e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» διοργανώνει εφέτος μια σειρά από λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης απ’ τις άκρες του κόσμου για μεγάλους αλλά και για μικρούς.

Τα λαϊκά παραμύθια είναι κοινή ανάσα και πατρίδα των λαών του κόσμου που δεν γνωρίζουν σύνορα, μήτε βολεύονται μέσα στα όριά τους. Αποτελούν ένα άυλο σταυροδρόμι συνάντησης του ατομικού με το συλλογικό, του οικουμενικού με το στενά τοπικό αλλά ταυτόχρονα κι ένα χαρμάνι αλληλεπίδρασης και ταυτότητας. Φτιάχνουν ένα γαϊτανάκι άτυπης «συνομιλίας» του άχρονου θεματικού κορμού των ιστοριών του «Μια φορά κι έναν καιρό…» με τις συνθήκες του ιστορικού πλαισίου του «εδώ και τώρα…» της συνάντησης. Μια αέναη σκυταλοδρομία λόγου και συναισθημάτων, παγιώσεων και μετασχηματισμού, όπου το παραμύθι διατρέχει ασταμάτητα τόπους και χρωματίζεται από αντιλήψεις καθώς ενδύεται προβολές.

Είναι μια  παρακαταθήκη πολιτισμού των ανθρώπων όλων των τόπων κι όλων των εποχών που αποτυπώνεται μέσα στον λαϊκό λόγο και ένας τρόπος να πραγματεύονται όσα σημαντικά αφορούν, διαμορφώνουν και καθορίζουν την πορεία τους στη ζωή.

Ξεκινάμε από αυτό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, ώρα 20:30,  με τα «Παραμύθια Αγάπης και Έρωτα» από την ομάδα αφήγησης  «Ήμουνα κι εγώ εκεί». Αφηγούνται Α. Γεωργίτση, Γ. Δακορώνια, Α. Ζαφειράκη και Θ. Ήντας.

https://pernoampariza.wordpress.com/

Ιστορίες  που φανερώνουν  αλήθειες κρυμμένες κάτω από μεγάλα ψέματα για να ειπωθούν όσα πρέπει ν’ ακουστούν, λόγια που φέρνουν στο φως όσα δεν πρέπει να κρυφτούν…

Πώς μπορεί μια αγάπη να δικαιωθεί;

Ποια είναι η Λυγερή του φεγγαριού και ποια είναι η ιστορία της;

Πόσους μπορεί να χωράει μια σχέση αγάπης;

Έχει ο καιρός γυρίσματα και για της αγάπης τα γινάτια ή μήπως παίζει τα δικά της παιχνίδια σε όσους την αρνήθηκαν;

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ,καλεί τα μέλη του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό ( Κεφάλαιο Ε , άρθρο 27 , 31,33 )  σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, την  ΚΥΡΙΑΚΗ  15  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015 ,  και  ώρα  ΙΙ.ΟΟ  το πρωί,στο Δημαρχείο Γαλατσίου ( αίθουσα πολιτιστικού οργανισμού ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο ισόγειο του Δημαρχείου του Δήμου Γαλατσίου)  στην οδό Αρχιμήδους και Ιπποκράτους ,  με θέματα ημερήσιας διάταξης

1)Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου .

                        α) Διοικητικός Απολογισμός.

                        β) Οικονομικός Απολογισμός

                      γ) Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

2) Περαιτέρω πορεία του Συλλόγου μας

3) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής      Επιτροπής.    ( Κεφάλαιο Ε , άρθρο 33

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρις τις 15.30, οπότε  και θα κλείσει η κάλπη.

Όσοι από τους Συμπατριώτες μας επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του μέλους του μέλους του Δ.Σ και της Ελεγκτικής Επιτροπής πρέπει σύμφωνα με το καταστατικό ( Κεφάλαιο Ε , άρθρο 33 ) και εφόσον συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα από τον εσωτερικό κανονισμό και τον νόμο προσόντα, πρέπει να υποβάλουν έγγραφη δήλωση υποψηφιότητας,   το αργότερο πέντε ( 5 ) ημέρες πριν από την ημέρα των  Αρχαιρεσιών( Μέχρις και το βράδυ της Δευτέρας 9ης Νοεμβρίου 2015 ).

Τηλέφωνα επικοινωνίας  6973543120  –   6945639986.

Η παρουσία όλων των Επτανησίων στην Γενική Συνέλευση και η υποψηφιότητα για το Δ.Σ   και την Εξελεγκτική Επιτροπή κρίνεται από μέρους μας απαραίτητη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ρουμελιωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής, καλεί τα μέλη της σύμφωνα με το καταστατικό ( άρθρο 9.1 ), σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, το  Σάββατο  14  Νοέμβρη 2015 και  ώρα  5  το απόγευμα, στο Δημαρχείο Γαλατσίου ( αίθουσα πολιτιστικού οργανισμού «ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», στο ισόγειο του Δημαρχείου), με θέματα ημερήσιας διάταξης :

 

1. Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.

 

             α) Διοικητικός Απολογισμός.

 

             β) Οικονομικός Απολογισμός

 

             γ) Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

 

2. Παραπέρα  πορεία της Ένωσής  μας.

 

Η παρουσία όλων των Ρουμελιωτών του Δήμου μας στην Γενική Συνέλευση, κρίνεται από μέρους μας απαραίτητη, γι’ αυτό και σας καλούμε να έρθετε για να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας για τον επόμενο χρόνο μέχρι την εκλογή νέας διοίκησης.

Περιμένουμε από εσάς να ασχοληθείτε ενεργά με την ΕΝΩΣΗ μας, να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις θέσεις σας, με σκοπό την καλυτέρευση της λειτουργίας της, για προσφορά στον πολιτισμό με σεβασμό στην πολιτιστική παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Σας περιμένουμε στη Γενική Συνέλευση.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