e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σε παρέμβαση στα Ιατρεία ΕΟΠΥΥ Γαλατσίου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία, προχώρησαν το πρωί τη Τρίτη φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση συμμετείχαν με αποφάσεις τους, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος τη ΟΓΕ), η Ένωση ΕΒΕ, η Επιτροπή Συνταξιούχων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου "ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ".

Με το πανό και τι πικέτες οι φορείς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους  στου μαχόμενους υγιεινομικούς και ζήτησαν να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγεία.

Σε δήλωσή της , η Μαρία Μαύρου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ανέφερε :

 "Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία, για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και να ενώσουμε και τις δικές μας δυνάμεις στον αγώνα για τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε μένουμε δυνατοί, διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων."

Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από ‪την ερχόμενη Κυριακή‬ λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ. ‪

- Την ερχόμενη Κυριακή (12/04) τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

- Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ

|- Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.‬

Πηγή: iefimerida.gr - 

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Αττικό Μετρό, προκειμένου ο διαγωνισμός για τη Γραμμή 4 του Μετρό να περάσει στην επόμενη φάση και να ολοκληρωθεί, περιγράφει με σαφήνεια το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι δύο εναπομείνασες στη διαδικασία κοινοπραξίες Άκτωρ  –  Ansaldo  –Hitachi Rail Italy και Άβαξ – Ghella – Alstom Transport.

Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας καταρρίπτει έτσι τα σενάρια που έκαναν λόγο ακόμα και για τον κίνδυνο ακύρωσης του διαγωνισμού, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις φωνές των ψυχραιμότερων που συνιστούσαν υπομονή μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση και να μελετηθεί επαρκώς το σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στο επίκεντρο της ανησυχίας που επικράτησε αρχικά την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε ο φόβος το ΣτΕ, αποδεχόμενο τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο κοινοπραξιών, να αποδέχεται επί της ουσίας ότι αμφότεροι οι συμμετέχοντες πρέπει να αποκλειστούν αυτομάτως, αφήνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον διαγωνισμό άνευ διεκδικητών. 

Απεναντίας, αυτό που προκύπτει από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι πως, ενώ το ΣτΕ σαφώς αναγνωρίζει πως υπάρχουν ελλείψεις στο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού της Αττικό Μετρό και κάνει αποδεκτές σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένες αιτιάσεις των δυο κοινοπραξιών – βάσει των οποίων, άλλωστε, δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα – ωστόσο, κάνει σαφέστατα λόγο για πλημμελή τεκμηρίωση από πλευράς της επιτροπής του διαγωνισμού και υποδεικνύει τα στοιχεία που χρήζουν διόρθωσης, ώστε ο διαγωνισμός να μπορέσει να περάσει στο στάδιο του ανοίγματος των δύο οικονομικών προσφορών.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης, το ΣτΕ, όχι μόνο δεν θέτει ζήτημα ματαίωσης του διαγωνισμού, αλλά αντιθέτως, θωρακίζει απόλυτα τη διαδικασία και παρέχει πλήρη νομιμοποίηση στη συνέχισή της, με την περιγραφή ενός πολύ ξεκάθαρου οδικού χάρτη για τις ενέργειες στις οποίες υποχρεούται να προβεί η Αττικό Μετρό στο εξής, χωρίς μάλιστα να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ως προς αυτές.

Όπως προκύπτει, η Αττικό Μετρό υποχρεούται να διορθώσει το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού και να το επανακαταθέσει, έχοντας προσαρμόσει στις υποδείξεις του Ανώτατου Δικαστηρίου την τεχνική αξιολόγηση των δύο κοινοπραξιών.

Εξάλλου, στην παρούσα φάση, η Πολιτεία δεν απαιτείται να λάβει απόφαση επί της ματαίωσης του διαγωνισμού, ούτε είναι αναγκαίο να περιμένει 1,5 χρόνο για την εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης, παίρνοντας το ρίσκο να βρεθεί μπροστά στο απευκταίο σενάριο μίας απόφασης που θα οδηγεί στον αποκλεισμό και των δύο διεκδικητών και θα καθιστά το διαγωνισμό άγονο, αφού πρώτα θα έχουν χαθεί ακόμα 18 μήνες. Αρκεί απλά, η Αττικό Μετρό να συμμορφωθεί όπως οφείλει και να διορθώσει το πρακτικό της τεχνικής αξιολόγησης με βάση τις υποδείξεις του ΣτΕ, σεβόμενη την απόφαση της Δικαιοσύνης. Αν το ΣτΕ σε δυο μήνες κάνει και πάλι δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που οι εταιρείες πιθανότατα θα έχουν υποβάλλει, τότε πια το υπουργείο θα μπορεί να εξετάσει με πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα τις επιλογές του και κανείς δεν θα μπορεί να του προσάψει ότι βιάστηκε, ότι αγνόησε το ανώτατο δικαστήριο ή ότι έχασε πολύτιμο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN greece