e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα» στα  πλαίσια δράσεων Αλληλεγγύης διοργανώνει κύκλο δωρεάν μαθημάτων Γαλλικών, Ισπανικών και ραπτικής-χειροτεχνίας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Οκτωβρίου 2014.

Γαλλικά : Κεχρολόγου Κορίνα 6976 550 751
Ισπανικά : Σουφλέρη Στέλλα  6979147356
Ραπτική-χειροτεχνία : Βούρα Σούλα 6949122428

Κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «παίρνω Αμπάριζα»

Γαλακηδών 11 & Λυσίου Γαλάτσι – τηλ. 210 2929418
www.pernoampariza.wordpress.com

                                      

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Στο Γαλάτσι η ψηφοφορία που θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής 14/4/2024 θα πραγματοποιηθεί  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γαλατσίου (Λέσβου 5) τα οποία θα λειτουργήσουν ως εκλογικό κέντρο και η ψήφος θα αφορά αποκλειστικά τους/τις υποψήφιους/ες της Περιφέρειας Αττικής. Τα πλήρη βιογραφικά των υποψηφίων βρίσκονται στο : https://euroekloges.syriza2024.gr/?section=629&language=el_GR

 Γαλάτσι, 11/4/2024

Λέσβου 5, 11147 Γαλάτσι

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

                                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου στον πολιτιστικό χώρο Καμίνι ( Ρεθύμνης και Καραϊσκάκη) από την Ο.Μ Γαλατσίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση  με τίτλο « Ζωή με αξιοπρέπεια» με κεντρικό ομιλητή τον  Τομεάρχη Οικονομικών, βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κ. Νίκο Παππά.  

Ο κ. Παππάς ανέπτυξε την ομιλία του σε τρείς βασικούς άξονες :

-       Τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

-      Τα ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου ((υποκλοπές, διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων, καταπάτηση βασικών αρχών )  και

-          Την Οικονομία

Σε σχέση με το θέμα της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και τα αναπάντητα ακόμη ερωτήματα ο κ. Παππάς περιέγραψε την προσωπική οδυνηρή του εμπειρία από τις εικόνες που αντίκρισε όταν μετέβη στο χώρο του δυστυχήματος. Με αφορμή δε την πρόσφατη εντολή του εφέτη ανακριτή για έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ προκειμένου να κατασχεθούν οι σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά ο κ. Παππάς αφού αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας αλλά και το κατηγορητήριο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα αδικήματα της έκθεσης και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών μέσων σταθερής τροχιάς, κατέληξε λέγοντας πως «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε στην πλάτη του τον Κ.Καραμανλή»

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στον εκτροχιασμό του Κράτους Δικαίου και της λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το σχετικό ψήφισμα των Βρυξελλών, στο θέμα των υποκλοπών αλλά και σε εκείνο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Αποδήμων συμπατριωτών μας.

Ειδικότερα για τα θέματα της Οικονομίας ο κ. Παππάς είπε πως «δεν υπάρχει δείκτης που να μην καταγράφει την ισοπέδωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων», αναφέρθηκε στο ύψος του πληθωρισμού στην Ελλάδα (3,4%), στο γεγονός πως η Ελλάδα είναι προτελευταία (τελευταία είναι η Βουλγαρία) στην αγοραστική δύναμη των πολιτών (εμφανίζεται μειωμένη κατά 33%) ανάμεσα στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ αλλά και στο έλλειμμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς στην Ελλάδα μόνο το 24% των μισθωτών καλύπτεται σχετικά όταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο καλύπτεται το 85%.

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις και το απολύτως κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Οικονομία το οποίο, όπως είπε, αναπτύσσεται σε δύο πυλώνες: τον Φορολογικό  στον οποίο περιλαμβάνονται πέντε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και στην Καταπολέμηση της ακρίβειας.

Ο κ. Παππάς κλείνοντας  την ομιλία του έκανε ειδική αναφορά, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, στο ζήτημα της γυναικοκτονίας και την εμμονική άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετηθεί νομικά ο όρος ενώ σε σχέση με τη σημαντικότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών ανέφερε πως η συμμετοχή όλων μας είναι καθοριστική καθώς «σ’ αυτές κρίνεται αν θα μπορεί να παραβιάζει το κράτος δικαίου η συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα καθώς ο Μητσοτάκης είναι συνεχιστής μιας παράδοσης που θέλει κεντρώο προφίλ με ακροδεξιές αποφύσεις».

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Φώτης Κουβέλης, η πρώην βουλεύτρια κα Ελένη Αυλωνίτου, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ανατολική Αττική στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου 2023, κ. Ευάγγελος Αντώναρος και ο Συντονιστής της Νομαρχικής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Βασίλης Μπούρας, ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των πολιτών

 5/4/2024

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Λέσβου 5, 11147 Γαλάτσι