Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Αττικό Μετρό, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Σταθμού «ΓΑΛΑΤΣΙ»,  ο οποίος χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, στη συμβολή της οδού Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες και απαραίτητο είναι να λάβουν χώρα οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την εκτέλεση του έργου. 

Σημειώνεται ότι κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό ανοιχτές οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, τη διαχείριση της επιβίβασης και αποβίβασης στις στάσεις του ΟΑΣΑ και την εξυπηρέτηση των  κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους.

Σε συνέχεια των ως άνω, προβλέπεται για το διάστημα από τις 12.11 έως 25.12.2022, να λάβουν χώρα οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  

ΦΑΣΗ 1 (3  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά την 1η φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς οδό Πρωτοπαπαδάκη από το ύψος της οδού Πυθαγόρα έως και τη συμβολή με την οδό Αγίας Γλυκερίας, αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια από Αγίας Γλυκερίας και τμηματικά αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδα της οδού έως την Ελ. Βενιζέλου. Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας Λεωφόρου Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς την Λ. Γαλατσίου από Σκρά μέχρι την οδό Αρτέμιδος και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους από Αγίας Γλυκερίας έως Λυσίου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων. Αποκλεισμός της οδού Λυσίου από την οδό Ιπποκράτους μέχρι τη Λ. Γαλατσίου και αποκλεισμός των οδών Εκάτης και Αρτέμιδος από το ύψος της οδού Μαυρογένους μέχρι τη Λεωφόρο Βεΐκου.

 

ΦΑΣΗ 2 (2  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά τη 2η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους, αποκλεισμός μέρους οδοστρώματος επί της οδού Προφήτη Ηλία και Ελ. Βενιζέλου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων, αποκλεισμός αριστερής και μεσαίας λωρίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια, από την οδό Αγίας Γλυκερίας έως Ελ. Βενιζέλου και τμηματικός αποκλεισμός της μεσαίας και αριστερής λωρίδας της Λ. Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς Λ. Γαλατσίου από Σκρά έως Αρτέμιδος.

 

ΦΑΣΗ 3 (10 ΗΜΕΡΕΣ)

Κατά την 3η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός των δύο αριστερών λωρίδων κίνησης οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Γαλατσίου από το ύψος της διασταύρωσης με τη Λεωφόρο Βεΐκου έως το ύψος της οδού Λυσίου, τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγ. Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Λεωφόρο Βεΐκου και αποκλεισμός του παράδρομου Πρωτοπαπαδάκη

 

ΦΑΣΗ 4 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 4η φάση θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς την οδό Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Λυσίου και Αγίας Γλυκερίας και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγίας Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Κυψέλη.

ΦΑΣΗ 5 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 5η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της δεξιάς και μεσαίας λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια μεταξύ Αγίας Γλυκερίας και Ελ. Βενιζέλου για τις εργασίες υψηλής τάσης ΔΕΔΔΗΕ.

 

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας/Τμήμα Αθηνών της εταιρείας (τηλ. 210-6792065) βρίσκεται πάντοτε στην διάθεσή του κοινού, για την παροχή οποιαδήποτε άλλης πληροφορίας ή διευκρίνισης.

 

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. ζητά την κατανόηση και συνεργασία των πολιτών για την εύρυθμη εξέλιξη και ολοκλήρωση αυτού του τόσο σπουδαίου έργου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πριν 15 ημέρες, κατά την διαρκεια των  εκσκαφών στο εργοτάξιο  επί της Λεωφόρου Βεϊκου βρέθηκαν αρχαία ευρήματα.

Πιο συγκεκριμένα  έχουν βρεθεί δύο τάφοι γυναικών του 5ου αιώνα π.χ. ,οι οποίοι αξιολογούνται πλέον από το υπουργείο Πολιτισμού και τους αρχαιολόγους που έχουν επιφορτιστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Η συγκεκριμένη εύρεση ήταν  αναπάντεχη καθώς οι διερευνητικές τομές που είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή του εργοταξίου δεν φανέρωναν κάτι ιδιαίτερο.

