξεις και στην εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων.  

Σ’ αυτό το κλίμα, πολλοί –επωνύμως και ανωνύμως– εγκαλούν όσους και όσες δικαίως διαμαρτύρονται, ως τάχα αντιμαχόμενους το θρησκευτικό συναίσθημα των συνδημοτών μας και ως ζηλόφθονους σπιλωτές της –κατ’ αυτούς– εξαιρετικά επιτυχημένης δημαρχιακής θητείας ενός πολιτικού αντιπάλου. 

Ωστόσο, τελικά την ευσυνειδησία των πολιτών προσβάλλει βάναυσα οποιοσδήποτε, απ’ όποιο δημόσιο αξίωμα και με όποια ιδεολογία, υποβάλλει τους πολίτες στο ανήθικο ψευτοδίλημμα «με τη θρησκεία και την αυθαιρεσία ή με την υπεράσπιση του πολύτιμου δασικού πνεύμονα και τη νομιμότητα»!

·         Κι επειδή, βέβαια, το επίδικο δεν είναι το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά το επικίνδυνο παράδειγμα των καταπατήσεων που υπονομεύουν το πλέον  πολύτιμο δημόσιο αγαθό στην εποχή των πανδημιών και της κλιματικής κρίσης, το οξυγόνο και την υγεία τελικά

·         Κι επειδή, επίσης, στο παράδειγμα αυτό, εμείς και πολλοί άλλοι δεν διακρίνουμε κανέναν θεό, αλλά τον αχόρταγο «Μαμμωνά» της κερδοσκοπίας κάθε λογής συμφερόντων

Καλούμε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να συμμορφωθεί τάχιστα στις αποφάσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων αρχών και να αποξηλώσει το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου.

Δεν οφείλουν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες να «πληρώσουν τη νύφη», συναινώντας άθελά τους στον ευτελισμό ενός από τους κρισιμότερους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επειδή ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, εκλεγμένος Πρόεδρος των Δήμων της Αττικής, βάφτισε την ενός ανδρός αυθαιρεσία σε «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο.

Το «Γαλάτσι από Κοινού» και οι δημοκρατικοί άνθρωποι τηςπόλης μας δεν θα το ανεχτούμε.

 

14 Ιουνίου 2021

 

 

 

Lo

Μετά το 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου ,σε αναστολή λειτουργίας έως 3 Μαϊου ,λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου .(Ταϋγέτου 60 & Πασσώβ 8-Γκράβα)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τα υπό αναστολή σχολεία ή τμήματα