e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και  όπως διαβάζουμε στο www.capital.gr και ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, θα εξυπηρετεί 32 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και πάνω από 3.000 προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της χώρας.

Στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περίουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους και φυσικά, να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Παναγιώτου  και Άρης Παπαδοκωστόπουλος ,επισείουν τον κίνδυνο  αλλαγής  χρήσης του χώρου των 3,5 στρεμμάτων  στα Άνω Μενιδιάτικα(τέλος οδού Ήρας, δίπλα στη Λατώ), η οποία   θα  βοηθήσει  τους φερόμενους ιδιοκτήτες να δρομολογήσουν περαιτέρω την τσιμεντοποίηση της έκτασης,

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επανερχόμαστε σε ένα πολύ οικείο θέμα και ξεκινάμε από την αρχή σε μια υπόθεση που η διαπλοκή, η μεθόδευση και ο τακτικισμός έχουν γίνει επιστήμη για όλες τις διοικήσεις του Δήμου αρχής γενομένης από τη διοίκηση Παπαδιονυσίου. Στις αρχές του έτους 1976 ο Δήμος Γαλατσίου προωθεί προς το Υπουργείο Δημοσίων Έργων πρόταση επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής Άνω Μενιδιάτικα, μιας ομολογημένα άναρχα οικοδομημένης περιοχής με χαρακτηριστικό της γνώρισμα, τις πολύ μικρές ιδιοκτησίες και την απότομη εδαφική κλίση. Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, το Σεπτέμβριο του 1976, επιστρέφει στο Δήμο ολοκληρωμένη πολεοδομική μελέτη για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Άνω Μενιδιάτικα. Η μελέτη αυτή του Υπουργείου ξεσηκώνει πολλές αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής. Η τότε δημοτική αρχή, δέσμια της πελατειακής νοοτροπίας, υποχωρεί στις πιέσεις των κατοίκων και αναμορφώνει τη μελέτη του Υπουργείου. Το 1977, στην 5η Συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ' αριθμ. 69/1977, απόφαση του προτείνει την επέκταση του σχεδίου πόλεως στην περιοχή Άνω Μενιδιάτικα σύμφωνα με την αναμορφωμένη μελέτη των Λουΐζα Μάρθα και Γιάννη Πολύζου. Η νέα μελέτη χωροθετεί το ακραίο οικοδομικό τετράγωνο 111 και προωθεί την προσάρτηση του στην προς ένταξη πολεοδομική ενότητα Άνω Μενιδιάτικα. Η ένταξη αυτού του ακινήτου στο σχέδιο πόλεως προτείνεται από την πολεοδομική μελέτη αποκλειστικά και μόνο για να εξασφαλιστεί χώρος για την ανέγερση σχολείου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής, και για να προσαυξηθεί το ποσοστό σε κοινόχρηστο πράσινο ώστε να μη ρυμοτομηθούν για το σκοπό αυτό κατοικημένοι χώροι. Στο πέρασμα των χρόνων, σε τμήμα του Ο.Τ. 111, που αποζημιώθηκε από τον ΟΣΚ χτίστηκε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου. Στο υπόλοιπο τμήμα του Ο. Τ. 111, επιφάνειας 3,5στρμ., λόγω αδράνειας  του Δήμου Γαλατσίου να το αποζημιώσει δεν κατέστη εφικτή η δημιουργία της παιδικής χαράς. Για το λόγο αυτό οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια, αιτούμενοι την άρση της απαλλοτρίωσης και δικαιώθηκαν. 

