e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Από τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών ανακοινώθηκε ότι με την 5869/22-01-2021 (ΑΔΑ: ΨΝΙΞΟΡ1Κ-21Β) απόφαση , αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων τής ιστοσελίδας τής “Ελληνικό Κτηματολόγιο’” https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx, ο δασικός χάρτης του Δήμου Γαλατσίου Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρου14 του Ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182A’), όπως ισχύει.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα “Ελληνικό Κτηματολόγιο’”  https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx μέσω τής οποίας και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά τού περιεχομένου αυτού.

Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις η αιτήματα προδήλων σφαλμάτων.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και λήγει την 20η Μαΐου 2021 ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την 9η Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση τού χαρακτήρα ή τής μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί τής αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά τής παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες, για το περιεχόμενο τού αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων, παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης, που βρίσκεται στα Γραφεία της Δ/νσης Δασών Αθηνών, Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων, οδός Μεσογείων 239, 15451 Ν. Ψυχικό ισόγειο τηλ 210-3725785 τηλεμοιοτυπία (fax) 210-3725786 δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 07:00 έως 15.00 καθ’ όλη τη διάρκεια τής περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.

 

Δείτε στο παρακάτω link την αναρτημένη απόφαση:

Ανάρτηση δασικού χάρτη Δήμου Γαλατσίου

 

Ο Δήμος Γαλατσίου παρουσιάζει στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου το σύνολο των οδωνυμικών της πόλης μας. Νέα ονόματα σε ανώνυμες οδούς και πλατείες, μαζί με όλα τα ονόματα των οδών και πλατειών του προηγούμενου αιώνα.

 Για όλες τις ονομασίες υπάρχουν ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα διορθώνονται, όπου και εάν χρειάζεται.  Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δική σας συμμετοχή, καθώς μπορείτε να συμβάλλετε διορθώνοντας οτιδήποτε μπορεί να  διέφυγε στον Δήμο. Αρκεί να καλέσετε ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Γαλατσίου (2132055427, 2132055330 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

 Σημειώνεται ότι το αρχείο των οδωνυμικών φυλάσσεται στο Τμήμα Δόμησης, Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών προέρχεται από το τρίτομο έργο των Μάρως Βουγιούκα & Βασίλη Μεγαρίδη «Οδωνυμικά των προαστείων της Αθήνας», Έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, 2002. 

 Τα γραφικά δημιουργήθηκαν από την κ. Άννα Ζαχιώτη, την επιμέλεια των κειμένων είχε η κ. Άννα Κασιέρη.

 

- Νέα οδωνυμικά Γαλατσίου (Ονοματοθεσίες οδών & πλατειών δημοτικής περιόδου 2014-2020)


                                                                  

            ΟΔΟΙ                                           ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 

- Όλα τα οδωνυμικά των Οδών του Γαλατσίου 

                  - Όλα τα οδωνυμικά των Πλατειών του Γαλατσίου 

 

                   

 

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" με ανακοίνωσή της  καταγγέλει την Δημοτική Αρχή για κάποιες εργασίες που ανέλαβε να κάνει στο ΠΑΛΑΙ  προς αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία,ενώ αυτές θα πρέπει να γίνουν εξ' ολοκλήρου από το κράτος...

 

Για τις σοβαρές ζημιές στο ΠΑΛΑΙ από την κακοκαιρία

Τα ξημερώματα της  13ης Οκτωβρίου, το Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία, ενώ ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε. Μεγάλες καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο και σοβαρή καταστροφή στη στέγη της κεντρικής σάλας. 

Θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής :

1. Για τις καταστροφές στο ΠΑΛΑΙ από την εν λόγω κακοκαιρία, την κύρια ευθύνη φέρει η εγκατάλειψή του, με την ευθύνη του Κράτους και όλων των αστικών κυβερνήσεων, ενώ ούτε ο Δήμος Γαλατσίου διεκδίκησε την απαραίτητη συντήρηση. Εδώ και 16 χρόνια, τη στέγη της Κεντρικής Σάλας δεν την έχει ακουμπήσει ούτε καν πινέλο, για στοιχειώδη συντήρηση! 

Οι δαπάνες συντήρησης γενικώς αλλά και οι δαπάνες επισκευών εν προκειμένω, δεν πρέπει να βαρύνουν τον Δήμο, δηλαδή τον Γαλατσιώτικο λαό, αλλά να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και το σύνολο των λειτουργικών εξόδων των εγκαταστάσεων. Και ταυτόχρονα το ΠΑΛΑΙ να λειτουργεί ως δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό και τη νεολαία και όχι να είναι κατειλημμένος από επιχειρηματικά συμφέροντα.

2. Η δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας να προχωρήσει από τις 17/10 μέχρι τις 20/10 σε κάποιες αρχικές εργασίες, «χρεώνει» τον Δήμο για κάτι που υπεύθυνο θα έπρεπε να είναι το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί κακό προηγούμενο. Αλήθεια, η ενέργεια αυτή ήταν «προάγγελος» της συμφωνίας μεταξύ ΕΤΑΔ και Δημοτικής Αρχής; Θα αναλάβει με αυτή τη συμφωνία ο Δήμος το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων; Ή απλά η διοίκηση Μαρκόπουλου «έτρεξε» να εξασφαλίσει ότι δεν θα θιγούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν εγκατασταθεί, μόνιμα από ότι φαίνεται, στον χώρο;

3. Αν η εργολαβία, περιοριστεί σε απλή αποκατάσταση, το πολύ-πολύ να επαναφέρει το ΠΑΛΑΙ σε κατάσταση αντίστοιχη με αυτή που βρισκόταν πριν τις 13-10-20. Πάλι δηλαδή έργο υποδεέστερο των αναγκών και με κίνδυνο περαιτέρω απαξίωσης. Το ΠΑΛΑΙ χρειάζεται πλέον όχι απλή αποκατάσταση, όχι μόνο βαριά συντήρηση αλλά και ενίσχυση ώστε να αντέξει στο μέλλον σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, ετήσιες επιθεωρήσεις - συντηρήσεις. Όλα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

4. Τέλος, η Δημοτική Αρχή φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων, τόσο του Δήμου Γαλατσίου όσο και του εργολάβου, καθώς δούλευαν πάνω στη στέγη, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και με παρουσία ανέμων! Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να παίζει έτσι με τις ζωές των εργαζομένων, δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε: 

• Άμεση ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, με πλήρη προστασία των εργαζομένων και των διερχομένων πολιτών

• Υλοποίηση μελέτης για βαριά συντήρηση και επαύξησης της αντοχής της όλης της κατασκευής έναντι ανάλογων καιρικών φαινομένων.

• Πλήρη κάλυψη των ζημιών, της απαραίτητης βαριάς συντήρησης, αλλά και ετήσιων επιθεωρήσεων και τακτικών συντηρήσεων από τον  Προϋπολογισμό του Κράτους.

 

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ"

 

 

Υ.Γ. Να θυμήσουμε ότι στο  Δημοτικό Συμβουλιο της Τρίτης 13 Οκτωβρίου ,σε ερώτηση Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με τις ζημιές στο ΠΑΛΑΙ,ο Δήμαρχος είχε πει , ότι τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών, θα βαρύνουν την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).