Το ΔΣ του 16ου Δημοτικού σχολείου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου καταγγέλουν την πτώση σοβάδων σε 4 τάξεις του σχολείου  και καθιστούν  υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί την Δημοτική αρχή καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου

 ΔΣ του συλλόγου γονέων του 16 Δημοτικού

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από πέρυσι τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και εμείς έχουμε εντοπίσει προβλήματα στην μόνωση του σχολείου μας καθώς και διάβρωση κάποιων τάξεων .

Παρά τις οχλήσεις μας στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου αλλά και στον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά έχει πάρει διαστάσεις.

Σε τέσσερις τάξεις του σχολείου μας έχουν πέσει σοβάδες και η κατάσταση είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των τεχνικών υπηρεσιών ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές του σχολείου μας, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ,τώρα και όχι το Πάσχα, και καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί την Δημοτική αρχή καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου

Συνημμένα σας καταθέτουμε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος 

Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη στα σχολεία της γειτονιάς μας.

Σχολεία γερασμένα αλλά και κακοσυντηρημένα.

Σχολεία που μπορούν σε μια " κακία" στιγμή να γίνουν επικίνδυνα για μαθητές και δασκάλους.

Στο συγκεκριμένο σχολείο ο διευθυντής και ο σύλλογος γονέων εδώ και καιρό βομβαρδίζουν με έγγραφα και αιτήματα τον Δήμο.

Η υποτίμηση του προβλήματος και η μετάθεση της λύσης στις ρωμαϊκές καλένδες μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

Όταν η επωδός της Δημοτικής αρχής είναι ότι το σχολείο μας έχει τα λιγότερα προβλήματα φανταστείτε πως είναι αυτά με τα περισσότερα.

Η Ένωση γονέων ζητά άμεσο έλεγχο όλων των σχολείων του Δήμου ,άμεσο αντισεισμικό έλεγχο.

Ζητάμε από τα ΔΣ όλων των συλλόγων την άμεση καταγραφή όλων των υλικοτεχνικών προβλημάτων.

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου" καταγγέλει την πτώση σοβάδων στο 16ο Δημοτικό σχολείο ,οφειλόμενη στην ελλειπή συντήρηση και ζητά την ανακατασκευή της μόνωσης , για ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων 

Για την «πτώση σοβάδων» στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

Τη Δευτέρα 13/2/2023 διαπιστώσαμε με αυτοψία το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την «πτώση σοβάδων» από το ταβάνι σε τέσσερις αίθουσες του 1ου ορόφου. Έχει αποκολληθεί και το μπετόν και φαίνονται οι οπλισμοί. Είναι προφανές ότι από τύχη και μόνο δεν είχαμε τραυματισμό ή και κίνδυνο για τη ζωή μαθητών. Οι αίθουσες εξακολουθούσαν να λειτουργούν και να γίνεται μάθημα! Πότε η διοίκηση του κ. Μαρκόπουλου αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και τι έκανε;

Η σοβαρή βλάβη στο ταβάνι των αιθουσών είναι τυπική βλάβη που παθαίνουν τα δώματα όταν αστοχήσει με τα πολλά χρόνια η – όποια- υγρομόνωση της ταράτσας. Το διαπιστώσαμε και στην αυτοψία. Η μόνωση του δώματος, χρονολογείται από την περίοδο κατασκευής του (περί το 1995) και θα έπρεπε να είχε ανακατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε άλλο γονείς, εκπαιδευτικοί, όλος ο λαός εν έτει 2023 σχολικά κτίρια σε αυτή την κατάσταση. Πόσα άραγε δώματα σχολικών κτιρίων είναι σε ανάλογη κατάσταση; Τα κτίρια που είναι παλαιότερα του 16ου ας πούμε;

Η δημοτική αρχή αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Να που η σοβαρή αστοχία σε σχολικό κτίριο συνέβη αυτή τη φορά στο μέσον της χρονιάς και όχι το Σεπτέμβρη και σε εξωτερικό χώρο, ώστε να γίνει αποκατάσταση τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Εδώ η πρακτικά η αποκατάσταση εσωτερικά των αιθουσών πάει το νωρίτερο για το Πάσχα και η πλήρης ανακατασκευή της μόνωσης για το καλοκαίρι. Θα γίνει άραγε αυτό το καλοκαίρι η ολική ανακατασκευή της μόνωσης; Το κυριότερο, ποιος και με ποια τεχνική οδηγία πιστοποιεί ότι τώρα οι αίθουσες είναι ασφαλείς; Ποια η κατάσταση των δωμάτων των υπόλοιπων σχολείων;

Η καρδιά του προβλήματος είναι η χρόνια απουσία προγραμματισμένων και ολοκληρωμένων βαριών συντηρήσεων στα σχολικά κτίρια. Οι βλάβες λόγω αστοχίας μονώσεων προλαμβάνονται εάν υπάρχει η πολιτική θέληση ώστε να διατίθενται έγκαιρα οι σχετικοί πόροι για την υλοποίηση συντεταγμένων και επίκαιρων μελετών. Όμως από τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι τέτοιος προγραμματισμός δεν υπάρχει.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με την μετακύλιση αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση χωρίς τους ανάλογους πόρους. Η διοίκηση Μαρκόπουλου όπως και οι προηγούμενες δεν καταγγέλλουν αυτήν την πολιτική. Αντίθετα την υπερασπίζονται και την εφαρμόζουν.