Τα χρόνια περνούν και το 2011 το πρώην ΣΧΟΠ λόγω της πλήρους απραγίας της διοίκησης του Δήμου γνωμοδοτεί υπέρ της μετατροπής του εν λόγω οικοπέδου σε οικοδομήσιμο, με χρήσεις πρόνοιας ή εκπαίδευσης. Είναι ξεκάθαρο, πως η γνωμοδότηση αυτή καταστρατηγούσε τον σκοπό ένταξης της εδαφικής αυτής έκτασης στο σχέδιο πόλης. Και τούτο επειδή η Διοίκηση Παπαδιονυσίου απόκοψε το χώρο των 3,5 στρεμμάτων από την εκτός σχεδίου περιοχή ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σκοπό την ένταξή του στο σχέδιο προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πολεοδομικές ανάγκες σε ελεύθερους χώρους της πολεοδομικής ενότητας Άνω Μενιδιάτικα. Επιπλέον επειδή αυτά τα 3,5 στρέμματα ανήκουν στην δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση των Τουρκοβουνίων, και η ένταξη τους στο σχέδιο πόλεως έγινε ΧΩΡΙΣ την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας χαρακτηρισμού ή αποχαρακτηρισμού τους. Καταγγείλαμε τότε, στηλιτεύοντας, τη μεθόδευση της διοίκησης Τσίρου, που άφησε αρχικά να περάσει άπραγη η προθεσμία υποβολής ένστασης ΚΑΤΑ αυτής της γνωμοδότησης του ΣΧΟΠ, επειδή με την στάση της αυτή βοηθούσε σιωπηρά τους φερόμενους ιδιοκτήτες του χώρου των 3,5 στρεμμάτων να δρομολογήσουν περαιτέρω την αλλαγή χρήσης του ακινήτου τους σε χώρο οικοδομήσιμο  και να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε η διοίκηση Παπαδιονυσίου όταν ενέτασσε το τμήμα αυτό της δημόσιας δασικής -αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων, στο σχέδιο πόλεως. Και επειδή σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογία του ΣΤΕ, μετά την άρση της απαλλοτρίωσής μιας έκτασης αυτή δύναται να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση κατόπιν συγκεκριμένων προϋποθέσεων, οι οποίες εν προκειμένω ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ, το Δημοτικό Συμβούλιο το 2011, μετά από πίεση που ασκήσαμε, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση  ζητά την ΑΠΕΝΤΑΞΗ του τμήματος της έκτασης των τριάμισι στρεμμάτων (3,5στρμ) του ακραίου Ο.Τ. 111 τ.99 της περιοχής Άνω Μενιδιάτικα, που προοριζόταν για την δημιουργία παιδικής χαράς, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ώστε να ενσωματωθεί στην εκτός σχεδίου δασική αναδασωτέα έκταση από όπου τεχνηέντως είχε αποκοπεί περί το 1979 και να παραμείνει ελεύθερος κτισμάτων.

Μετά από μια μακρά περίοδο δυστοκίας του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (πρώην ΣΧΟΠ) να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, έρχεται μόλις το 2017, έξι  χρόνια δηλαδή μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας να ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ επί της διαδικασίας και της ουσίας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ για την ΑΠΕΝΤΑΞΗ του τμήματος της έκτασης των τριάμισι στρεμμάτων (3,5στρμ) του ακραίου Ο.Τ. 111 τ.99 της περιοχής Άνω Μενιδιάτικα, επιστρέφοντας την υπόθεση στην διοίκηση για επανεξέταση. 

Ελέγχοντας εκ του σύνεγγυς πλέον ένα - ένα τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης με έγκριτο δικηγόρο διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δύο μελανά σημεία το ένα αφορά στην παραπλανητική και ελλιπέστατη έκθεση του διευθυντή δασών και το άλλο στη συστηματική αποφυγή της σημερινής διοίκησης του κ. Μαρκόπουλου  να οριοθετήσει ορθά τα όρια του Δήμου σε ότι αφορά την εντός και εκτός σχεδίου περιοχή. Για να μιλάμε με καθαρά λόγια καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του κ. Μαρκόπουλου ότι με φτηνούς τακτισμούς συνεπικουρούμενος από τον Διευθυντή Δασών Αθηνών, συντελεί στην αλλαγή χρήσης του χώρου των 3,5 στρεμμάτων και βοηθά τους φερόμενους ιδιοκτήτες να δρομολογήσουν περαιτέρω την τσιμεντοποίηση της έκτασης, ολοκληρώνοντας ότι ξεκίνησε η διοίκηση Παπαδιονυσίου εντάσσοντας το τμήμα αυτό της δημόσιας δασικής -αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων, στο σχέδιο πόλεως. Η καταγγελία αυτή γίνεται με πλήρη γνώσει και με στοιχεία αφού  κατά τα λεγόμενά του Δημάρχου  λεφτά δεν υπάρχουν για την απαλλοτρίωση του χώρου, ΚΟΝΤΡΑ στην τελευταία απόφαση που ΟΔΗΓΗΣΕ το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει.

