Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του προέδρου, στο Γαλάτσι ψήφισαν 1448 πολίτες και πρώτος ήρθε ο Παύλος Γερουλάνος
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Βρέθηκαν 3 άκυρα και 2 λευκά
Τελικό αποτέλεσμα στο 100% της επικράτειας
Ψηφίσαντες: 303.223
Έγκυρα: 301.272
Άκυρα/ λευκά: 1.951
Έλαβαν:
Ανδρουλάκης 29,64% – 89.288 ψήφοι
Δούκας 21,41% – 64.490 ψήφοι
Γερουλάνος 21,12% – 63.632 ψήφοι
Διαμαντοπουλου 19,52% – 58.809 ψήφοι
Κατρίνης 6,03% – 18.163 ψήφοι
Γιαννακόπουλου 2,29% – 6.890 ψήφοι
Στον δεύτερο γύρο 13 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν οι δύο πρώτοι του α' γύρου.Νίκο Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας
Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο.
Λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας από σήμερα 6 Οκτωβρίου 2024 έως 31-12-2024 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα εφαρμοστούν σε οδικά τμήματα του Γαλατσίου προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αναλυτικά
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΦΑΣΗ 1
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας ελάχιστου πλάτους 5,10 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 30,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη ελάχιστου πλάτους 6,80 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 60,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/Λ. Βεϊκου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη ελάχιστου πλάτους 3,25 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/Λ. Βεϊκου έως την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.
· Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
· Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη , Αγ. Γλυκερίας και Λ. Βεϊκου και στο τμήμα αυτών που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
· Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη , Αγ. Γλυκερίας και Λ. Βεϊκου και στο τμήμα αυτών που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΦΑΣΗ 2
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Βεϊκου ελάχιστου πλάτους 8,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ήρας έως την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Βεϊκου ελάχιστου πλάτους 5,55 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη έως την συμβολή της με την οδό Ήρας με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακά Ακίνητα.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη ελάχιστου πλάτους 3,25 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/Λ. Βεϊκου έως την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου με κατάληψη της αριστερής και δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη ελάχιστου πλάτους 7,50 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/Λ. Βεϊκου με κατάληψη της αριστερής πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της Λ. Γαλατσίου ελάχιστου πλάτους 7,75 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής από την συμβολή με την οδό Λυσίου έως την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/Λ. Βεϊκου , με κατάληψη της δεξιάς πλευρά του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.
· Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος της οδού Αγ. Γλυκερίας ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου και στο τμήμα αυτής 15,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτους.
· Απαγόρευση της αριστερής στροφής των οχημάτων που κινούνται από την οδό Πρωτοπαπαδάκη προς την οδό Αγ. Γλυκερίας.
· Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Πρωτοπαπαδάκη σε όλο το μήκος της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
· Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη , Αγ. Γλυκερίας και Λ. Βεϊκου και στο τμήμα αυτών που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
· Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη , Αγ. Γλυκερίας και Λ. Βεϊκου και στο τμήμα αυτών που καθορίζεται από τα 100,00 μ. πριν και έως το πέρας της εργοταξιακής κατάληψης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Με νόμο που ψηφίστηκε το Σεπτέμβρη, η διαχείριση και η χρήση του ΠΑΛΑΙ παραχωρείται στον δήμο Γαλατσίου για 40 χρόνια.
Ένα πάγιο αίτημα φορέων, πολιτών, συλλόγων, αλλά και δημοτικών αρχών και αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων, πραγματοποιείται με δυσμενείς όμως για τους πολίτες όρους.
Είναι θετικό το γεγονός ότι ένα ολυμπιακό ακίνητο φεύγει απ’ τα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ και αποκτά πλέον δημόσιο χαρακτήρα. Γιατί είναι σαφές ότι όσο το ΠΑΛΑΙ ήταν στην δικαιοδοσία τους, κινδύνευε πάντα να εκχωρηθεί ολοκληρωτικά σε ιδιώτες
Το πραγματικό όμως ερώτημα είναι με ποιους όρους θα γίνει αυτή η παραχώρηση και ποια θα είναι η διαχείριση από τη δημοτική αρχή; …Και κάπου εδώ σταματούν τα καλά νέα…
Ο δήμος Γαλατσίου αναλαμβάνει τις εξής υποχρεώσεις:
- Να αναβαθμίσει ενεργειακά το κτήριο εντός της επόμενης πενταετίας κόστους σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου 14εκ €
- Να επισκευάσει την στέγη εντός δύο χρόνων κόστους αντίστοιχα 3εκ €
- Να συνεχίσει να έχει την ευθύνη για την καθαριότητα και τη συντήρηση ολόκληρου του χώρου (στεγασμένων εκτάσεων και μη), κόστους …ακαθόριστου
- Ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώνει από το δημοτικό ταμείο τα πάγια έξοδα των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται, μιας και δεν πληρώνονται απ’ τους ίδιους τους υπόχρεους. Δηλαδή κερνάμε το κράτος χώρους αναγκαίους για τους πολίτες χωρίς ανταπόδοση!
- Οι βοηθητικοί χώροι που ενοικιάζονται σε τηλεοπτικά κανάλια (πχ Κοκλώνης, Christmas Theater), παραμένουν ως έχουν - πάλι με απόφαση του Δημάρχου - έστω κι αν το ενοίκιο που χρεώνονται είναι χαμηλό και ορισμένοι χρωστάνε μεγάλα ποσά!