Η ανεπαρκής χρηματοδότηση διατίθεται μόνο στην λεγόμενη ελαφριά συντήρηση (βαψίματα, ηλεκτρικά, υδραυλικά, κλπ.). Φυσικά για προληπτική αντισεισμική θωράκιση με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, για την οποία σαν Λαϊκή Συσπείρωση φωνάζουμε διαρκώς, ούτε λόγος να γίνεται.

Αντιθέτως εκεί που θέλουν οι μεγάλοι όμιλοι της «Πράσινης Οικονομίας», δίνει η Κυβέρνηση. Εσχάτως υπογράφτηκε με τυμπανοκρουσίες η Προγραμματική Συμφωνία Περιφέρειας - Δήμου Αθηναίων - Δήμου Γαλατσίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος της Γκράβας ηλικίας άνω του μισού αιώνα. Ούτε εδώ προβλέπεται προληπτική αντισεισμική θωράκιση, τουλάχιστον με τα δημοσιευμένα στοιχεία.  Μιλάμε για συγκρότημα χτισμένο με τον ξεπερασμένο αντισεισμικό κανονισμό του 1959!

Η κατάσταση αυτή για παιδιά, γονείς και διδάσκοντες δεν είναι μοιραία. Μπορεί να ανατραπεί με τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση. Όμως δεν χωρούν αυταπάτες. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Άμεσα ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στο 16ο Δημ. Σχολείο.

·         Το γρηγορότερο πλήρη ανακατασκευή της μόνωσης του 16ου και έντεχνη σύμφωνα με τους κανονισμούς επισκευή των εσωτερικών ζημιών του.

·         Άμεσο πρόγραμμα με μελέτες και χρηματοδότηση των απαιτούμενων ανακατασκευών μονώσεων και βλαβών στο μπετόν σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ.

·         ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σχολικού κτιρίου χωρίς προηγούμενα να έχουν γίνει μελέτες σεισμικής τρωτότητας με βάση το σύγχρονο κανονισμό και την διενέργεια όλων των απαιτούμενων από τις μελέτες ενισχύσεων του φέροντα οργανισμού.

 

 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

 

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

                             Μάνθος Ιμπριάλος

 

 

 

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ,αυτοκίνητο,για αδιευκρίνιστους λόγους, εξετράπη της πορείας του στο ρεύμα ανόδου  της  Λεωφόρου  Γαλατσίου ,στο ύψος της Πλατείας Λιναρά και κατέληξε στην διαχωριστική νησίδα.

Οι δυό επιβάτες για καλή τους τύχη ,βγήκαν σώοι από το αυτοκίνητο και το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο του ατυχήματος , τους μετέφερε στο νοσοκομείο,μάλλον για προληπτικούς λόγους.Ευτυχώς λόγω της ώρας,δεν υπήρχε κίνηση στην Λεωφόρο και έτσι αποφεύχθηκε εμπλοκή και άλλων αυτοκινήτων.

Στο τμήμα  αυτό της Λεωφόρου Γαλατσίου,όπως μαρτυρούν και τα λουλούδια στην κολώνα της ΔΕΗ ,έχουν συμβεί επανειλημμένα ατυχήματα,κάποιες φορές δυστυχώς  και με θύματα.

 

 

Ο Συνεταιρισμός "Χωρίς Μεσάζοντες Γαλατσίου"  συγκεντρώνει  τρόφιμα  μακράς διάρκειας και είδη  πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία.

Θα συγκεντρώνονται  τρόφιμα (αλεύρι, φρυγανιές, παξιμάδια, γάλατα μακράς διαρκείας , ζάχαρη, καφέ, κακάο, χυμούς, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, χυμούς ντομάτας, ξηρούς καρπούς, λάδι, αλάτι, δημητριακά, μπισκότα .), είδη υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, καθαριστικά, κ.α.)

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο χώρο του Συνεταιρισμού (Λυσίου 6, Γαλάτσι) από τη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου , τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του συνεταιρισμού: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00 – 13.00 και 18.00 – 20.30 .

Τηλ. Επικοινωνίας 2102912528.

 

 

Ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη από κάθε μορφής απάτη που γίνεται σε βάρος των ηλικιωμένων, διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ Γαλατσίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου.

Μια πολύ χρήσιμη ενημέρωση,αφού τα τελευταία 2-3 χρόνια, η απάτη ή εξαπάτηση ηλιωμένων, έχει εξελιχθεί σε  ένα πολύ συχνό και συνήθες  φαινόμενο

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τα μέλη των ΚΑΠΗ Γαλατσίου θα πληροφορηθούν για τη μεθοδολογία των δραστών και θα λάβουν συμβουλές και οδηγίες προστασίας από τέτοιου είδους δυσάρεστες και επικίνδυνες εμπειρίες, καθώς συχνά οι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα κλοπής και  απάτης.

Οι ενημερωτικές ομιλίες θα  πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες:

ΔΕΥΤΕΡΑ  20/2/23 , ώρα 11.00 πμ, στο  Δ΄ΚΑΠΗ (Τσακάλωφ 33), 2102934698

ΤΡΙΤΗ  21/2/23 , ώρα 11.00 πμ , στο Β΄ ΚΑΠΗ (Πυθαγόρα 7), 2102137701

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/23 , ώρα 11.00 πμ ,στο  Α΄ΚΑΠΗ( Ορφέως 20), 2102913064

ΠΕΜΠΤΗ  23/2/23 , ώρα 11.00 πμ , στο Γ΄ΚΑΠΗ, (Ελ. Βενιζέλου 41 και Μεσσηνίας,πλατεία Κύπρου) 2102926552