e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 78 του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο Δήμος Γαλατσίου ανασυγκροτεί το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Έργο του θα είναι επίσης, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο, για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, καθώς και η συνεργασία με άλλους φορείς,  για θέματα που αφορούν τους μετανάστες όπως η εκπαίδευση και η πολιτογράφηση αυτών.

Μέλη του συμβουλίου ορίζονται, μεταξύ άλλων: α) εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου, β) εκπρόσωποι φορέων μεταναστών εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος τους βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, γ) μέλη της κοινότητας μεταναστών που κατοικούν στο Δήμο.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκπροσώπων μεταναστών στο συμβούλιο είναι η νόμιμη διανομή τους στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος των φορέων μεταναστών που συμμετέχει δεν απαιτείται να είναι δημότης του συγκεκριμένου δήμου.

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο παραπάνω συμβούλιο, να ορίσετε εκπρόσωπό σας, έως την 30η Απριλίου 2015, στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας:                          

210.2222011 & 213.2055376 (από τις 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.)   

 

Συνεδριάζει την  Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1ο

Έγκριση απασχόλησης συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων – δώδεκα (12) ΥΕ – Εργατών καθαριότητας και τριών (3) ΔΕ – Οδηγών απορριμματοφόρων αυτοκινήτων, για την αντιμετώπιση αναγκών ανταποδοτικών υπηρεσιών.

 

 

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Αποδοχή παραίτησης μέλους του Δ.Σ. της ΔΑΓΑΜΕ και ορισμός μέλους σε πλήρωση της θέσης αυτού.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

                Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της απόφασης του Δ.Σ. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. σχετικά με την παραχώρηση της χρήσης των αναφερόμενων σε αυτήν σχολείων.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος 

 

 

 

4ο

Λήψη απόφασης ανάθεσης στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε. εφαρμογής προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου μας έτους 2015 ΠΑΣΧΑ – ΧΡΙ-ΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και αποδοχή δωροεπιταγής προς το Δήμο.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

5ο

Έγκριση αναγκαιότητας της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών έτους 2015 (Δήμου Γαλατσίου & Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου).

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

6ο

Έγκριση αναγκαιότητας και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού (usbtoken) για τη χορήγηση ψηφιακών υπογραφών σε αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

7ο

Έγκριση αναγκαιότητας και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας οργάνων για τις παιδικές χαρές του Δήμου.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

8ο

Σύσταση Επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΔΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ.

κ. Γερμάνος Μελισσουργός

Αντιδήμαρχος

 

 

 

9ο

Χορήγηση ή μη άδειας τοποθέτησης καθρέπτη (επί επεκτάσεως πεζοδρομίου λόγω ανεπάρκειας του υφιστάμενου), για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των οχημάτων από το νομίμως υφιστάμενο υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας επί της οδού Μεσσηνίας αρ. 4 – 6. (Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 13/2015 απόφασης Ε.Π.Ζ.)

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Πρόεδρος Ε.Π.Ζ.

Αντιδήμαρχος

 

 

 

10ο

Έγκριση εκδήλωσης – δράσης με θέμα: «Αναζήτηση Εργασίας: Ενημέρωση Τεχνικές, Επιτυχία», ψήφιση πίστωσης 100,00 € και καθορι-σμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

11ο

Έγκριση ποιητικής βραδιάς προς τιμήν του ποιητή Γιώργου Σεφέρη, ψήφιση πίστωσης ποσού 250,00 € και καθορισμός τρόπου ανάδειξης προμηθειών και υπηρεσιών.

κ. Μάνος Ελευθερίου

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

12ο

Διαγραφή χρεώσεων της κ. Ξένου – Κασσιανού Κουζηνίας από καταλόγους ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων, επί της οδού Ηπείρου 35.

 

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

13ο

Διαγραφή χρέωσης του κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, από βε-βαιωτικούς καταλόγους κλήσεων (Κ.Ο.Κ.).

 

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

Την ίδια ημέρα (Τρίτη 31 Μαρτίου 2015) στις  7:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  συνεδριάζει με μοναδικό θέμα  Ημερήσιας Διάταξης:

1) Τον Απολογισμό  οικονομικού έτους 2014 – Διαβίβαση της υπ΄ αριθ. 137/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον προέλεγχο του απολογισμού οικ. έτους 2014.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τη Δευτέρα 23/3/2015, παραδώσαμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας 764,453 κιλά τρόφιμα που μαζεύτηκαν από τα μέλη μας το Σάββατο 14/3/15 έξω από τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης  και το My Market.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Συμπολίτες μας για μια ακόμη φορά για τη προσφορά τους και κυρίως την εμπιστοσύνη που μας δείξανε  στη δράση μας αυτή με σύνθημα «Κανένας μόνος του στα δύσκολα». 

Επίσης, ευχαριστούμε την Εταιρεία Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και το Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Πάτμου, κο. Γαμπιεράκη Γεώργιο, για τη προσφορά τους σε τρόφιμα. Σε αντίθεση, βέβαια, με την απαξιωτική στάση του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κου. Φραγκίσκου Κουνάνη κατά τη παράδοση των τροφίμων.

24/3/2015

 

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή

των Ανεξάρτητων Ελλήνων 

Ο Συντονιστής

Ασωνίτης Σπύρος