e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Ζώμπος ,παρευρέθηκαν στον καθιερωμένο αγιασμό και απηύθυναν ευχές και μηνύματα στην σχολική κοινότητα 

 

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου απευθύνει μήνυμα στα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά


Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, τελέστηκαν οι Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος παρέστη στον αγιασμό του 2ου και 3ου Λυκείου, καθώς και στο 7ο και 9ο Δημοτικό, στέλνοντας εγκάρδιες ευχές στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους λέγοντας: “Γνωρίζετε ότι είμαι δίπλα σας, στα μικρά και τα μεγάλα , στα απλά και τα σύνθετα. Θέλω να απευθυνθώ στα παιδιά! Ναξέρετε ότι την τύχη την φτιάχνετε μόνοι σας! Η τύχη δεν είναι κάτι που έρχεται ουρανοκατέβατο. Τύχη είναι όταν η σκληρή δουλειά συναντάει την ευκαιρία για αυτό ποτέ μην αποπροσανατολίζεστε από τους στόχους σας. Να δίνετε ευκαιρίες στον εαυτό σας, να ακούτε και να χαμογελάτε πιο συχνά.
Ευχαριστώ πολύ για την θερμή υποδοχή από καθηγητές και μαθητές! Αυτά τα πηγαία και ειλικρινή χαμόγελα είναι αυτά που μου δίνουν δύναμη να προχωράω!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους”

 

Μήνυμα Κώστα Ζώμπου για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι ολόψυχα στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις οικογένειές τους υγεία και πρόοδο.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους μαθητές θα ήθελα να τους πω ότι το σχολείο έχει κάτι διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μετράει πώς σε λένε, δεν μετράει από πού είσαι. Αν οι γονείς σου μεγάλωσαν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα.

 

Αυτό που μετράει είστε εσείς, τα δικά σας “θέλω” και τα δικά σας όνειρα. Εσείς, να διαβάζετε και να χαμογελάτε. Αυτό είναι που θέλουμε από εσάς!

 

Καλή Σχολική Χρονιά σε...όλους μας!

 

 Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

 

 

 

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου διοργανώνει δράση, με στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για τα παιδιά των οικογενειών του Γαλατσίου που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Συγκεντρώνουμε τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 1000 το πρωί έως τις 1800 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) συγκεντρώνουμε καινούρια ή μεταχειρισμένα (σε άριστη κατάσταση) σχολικά είδη στο πλαίσιο της δράσης του "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Σας προσκαλούμε να ανταποκριθείτε με κοινωνική ευαισθησία στη δράση, ώστε μέσω της προσφοράς σας να μη λείψουν σε κανένα παιδί που έχει πραγματική ανάγκη τα απαραίτητα για έναν μαθητή καθώς υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά.

Στη συνέχεια το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γαλατσίου θα αναλάβει τη διανομή των σχολικών ειδών που θα συγκεντρωθούν σε μαθητές της πόλης μας, λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικά κριτήρια.

 

 

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του έργου ¨Μελέτη – κατασκευή βιοκλιματικού διατηρητέου κινηματογράφου και υπόγειου χώρου στάθμευσης”,που αφορά το οικόπεδο στο οποίο υπήρχε έως το 1993 ο θερινός κινηματογράφος Ζαϊρα  και το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο

Το οικόπεδο αυτό έχει  έκταση, επιφάνειας 1.106,30 τ.μ. και  περικλείεται από τις οδούς Λεωφόρος Γαλατσίου, Κύκνων, Μεσολογγίου και Τανάγρας.Το προτεινόμενο έργο αφορά την μελέτη και την κατασκευή ενός βιοκλιματικού διατηρητέου κινηματογράφου (κινηματογράφος Ζαϊρα) ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου με κοινόχρηστη χρήση και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 30/09/2022 ενώ η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 07/10/2022.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 10,9 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς φπα 8,87 εκατ.). Αναθέτουσα Αρχή είναι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Σύμφωνα με την προκήρυξη η σύμβαση θα έχει διάρκεια 2,5 χρόνια.

Πηγή για τον διαγωνισμό :Ypodomes.com

 

 ΥΓ.

Οι πρώτος "σινεμάς" στο Γαλάτσι,ήρθε το 1957 στην Λεωφόρο Γαλατσίου 73  και  ήταν ο θερινός Ζαϊρα(θέσεις 1000).Το 1993 γκρεμίστηκε και έχει παραμείνει οικόπεδο. Στις 18/05/2020 , με   ομόφωνη  απόφαση,το Δημοτικό Συμβούλιο , έδωσε την συγκατάθεσή του για την αγορά από τον Δήμο , ώστε να κατασκευασθεί  χώρος πρασίνου και  θερινός κινηματογράφος. 

 

Το οικόπεδο αγοράστηκε τελικά το 2021 από τον Δήμο(περίπου 900.000€)