e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Για το 2015 οδεύει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος (Αλσος Βεϊκου – Γουδή) της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθηνών, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών πως ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα εντός του Δεκεμβρίου.

Στις 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επί τέλους  ο επί τρεις φορές αναβαλλόμενος διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ για χρονική περίοδο 40 ετών με δυνατότητα παράτασης..Δεν φαίνεται όμως να κινεί το ενδιαφέρον σε κανέναν επίδοξο επενδυτή,αφού δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά και ώς εκ του τούτου κρίθηκε άγονος.

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες, νωρίς το πρωί, αστικό λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας. Κουκουλοφόροι εγκλώβισαν στην οδό Πατησίων το λεωφορείο με αριθμό 608 (εκτελεί το δρομολόγιο Γαλάτσι - Ζωγράφου) και, αφού ανάγκασαν τους επιβάτες να αποβιβαστούν, έριξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ με σκοπό να το κάψουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 π.μ., κοντά στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, ενώ τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο λεωφορείο βρίσκονταν περίπου 15 άτομα. Πάντως, η φωτιά από τη μολότοφ σβήστηκε πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις και προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι δράστες της επίθεσης βγήκαν στο οδόστρωμα της οδού Πατησίων από την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, ενώ πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που τους καταδίωξε. Εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον δύο λεωφορείων του ΟΑΣΑ που κινούνταν επί της Στουρνάρη σημειώθηκαν και το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, σε επεισόδια που ξέσπασαν ύστερα από πορεία αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

ΠΗΓΗ:Kαθημερινή