e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο Γιώργος (Τζωρτζ) Κουνάνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Στο Πανεπιστήμιο του Όσλο ειδικεύτηκε στο Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. 

Διαθέτει Μεταπτυχιακό στο Διεθνές Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 2009 έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές συλλογικότητες. 

- Είναι ιδρυτικό μέλος και συνδιαχειριστής της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης, μέλος της ομάδας του Red Umbrella Athens και της Colour Youth — Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.

- Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επίσης συνεργαστεί με τη Διεθνή Αμνηστία, τη Θετική Φωνή, την AIESEC, το ESN, την ομάδα ΛΟΑΤ ΑμεΑ, το Athens Pride, το ΕΠΣΕ κλπ.

- Το 2015 δημιούργησε το σεμινάριο «Πως να κάνουμε πιο κουήρ την (ετερο)κανονικότητα», ενώ από το 2016 συνεργάζεται με τη LiFO και το Vice Greece ως εξωτερικός συνεργάτης. 

Έχει ζήσει, σπουδάσει κι εργαστεί στο Όσλο, στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στο Λούμπλιν Πολωνίας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά κι έχει γνώσεις από Γερμανικά και Ιταλικά.

Σήμερα διαμένει στην Αθήνα κι επιδιώκει καθημερινά τη θετική αλλαγή της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Link για σελίδα FB: https://www.facebook.com/giorgos.kounanis/

 

Γιώργος (Τζωρτζ) Κουνάνης M.Sc.

Πολιτικός Επιστήμονας, Ακτιβιστής,

 

Υποψήφιος Βουλευτής Β1 Αθήνας — Βόρειος Τομέας με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

M: (0030) 6970174519

@: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Αθανάσιος Καρανάσιος  με " Γαλατσιώτικες ρίζες",διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός,  συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ως υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο  Τομέα  Αθηνών(περιλαμβάνει και το Γαλάτσι),  με την Ελληνική Λύση!

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες απανταχού της γης,

Πονάμε που βλέπουμε όλα να φθείρονται, να σαπίζουν στον τόπο μας. Στην εξουσία οι φαύλοι παραδίδουν γη και ύδωρ στους κατακτητές της πατρίδας μας. Μετατρέπουν σταδιακά με αποτρόπαιους σχεδιασμούς τους αυτόχθονες Έλληνες σε ξένους, σε δουλοπάροικους, σε παρίες στην χώρα τους.

Οικογενειοκρατία, νεποτισμός, αριβισμός, ατομικίστικος ωφελιμισμός είναι οι (αν)ήθικες στάσεις της πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Το άκρατο ατομικό συμφέρον προηγείται του κράτους, του Έθνους, της κοινωνίας. Το αντικοινωνικό, αντεθνικό σύνθημα είναι κοινό χαρακτηριστικό τους: «Να πεθάνει η Ελλάδα και να ζήσουμε μόνον εμείς»!

Οι 20 δεκαετίες του «ελεύθερου» εθνικού βίου υπήρξαν μια ατέλειωτη σειρά συμφορών, κρίσεων κάθε λογής, ανωμαλίας, ανασφάλειας και λαϊκής δυστυχίας. Ήταν λίγα τα διαλείμματα πολιτικής ευιδίας, εσωτερικής γαλήνης, δημιουργικής ευφορίας, κοινωνικής ευημερίας, ανεξαρτησίας, χρηστού δημόσιου βίου, αισιοδοξίας και προκοπής.

Ποιος φταίει; Λένε πως υπαίτιοι είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Όμως ο Ελληνικός Λαός στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν ήταν ποτέ παρών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για την άσκηση της οικονομικής, δημοσιονομικής, πολιτιστικής και εθνικής πολιτικής. Συνεπώς φταίει η διαφθορά της εξουσίας, που αλλοτριώνει και εξανδραποδίζει τον πολίτη,που αποσαθρώνει το κράτος, το Έθνος, την κοινωνία.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, ότι η δημοκρατία (η λαϊκή κυριαρχία) και η αντιπροσώπευση είναι ασύμβατα μεταξύ τους πολιτικά συστήματα. Τα πολιτικά κόμματα, έχοντας αποκοπεί από την κοινωνία των πολιτών, συγκροτούν μια στυγνή ολιγαρχία ανεξέλεγκτων Διευθυντηρίων, που φιμώνει, αδρανοποιεί, εξουδετερώνει και εκμεταλλεύεται το κοινωνικό σώμα. Η κομματοκρατία είναι υπόλογη και υπεύθυνη, όχι μόνον για κάθε αυθαιρεσία, ανομία και διαφθορά, αλλά και για την στέρηση κάθε δυνατότητας από τον λαό, να εκφράζει την δική του βούληση, να ασκεί την δική του εξουσία, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Για τους παραπάνω λόγους κι άλλους πολλούς, που λόγω έλλειψης χώρο δεν αναφέρω, που όμως εν πολλοίς είναι παγκοίνως γνωστοί επέλεξα, να είμαι ανέκαθεν ενεργός και μάχιμος πολίτης, λειτουργώντας ως τροχοπέδη στην ξέφρενη κοινωνική και εθνική καταρακύλα!

