Ακυρώνεται η προγραμματισμένη διενέργεια rapid test αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών. Από την επόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη, θα συνεχίζονται κανονικά τα δωρεάν rapid test για όλους, στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου

Πρωινές ώρες: από τις  8:00 έως τις 12:00

Δ/νση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει, ότι η λαϊκή αγορά, στην οδό Καραϊσκάκη, θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί ,που  βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου,

Οι Κομματικές Οργανώσεις του Γαλατσίου,καταγγέλλουν τις  συνδικαλιστικές διώξεις τριών εκπαιδευτικών του 4ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου,για την συμμετοχή τους σε απεργία-αποχή που κήρυξε η  καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις τριών εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

Οι Κομματικές Οργανώσεις του Γαλατσίου και των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας της Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις τριών εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της συμμετοχής τους σε προκηρυγμένη από τη Γ’ΕΛΜΕ Αθήνας Απεργία-Αποχή από κάθε καθήκον, σχετικά με τους νέους θεσμούς του Συντονιστή και του Μέντορα.

Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ, που παρέπεμψε τις εν λόγω καθηγήτριες και ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Α’ Αθήνας φαίνεται να υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, που επιχειρεί να παρέμβει ακόμα περισσότερο στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου, όχι όμως από τη σκοπιά των συμφερόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι συγκεκριμένες διώξεις έρχονται ως συνέχεια των διοικητικών πιέσεων και των απειλών προς τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων τους αντιδρούν στην εφαρμογή των νέων αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε λόγο να αγωνίζονται και να δίνουν το παράδειγμα στους μαθητές τους!

Αυτόν τον δρόμο έχουν ακολουθήσει και οι μαθητές και οι φοιτητές κι έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν αντιδραστικές αλλαγές, να εμποδίσουν αντιλαϊκά μέτρα όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, να αποσπούν κατακτήσεις.

Σήμερα είναι η ώρα της αλληλεγγύης για να ηττηθεί οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών και που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη.

 

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας!

 

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των πειθαρχικών διώξεων εναντίον των εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου. Καλούμε τον λαό του Γαλατσίου, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να καταδικάσουν τις διώξεις και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών!

 

 

Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου

ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Αθήνας

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου σας ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονόπτωσης και παγετού, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των πολιτών.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Γαλατσίου, με απόφαση του Δημάρχου Γαλατσίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Δημαρχείου Γαλατσίου:

- 213-2055300

- 213-2055335 και 213-2055336

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γαλατσίου:

- Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, κιν. 6979.977781

- Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Μπριόλας Στάθης κιν. 6947737050.

- Αρμόδιος Υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Σιώτας κιν. 6944.223749.