e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

 Το Άλσος Βεϊκου,όπως είναι γνωστό,παραμένει κλειστό για σχεδόν δυόμισι μήνες ,προκαλώντας πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής , μετά και από κάποια ενθαρυντικά  για  τη πόλη μας  επιδημιολογικά στοιχεία, έφτασε η ημέρα που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του.Την Πέμπτη 22 Απριλίου,  το Άλσος θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί εκ νέου τις Γαλατσιώτισσες και Γαλατσιώτες.

Σε πρώτη φάση ,θα ανοίξουν τα περιπατητικά μονοπάτια και  οι Παιδικές Χαρές ,ενώ δεν θα επιτραπούν προς το παρόν οι  αθλητικές δραστηριότητες εντός αυτού. 

Προφανώς με την λογική αυτή,αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση , θα  ανοίξουν και οι υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου!!

 

 

 

Σε αναστολή έως 29 Απριλίου ,λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, όλο το 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου ..Την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναστείλει την λειτουργία του το Τμήμα Α2(Α Τάξη) του σχολείου αυτού(Πασσώβ 8-Γκράβα)

Επίσης ανέστειλε την λειτουργία του έως τις 29 Απριλίου ...το τμήμα ΑΑΓΓΛ5(Α' Τάξη) του 4ου ΓΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ -Κων. Καραθεοδωρή στην οδό Αγίας Ειρήνης 9.

Να θυμίσουμε ότι σε αναστολή (16/4 - 27/4) βρίσκεται και το Τμήμα Γ1 (Γ Τάξη) του 1ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου(Πασσώβ 8- Γκράβα)

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με τα υπό αναστολή σχολεία ή τμήματα

 

 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη

Συγκεντρώνουμε βοήθεια για οικογένειες που το έχουν ανάγκη και τις ημέρες του Πάσχα

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Γαλατσίου, συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα σε όσους δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, ο λαός προσπαθεί να σταθεί όρθιος και να ανταπεξέλθει στις δύσκολες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες που βιώνει, ταυτόχρονα με το βάρος της υγειονομικής ευθύνης που επωμίζεται. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο, τόσο για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τη διασφάλιση του εισοδήματος και των συνθηκών εργασίας. Αντί γι’ αυτό παίρνει μέτρα που ισοπεδώνουν όποια εργασιακά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ήδη, χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωση των ίδιων και των παιδιών τους.

Όλοι εμείς που αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη, ως αναγκαίο όρο για να σταθούν όρθιοι, όσοι σε αυτή τη φάση βάλλονται περισσότερο, ώστε να μπορούμε μαζί να παλέψουμε για όσα έχουμε ανάγκη, καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους Γαλατσιώτες, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και να ζητήσουν βοήθεια αν τη χρειάζονται.

Εφαρμόζουμε στην πράξη το σύνθημα: «Όλοι για έναν και ένας για όλους», γιατί καταλαβαίνουμε ότι εκεί κρύβεται η δύναμή μας!!

Τα είδη που μαζεύουμε είναι τα εξής:

- Τρόφιμα (Όσπρια, Μακαρόνια, Αλεύρι, Σάλτσα ντομάτας, Αλάτι. Λάδι, Ξύδι, Πουρές, Άνθος αραβοσίτου, Γάλα εβαπορέ, Φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά) - Βρεφικά τρόφιμα (Βρεφικές κρέμες, Βρεφικό γάλα)

- Είδη βρεφικής φροντίδας (Πάνες, μωρομάντηλα, παιδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)

- Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικά ρούχων, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη, απορρυπαντικά πιάτων κλπ)

- Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες) - Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Τηλ. επικοινωνίας: 693 6977165, 693 2408531

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η επιτροπή αλληλεγγύης Γαλατσίου είναι μια πρωτοβουλία των:

• Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων

• Ένωση Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ

• Επιτροπή Συνταξιούχων