Αν υπήρχε «επαναστατικό περιβάλλον» θα ήμουν αντίστοιχα ένθερμος μπροστάρης για την ανατροπή του διεφθαρμένου συστήματος της ασύδοτης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της φεουδαλικής βάναυσης καταπίεσης των λαϊκών στρωμάτων. Όμως το σύστημα της «αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» έχει εγκαθιδρυθεί και ισχυροποιηθεί διαχρονικά και υπερεθνικά. Έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι, να παίξουμε με τους όρους της!

Αντίστοιχα, για τους παραπάνω λόγους, συμμετέχω -με την χαρά που μου δίνουν οι αγώνες μου- από μαθητής σε συλλογικότητες, σε κινήματα κάθε μορφής, πάντα με την πλευρά των μειοψηφιών, ενάντια στις κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτικές εξουσίες, υπερασπίζοντας το αυτονόητο «ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ» και μέσω αυτού, ευελπιστώ να προσποριστώ κι εγώ ατομικά τα ηθικά και βιοποριστικά οφέλη του.

Ο κατακερματισμός της συλλογικότητας είναι αυταπόδεικτα με επιστημονικά και ιδεολογικά κριτήρια αντιπαραγωγικός και εν τέλει καταστροφικός για όλους. Το έργο που παράγεται από μια συλλογικότητα είναι πολλαπλάσιο (!) από το άθροισμα των επιμέρους έργων των μελών της!

Έτσι, συμπαρατάχθηκα προ τριετίας από την πρώτη στιγμή, στην ομάδα πέντε έξι ανήσυχων και δραστήριων ανθρώπων δίπλα στον αεικίνητο, πολυσχιδή και φίλο μου Κυριάκο Βελόπουλο και οργανώσαμε ένα πρωτοποριακό φερέλπιδο κίνημα, που μετεξελίχθηκε γοργά στο δυναμικό κόμμα Ελληνική Λύση. Η Πυξίδα, το έμβλημα του κόμματος ήταν δική μου έμπνευση. Προτίμησα όλη αυτή την τριετία να κρατήσω χαμηλούς τόνους, γιατί δεν έχω χρεία της ματαιόδοξης αναγνωρισιμότητας.

Θα είμαι υποψήφιος λοιπόν στις επόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με την  Ελληνική Λύση στον Βόρειο  Τομέα  Αθηνών

Ζητώ την αποδοχή και την στήριξη όσων με κατανοούν και πιστεύουν σε εμένα, με την υπόσχεση, ότι -μέσα σε ένα άνισο και αντιδημοκρατικό μηντιακό περιβάλλον- θα ανταποκριθώ στο ακέραιο στην εμπιστοσύνη και στην τιμή, να εφαρμόσω πιστά ως εντολοδόχος (αντιπρόσωπος) τις εντολές των εντολέων συμπατριωτών μου.

Σας ευχαριστώ !!!

 

Καρανάσιος Αθανάσιος

 

Αθήνα 21/6/2019

 

 

Φωτογραφία από Αρχείο ΕΥΔΑΠ

Η  Αθήνα την δεκαετία του 1920...όπως φαινόταν  από  το Γαλάτσι , τόπος  τότε για εκδρομή και πικ νικ των Αθηναίων..Αριστερά η Σχολή Ευελπίδων και ο κενός  χώρος δίπλα της ...το σημερινό Πεδίον του Άρεως



  Η Αθήνα από τον 19ο αιώνα / Athens photo gallery

Το ΚΑΜΙΝΙ της οδού Καραϊσκάκη την δεκαετία του 1930....με τα Τουρκοβούνια ανέγγιχτα, να δεσπόζουν επιβλητικά πάνω από μια περιοχή, που έμελλε  να φιλοξενήσει το σημερινό Γαλάτσι.

