e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» κατατέθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β' Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής (πρώην υπόλοιπο Αττικής).

 

Η Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών από την οποία εκλέγονταν συνολικά 44 βουλευτές χωρίζεται σε τρεις τομείς: 

 

  1. Στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών(15 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.
  2. Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών(11 έδρες), όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
  3. Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, (18 έδρες)όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου.

Δεν αλλάζει τίποτα στην Α' Αθήνας

Η Περιφέρεια Αττικής διαιρείται σε δύο τομείς:

  1. Στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής(10 έδρες), που αποτελείται από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας και Ωρωπού.
  2. Στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής(4 έδρες) που αποτελείται από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής.

Καθώς η κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών στερεί από τα κόμματα, ιδίως από τα μικρότερα, τη δυνατότητα να προβλέψουν σε ποιες εκλογικές περιφέρειες αναμένεται να καταλάβουν έδρα κι έτσι να μείνει εκτός Βουλής ο αρχηγός του κόμματος, στην ίδια τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στον αρχηγό κάθε κόμματος να μετέχει σε τρεις (αντί για δύο) εκλογικές περιφέρειες.

Εάν η τροπολογία ψηφιστεί τουλάχιστον από τα δύο τρίτα της Βουλής (200 βουλευτές και άνω), τότε θα ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές, ενώ εάν ψηφιστεί από λιγότερους, τότε η ισχύς του μετατίθεται για τις μεθεπόμενες εκλογές.

Το νομοσχέδιο εκτιμάται πως θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου

ΠΗΓΗ.ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

Ο Ηλίας Μιμηγιάννης με παρέμβασή του στα Δημοτικά Δρώμενα,προτείνει να ξεκινήσει άμεσα μια Αυτοδιοικητική Κινηματική Πρωτοβουλία (Α.ΚΙ.Π) , απέναντι στη πολύχρονη Δημοτική Συντεχνία ,για μια διαφορετική Τοπική Εξουσία.

Στην  πεντασέλιδη  επιστολή - παρέμβαση ,που δημοσιεύτηκε και στον Τοπικό Τύπο ,περιγράφει τις ανάγκες  και τα προβλήματα  της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις  προϋποθέσεις για ένα Νέο Ξεκίνημα.

Η Οργάνωση Μελών του Σύριζα Γαλατσίου, σχολιάζει με Δελτίο Τύπου,την ακύρωση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΑΛΑΙ  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής , μετά από προσφυγή σε αυτή  έξι (6) μελών  της οργάνωσης.

Ακυρώθηκε ο Κανονισμός Παραχώρησης Χρήσης του Παλαί

Στις 25.11.17, έξι μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου οι: Ελ. Αυλωνίτου, βουλευτής, Γ. Μπαλάφας, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Δ. Σκούντζος, τότε συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, Ν. Χωριανόπουλος, τότε αναπλ. Συντονιστής, Β. Στεργιόπουλος, τωρινός συντονιστής, και Παυλίδης Κ., μέλος της Σ.Ε., καταθέσαμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της απόφασης 502/217 (31.10.17) του Δημ. Συμβουλίου Γαλατσίου με την οποία εγκρινόταν ο Κανονισμός Παραχώρησης Χρήσης του Παλαί. Ο Κανονισμός είχε καταψηφίστεί μόνο από τις παρατάξεις «Ενότητα για την Ανατροπή» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η προσφυγή στηριζόταν στο ό,τι ο Κανονισμός αντέβαινε και καταστρατηγούσε τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης του Παλαί, από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Γαλατσίου, με κυριότερο όρο τη χρήση του Παλαί αποκλειστικά για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς αφού προέβλεπε και οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Στις 6.12.17, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζήτησε από το Δήμο Γαλατσίου στοιχεία και απόψεις για τα επιχειρήματα της προσφυγής.

Στις 22.12.17 ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακύρωσε την απόφαση 502/17 του Δημ. Συμβουλίου με την οποία είχε εγκριθεί ο Κανονισμός Παραχώρησης Χρήσης του Παλαί, επειδή προέβλεπε (α) παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος,  (β) επέτρεπε  οποιαδήποτε άλλη χρήση και (γ) ανέθετε αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή που δεν επιτρέπει ο Ν. 3852/2010. 

Γαλάτσι 17/1/2017

Β. Στεργιόπουλος                 Δ. Κουτσιαύτης

Συντονιστής                         Αναπλ. Συντονιστής