Έτσι λοιπόν, ανάλογα με τις εξελίξεις,  θα φανεί πότε θα μπορέσει να εισέλθει ο δεύτερος μετροπόντικας που σήμερα βρίσκεται σε αναμονή στο εργοστάσιο κατασκευής του στη Γερμανία και αναμένεται να φτάσει Ελλάδα στις αρχές του 2023.

ΠΗΓΗ ypodomes.com

 

 

Σε σούπερ μάρκετ(Μασούτης)  στο Γαλάτσι ήλθε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,με σκοπό να  εξετάσει τις τιμές στα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως υπάρχουν μειώσεις στις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη ενδομάδα, κάτι που όπως είπε αποδεικνύει πως το καλάθι του νοικοκυριού δουλεύει.

Ο Άδωνιος Γεωργιάδης ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και τόνισε πως θα υπάρξουν πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα προβλεπόμενα

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε. Μέχρι να τελειώσει ο χειμώνας θα είμαι κάθε Τετάρτη στο σούπερ μάρκετ με τις χαμηλότερες τιμές» είπε ο υπουργός.

Για κάθε παράβαση των ανωκοινωθέντων μέτρων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 1.000 έως 50.000 ευρώ.

Πηγή newsit.gr 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο ...από την Δευτέρα (24/10) έως τις 25/12 θα ξεκινήσουν  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-παρεμβάσεις και προβλήματα  στο Γαλάτσι, λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό.Οι παρεμβάσεις θα γίνουν επί των Λεωφόρων Βεϊκου ,Πρωτοπαπαδάκη & Γαλατσίου  και στις οδούς Αγίας Γλυκερίας,Προφήτη Ηλία, Ελευθερίου Βενιζέλου  , Λυσίου, Ιπποκράτους, Αρτέμιδος, Εκάτης 

Oι ρυθμίσεις αυτές αφορούν

ΦΑΣΗ 1

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 150,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 15,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη και για μήκος 150,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.

 

Τον σταδιακό περιορισμό  του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της Λ. Βεϊκου από το ύψος της οδού Αρτέμιδος έως το ύψος της οδού Ήρας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό  του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4,50 μ. περίπου της οδού Αγ. Γλυκερίας και για μήκος 30,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό  του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,25 μ. περίπου της οδού Ιπποκράτους από το ύψος της οδού Αγ. Γλυκερίας έως την συμβολή της με την οδό Λυσίου με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

 

Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Λυσίου με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης από Λ. Γαλατσίου έως την οδό Ιπποκράτους.

 

Τον ολικό αποκλεισμό της οδού Αρτέμιδος με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης από Λ. Βεϊκου έως την οδό Μπουμπουλίνας.

 

Τον ολικό αποκλεισμό  της οδού Εκάτης με εξαίρεση την χρήση από τους παρόδιους και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και σε μήκος 20,0 μ. περίπου πριν και έως την Λ. Βεϊκου.

 

Τον χαρακτηρισμό ως αδιεξόδου της οδού Εκάτης και στο τμήμα αυτής από την εργοταξιακή κατάληψη έως την οδό Μπουμπουλίνας.

 

   ΦΑΣΗ 2

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη και για μήκος 150,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου της Λ. Βεϊκου από το ύψος της οδού Αρτέμιδος έως το ύψος της οδού Ήρας περίπου με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της οδού Ιπποκράτους και για μήκος 70,0 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της οδού Προφήτη Ηλία και για μήκος 50,0 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της οδού Βενιζέλου από το ύψος της οδού Προφήτη Ηλία έως το ύψος της οδού Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αγ. Γλυκερίας.