Τα έσοδα που προέρχονται από το τους ιδιώτες που ενοικιάζουν το χώρο δεν επαρκούν για όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως δήμος και ο Δήμαρχος ευελπιστεί ότι θα καλυφθούν με διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, που όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα τα πάρει. Αντιθέτως καθώς το οικονομικό περιβάλλον γίνεται όλο και πιο δυσμενές διεθνώς και εσωτερικά, αναμένονται νέες περικοπές σε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις των Δήμων.
Σήμερα οι κάτοικοι χρησιμοποιούν από το χώρο περίπου το 10% μέσω των δραστηριοτήτων που στεγάζει. Το υπόλοιπο 90% χρησιμοποιείται από εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες.
Πού είναι λοιπόν το κεντρικό ζητούμενο: ΠΑΛΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ; Μόνο στα λόγια, αν σκεφτούμε τι δυνατότητες ανοίγονται για την πόλη με μια άλλου τύπου διαχείριση της τεράστιας αυτής έκτασης.
Θα τολμήσει ο Δήμαρχος να πάει κόντρα στα διαπλεκόμενα συμφέροντα για χάρη των αναγκών της πόλης, ή θα συνεχίσει την εκδούλευση σε ημέτερους;
Γιατί είναι σίγουρο ότι αν συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς, το ΠΑΛΑΙ θα ανήκει στο Γαλάτσι ως χρήση, αλλά ΟΧΙ στους Γαλατσιώτες.
Πολιτιστικός και Κοινωνικός Χώρος
Παίρνω Αμπάριζα
Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι επαναληπτικές αν χρειαστεί, θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.
Στο Γαλάτσι, το εκλογικό κέντρο θα βρίσκεται στο Δημαρχείο (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους)
Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι είναι 6:
Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας , Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης
Στον δεύτερο γύρο 13 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν οι δύο πρώτοι του α' γύρου.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, εκτός και αν λόγω της μαζικής προσέλευσης κριθεί αναγκαία η παράταση της εκλογικής διαδικασίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι 16 ετών και πάνω. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αν δεν είναι μέλη, μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους ως μέλη ή φίλοι και να ψηφίσουν καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ.
Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης (νέου τύπου).
Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή.
Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο.
Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.
Για μια ακόμα φορά, ο ανήσυχος, ενεργός πολίτης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Μιμηγιάννης, έβγαλε τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη , έξω από το δημοτικό συμβούλιο και τα έφερε πιο κοντά σε κάποιους ανήσυχους πολίτες.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε στο Internet café μια ανοιχτή συζήτηση, για το θέμα που βρέθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες : «Την παραχώρηση του Ολυμπιακου Γυμναστηρίου από το Δημόσιο στον Δήμο Γαλατσίου, για 40 χρόνια »
Μια παραχώρηση-συμβαση, που όπως ανέφερε και στην επιστολή που έστειλε προς τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, δεν δικαιολογεί τις θριαμβολογίες της Δημοτικής Αρχής και των συν αυτών.
Γιατί όπως είπε, η υποχρέωση του Δήμου να συντηρεί το σύνολο της εγκατάστασης, να αντικαταστήσει την στέγη και να προβεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΑΛΑΙ , μπορεί να οδηγήσει σε υπερχρέωση τον Δήμο ή ακόμα και σε ανάκληση της ίδιας της παραχώρησης.
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε...τι είδους παραχώρηση είναι αυτή, που αναγκάζει τον Δήμο να φιλοξενεί τζάμπα(Χωρίς ενοίκιο....και χωρίς συντήρηση των χώρων), Δημόσιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του ΕΦΚΑ.
Προφανώς όπως είπε, δεν πρόκειται για χώρο πολιτισμού & Αθλητισμού....το όλο θέμα φέρνει πιο πολύ σε ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση(ενοίκιαση χώρων σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Christmas Theater ...)
Ο Ηλίας Μιμηγιάννης, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει , ότι ο ίδιος και ο Μπάμπης Ασφής στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ των Ολυμπιακών Αγώνων 20004, είχαν ψηφίσει ΟΧΙ, στην δημιουργία του ΠΑΛΑΙ....το οποίο όπως έλεγαν οι τότε κυβερνώντες, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα γινόταν περιουσία του Δήμου Γαλατσίου...
Μετά το τέλος της ομιλίας του Ηλία Μιμηγιάννη, η συντονίστρια της συζήτησης Κορίνα Κεχρολόγου, έδωσε τον λόγο στους Χρήστο Τριάντο, Νίκο Μαγκανάρη, Γρηγόρη Χαραλαμπίδη και Αρη Παπαδοκωστόπουλο.
Οι παρεμβάσεις όλων κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνο του Ηλία Μιμηγιάννη, αφού μίλησαν για απεχθείς όρους παραχώρησης με δυσβάστακτο κόστος για τον Δήμο, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη και εμπορευματοποίηση του ΠΑΛΑΙ
Στην δευτερολογία του ο Μιμηγιάννης καιμκλείνοντας την συζήτηση, μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης όλων των δυνάμεων, και ένα οδοιπορικό δημοτικών συζητήσεων που θα βγάλουν από την απραξία την κοινωνία και θα αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες του Γαλατσίου