Η απόφαση αυτή επαναεπιβάλει  την απαλλοτρίωση στο συγκεκριμένο οικόπεδο, εντάσσει σε κωδικό του προϋπολογισμού  ποσό 1.120.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της, αλλά σε επόμενη αναμόρφωση του,  καταργεί τα χρήματα από το κωδικό. Αυτό θα οδηγήσει  σε σύντομο χρονικό διάστημα η έκταση να περιέλθει στους φερόμενους ιδιοκτήτες με συντελεστή δόμησης.

Από την άλλη δεν προωθεί  τη διαδικασία για την επανεξέταση της υπόθεσης με νέα στοιχεία που σαφώς θα ξεκαθάριζαν το τοπίο τόσο για την έκταση των 3,5 στεμμάτων όσο και για την  εκτός σχεδίου δασική -αναδασωτέα περιοχή των Τουρκοβουνίων που κινδυνεύει άμεσα μετά την τελευταία γνωμοδότηση του Σ.Τ.Ε. Από το 2015 με έγγραφό μας αλλά και αρκετές φορές από τότε και γραπτά και προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώσαμε και  ζητήσαμε τη διόρθωση των ορίων του Δήμου σε όμορη με το Ο.Τ. 111 περιοχή την οποία κατόπιν ένστασης των κατοίκων που έχει γίνει αποδεκτή από το κτηματολόγιο ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ  ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ για να βγει πράξη χαρακτηρισμού ως δασικής και αναδασωτέας από το δασαρχείο. Χρόνος υπήρχε κύριε Δήμαρχε την θέληση δεν έχετε για ποιον λόγο άραγε;  

Γαλάτσι   28 Φεβρουαρίου  2019

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Σπύρος Παναγιώτου

Άρης Παπαδοκωστόπουλος

 

ΥΓ:O Σπύρος  Παναγιώτου, είναι επικεφαλής της νέας Δημοτικής κίνησης "Γαλάτσι ο τόπος μου"...και ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος ,όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος .

Παρουσία του Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου,εγκαινιάστηκε τη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου  στη Λεωφ. Βεΐκου 35 & Υψηλάντου 1, στο Γαλάτσι, το νέο κατάστημα Μασούτης Πρόκειται για το δεύτερο αμιγές κατάστημα της βορειοελλαδικής αλυσίδας στην Αττική, καθώς τα υπόλοιπα είναι τα καταστήματα της πρώην Προμηθευτικής.

Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, διαθέτει 1000 τ.μ. χώρο πώλησης και αποθήκη, εύκολη πρόσβαση, τέσσερα ταμεία και απασχολεί 25 άτομα προσωπικό. Στο κατάστημα λειτουργεί τμήμα αλλαντικών-τυροκομικών, μαναβικής, κρεοπωλείου και τμήμα έτοιμου φαγητού.

Τα εγκαίνια ήταν μια μεγάλη γιορτή με πάρα πολύ κόσμο που παρευρέθηκε για να γνωρίσει από κοντά το νέο περιβάλλον και εμπειρία αγορών Μασούτης, που έκλεψε τις εντυπώσεις, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Ζωντανή μουσική, κέφι και πολύ καλή διάθεση από όλους, έδωσαν χαρούμενη νότα στη μέρα κι έκαναν τα εγκαίνια την καλή είδηση της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι καταναλωτές για την κάρτα mas card, την κάρτα πιστότητας Μασούτης με πολλά προνόμια και εκπτώσεις, καθώς και τις πολλές προσφορές από το φυλλάδιο που κυκλοφορεί.

Πηγή: Voria.gr


H ΦΩΤΟ του Κυριάκου Μπούρα