 

Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βενιζέλου και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 50 μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

 

Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Βενιζέλου και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 50 μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

 

Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Προφήτη Ηλία στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

 

   ΦΑΣΗ 3

 

Τον σταδιακό αποκλεισμό του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Αγ. Γλυκερίας με κατεύθυνση την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη στο τμήμα από Ιπποκράτους και έως την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 50,00 μ. περίπου πριν την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό  του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 4,00 μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 20,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

 

Τον ολικό αποκλεισμό του παράδρομου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη από την οδό Προφήτη Ηλία έως την οδό Αγ. Γλυκερίας.

 

Τον χαρακτηρισμό ως μονοδρόμου της οδού Αγ. Γλυκερίας από Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη προς και έως Ελ. Βενιζέλου.

 

   ΦΑΣΗ 4

 

Τον σταδιακό αποκλεισμό του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Αγ. Γλυκερίας με κατεύθυνση την οδό Ελ. Βενιζέλου και για μήκος 30,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 6,00 μ. περίπου της Λ. Γαλατσίου και για μήκος 60,00 μ. περίπου πριν και έως την συμβολή της με την οδό Αγ. Γλυκερίας/ Λ. Βεϊκου με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Τον χαρακτηρισμό ως μονοδρόμου της οδού Αγ. Γλυκερίας από Ελ. Βενιζέλου προς και έως Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη.

 

Την απαγόρευση της δεξιάς στροφής από Λ. Γαλατσίου προς την οδό Αγ. Γλυκερίας.

 

   ΦΑΣΗ 5

 

Τον σταδιακό περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 3,50 μ. περίπου της Λ. Πρωτοπαπαδάκη και για μήκος 80,00 μ. περίπου μετά την συμβολή της με την Λ. Βεϊκου / Αγ. Γλυκερίας με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό.

 

   ΦΑΣΕΙΣ 1,2,3,4,5

 

Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στον κόμβο Λ. Βεϊκου/ Αγ. Γλυκερίας - Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 300 μ. έως τα 100 μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.

 

Τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στον κόμβο Λ. Βεϊκου/ Αγ. Γλυκερίας - Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 100 μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

 

Την απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στον κόμβο Λ. Βεϊκου/ Αγ. Γλυκερίας - Λ. Γαλατσίου/ Πρωτοπαπαδάκη και στο τμήμα αυτού που καθορίζεται από τα 300 μ. περίπου πριν την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

 

Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων επί της Λ. Γαλατσίου/ Λ. Πρωτοπαπαδάκη στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στην περιοχή των έργων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψυχικό και επί της Λ. Βεϊκου στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στην περιοχή των έργων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Γλυκερίας.

 

Πηγή ΜSN

 

 

 Δυναμικό και με παλμό το Συλλαλητήριο Σωματείων και Μαζικών Φορέων του Γαλατσίου ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι το Σάββατο στις 11:00.  το πρωί  

"Δεν προσαρμοζόμαστε αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε" τόνισαν Σωματεία και Μαζικοί Φορείς Γαλατσίου. 

Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας ,έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου Αλέξανδρος Βαλσαμής. 

"Το κύμα ακρίβειας, η άνοδος των τιμών του ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, το χρηματιστήριο ενέργειας, δεν είναι φυσικά φαινόμενα, αντιθέτως είναι τεχνητά φαινόμενα και αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών όπως έχει δείξει η εμπειρία μας.