 

Για να θυμηθούν οι πιο μεγάλοι....και να πάρουν μια εικόνα οι νεώτεροι...
Όταν το Γαλάτσι είχε κεντρική πλατεία ...όταν πέρναγε ο Αρκουδιάρης...όταν σε κάποιους δρόμους έφταναν μόνο κάρα

 

 

Το "Μικτόν Γυμνάσιον Γαλατσίου" βρισκόταν στην Οδό Αλαμάνας 3-5 έως το 1976,οπότε και μεταφέρθηκε στην Γκράβα.Στην θέση του για κάποια χρόνια λειτούργησε "Γερμανική Σχολή" και σήμερα υπάρχει πολυκατοικία.

Οι φωτό από την σελίδα στο FB  Μικτόν Γυμνάσιον Γαλατσίου

 

kaminiold
kaminiold kaminiold
aigostenono...
aigostenonoldgal aigostenonoldgal
oldcity24
oldcity24 oldcity24
kleri10
kleri10 kleri10
oldcity1
oldcity1 oldcity1
oldcity7
oldcity7 oldcity7
oldtourkovo...
oldtourkovouni2 oldtourkovouni2
oldcity18
oldcity18 oldcity18
katsonis
katsonis katsonis
oldcity19
oldcity19 oldcity19
oldcity25
oldcity25 oldcity25
oulen2
oulen2 oulen2
kafenio30
kafenio30 kafenio30
kleri30
kleri30 kleri30
katsonistan...
katsonistani katsonistani
oldcity140
oldcity140 oldcity140
oldcity4
oldcity4 oldcity4
oldcity22
oldcity22 oldcity22
dimarxiold1
dimarxiold1 dimarxiold1
gimnasio10
gimnasio10 gimnasio10
kleri50
kleri50 kleri50
kaminibigbi...
kaminibigbig1930 kaminibigbig1930
oldcity27
oldcity27 oldcity27
oldcity28
oldcity28 oldcity28
oldcity23
oldcity23 oldcity23
oulen4
oulen4 oulen4
kaminiold2
kaminiold2 kaminiold2
kleri40
kleri40 kleri40
kerkiras17-...
kerkiras17-19 kerkiras17-19
oldcity11
oldcity11 oldcity11
leloudasold...
leloudasoldgal1 leloudasoldgal1
oldgalatsia...
oldgalatsiaocalcio oldgalatsiaocalcio
alexandrosc...
alexandroscinema alexandroscinema
oldcity20
oldcity20 oldcity20
kerkiras17-...
kerkiras17-19 kerkiras17-19
pantopolion...
pantopolionaxouoldgal pantopolionaxouoldgal
protopapada...
protopapadaki protopapadaki
oldcity9
oldcity9 oldcity9
nileos1
nileos1 nileos1
oldcity2
oldcity2 oldcity2
galatsibign...
galatsibignorma19200 galatsibignorma19200
oldalteos2
oldalteos2 oldalteos2
kaminiold1
kaminiold1 kaminiold1
oldcity13
oldcity13 oldcity13
oldcity5
oldcity5 oldcity5
oldkamini1
oldkamini1 oldkamini1
oldleventak...
oldleventaki oldleventaki
oldcity26
oldcity26 oldcity26
oldalteos3
oldalteos3 oldalteos3
oldcity17
oldcity17 oldcity17
oldgalatsit...
oldgalatsitavern oldgalatsitavern
oldcity12
oldcity12 oldcity12
oldcity3
oldcity3 oldcity3
oldalteos1
oldalteos1 oldalteos1
oldcity10
oldcity10 oldcity10
oldcity6
oldcity6 oldcity6
oldtourkovo...
oldtourkovouni1 oldtourkovouni1
peripterofi...
peripterofigalias peripterofigalias
kleri20
kleri20 kleri20
gipedokourt...
gipedokourtiou1 gipedokourtiou1
oldcity21
oldcity21 oldcity21
anagennisig...
anagennisigalatsiou anagennisigalatsiou
oldcity15
oldcity15 oldcity15
oldcity8
oldcity8 oldcity8

 

Αρκετές από τις φωτογραφίες ,είναι από το https://panamitsis.wordpress.com/