 Όπως με την οικονομική κρίση το 2008-2009, όπως με τον κορονοϊό, έτσι και τώρα με τον πόλεμο ζητούν από το λαό να βάλει πλάτη, να προσαρμοστεί, ενώ 150 εισηγμένες εταιρείες το πρώτο εξάμηνο του 2022 είχαν διπλάσια κέρδη από ότι το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021. Οι όμιλοι ενέργειας τρίβουν τα χέρια τους με τα υπέρογκα κέρδη τους. Δεν θα σφίξουμε εμείς κι άλλο το ζωνάρι για να θησαυρίζουν μερικοί...  Τους απαντάμε ότι δε θα φοβηθούμε. Δε θα καθίσουμε σπίτια μας περιμένοντας. Δε θα προσαρμοστούμε και δε θα πεθάνουμε, όπως ειπώθηκε από κυβερνώντα στο δημόσιο διάλογο. Θα οργανωθούμε και θα διεκδικήσουμε! Θα διεκδικήσουμε τις ζωές μας! Αυξήσεις στους μισθούς. Μείωση των φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δε θα αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να μείνει χωρίς ρεύμα το 2022. Κανένα παιδί χωρίς θέρμανση και φαγητό. Γιατί η δύναμη είναι δική μας. Ό,τι παράγεται σε αυτό το κόσμο το παράγουν εργαζόμενοι σαν εμάς. Χωρίς εμάς τα εργοστάσια μένουν σιωπηλά, τα γιαπια γυμνά, οι φαρμακευτικές και τα γραφεία άδεια. Και όταν αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Με πίστη στη δύναμη μας συνεχίζουμε την πάλη μας για τις ανάγκες μας. Πορευόμαστε σήμερα μέχρι το Δημαρχείο και προετοιμάζουμε την απεργία στις 9 Νοέμβρη για να κατέβουμε μαζικά στο δρόμο. Για να αποτελέσει έναυσμα για τους επόμενους αγώνες" σημείωσε.

 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Μαρία Μαύρου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου.

"Θα δουλέψουμε για να φτάσει το μήνυμα της αντίστασης όσο γίνεται πιο πλατιά στις γυναίκες του μόχθου της περιοχής μας να απλωθεί και να δυναμώσει η διεκδίκηση μας για λύση στα προβληματα μας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας υγεία παιδεια εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Η βαρβαρότητα που ζούμε δεν είναι υποχρεωτική πορεία. ο δρόμος της Αντίστασης και του αγώνα είναι η βαθιά μεγάλη απόφαση που μπορούμε όλες οι γυναίκες να πάρουμε ανταποκρινόμενες στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας και στα παιδιά μας. Να φτιάξουμε μία ζωή στα μέτρα τα δικά μας."

 

Κάλεσμα απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου, Κώστας Μουδάκης.

"Η οικογένεια σήμερα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της αύξησης του κόστους του της ενέργειας κ των τροφίμων, της ανεργίας, και των χαμηλών μισθών. Μέσα σε όλα υπάρχουν και προβλήματα στα θέματα της παιδείας όπου η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών δεν επαρκει για τη θέρμανση και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και τώρα ακούμε ότι ετοιμάζουν και νέα μείωση στη χρηματοδότηση τους. 

Αυτό είναι τα αποτελέσματα επιλογων, της συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση .

Διεκδικούμε αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, μόνιμους καθηγητές στα σχολεία, επαρκές προσωπικό, φύλαξη των σχολικών κτιρίων, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και σωστή υποδομή.

Μαζί και με τα υπόλοιπα σωματεία ο αγώνας μας θα έχει σημαντικό αποτέλεσμα!"

 

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Ίκαρος Πετρόπουλος από το σύλλογο ΔΡΑΣΗ για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής:

"Δεν είμαστε λίγοι σε αυτή τη συνάντηση, είμαστε πολλοί και δεν μπορούμε να μενουμε απαθείς μπροστά σε αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Να δυναμώσουμε να αποκτήσουμε φωνή, να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα κάνει αισθητή την παρουσία του και να είμαστε σε επιφυλακή καθώς η αναδασωτέα περιοχή του άλσους Βεΐκου κινδυνεύει με οικοπεδοποίηση. Την επόμενη φορά θα είμαστε ακόμα περισσότεροι!"

 

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης η Επιτροπή νέων εργαζομένων και ανέργων Γαλατσίου, η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου , ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» και ο πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος "Αμπαριζα". 

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου με προορισμό το δημαρχείο όπου και παρέδωσαν τα αιτήματα τους στο Δήμαρχο Γαλατσίου.

Τα σωματεία και οι φορείς δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πως θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη.