e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Παρουσία του Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου,εγκαινιάστηκε τη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου  στη Λεωφ. Βεΐκου 35 & Υψηλάντου 1, στο Γαλάτσι, το νέο κατάστημα Μασούτης Πρόκειται για το δεύτερο αμιγές κατάστημα της βορειοελλαδικής αλυσίδας στην Αττική, καθώς τα υπόλοιπα είναι τα καταστήματα της πρώην Προμηθευτικής.

Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, διαθέτει 1000 τ.μ. χώρο πώλησης και αποθήκη, εύκολη πρόσβαση, τέσσερα ταμεία και απασχολεί 25 άτομα προσωπικό. Στο κατάστημα λειτουργεί τμήμα αλλαντικών-τυροκομικών, μαναβικής, κρεοπωλείου και τμήμα έτοιμου φαγητού.

Τα εγκαίνια ήταν μια μεγάλη γιορτή με πάρα πολύ κόσμο που παρευρέθηκε για να γνωρίσει από κοντά το νέο περιβάλλον και εμπειρία αγορών Μασούτης, που έκλεψε τις εντυπώσεις, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Ζωντανή μουσική, κέφι και πολύ καλή διάθεση από όλους, έδωσαν χαρούμενη νότα στη μέρα κι έκαναν τα εγκαίνια την καλή είδηση της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι καταναλωτές για την κάρτα mas card, την κάρτα πιστότητας Μασούτης με πολλά προνόμια και εκπτώσεις, καθώς και τις πολλές προσφορές από το φυλλάδιο που κυκλοφορεί.

Πηγή: Voria.gr


H ΦΩΤΟ του Κυριάκου Μπούρα

Πραγματοποιήθηκε μ’ επιτυχία το πρωί της Κυριακής 4 Νοέμβρη ο ιστορικός περίπατος που διοργάνωσε στο παλιό Γαλάτσι η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ). Η συμμετοχή Γαλατσιωτών και μη ήταν μεγάλη.     

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε μ’ επιτυχία το πρωί της Κυριακής 4 Νοέμβρη ο ιστορικός περίπατος που διοργάνωσε στο παλιό Γαλάτσι η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ). Η συμμετοχή Γαλατσιωτών και μη ήταν μεγάλη.

Με αφετηρία την πλ. Λιναρά -τον αρχικό πυρήνα της πόλης- περπατήσαμε τα Περιβόλια, τα Αξώτικα, φτάσαμε στην Πηγή και την Αγία Γλυκερία κι από κει στη θέση του ιστορικού κινηματογράφου «Αλέξανδρος». Σταθήκαμε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και το σημερινό κέντρο της πόλης και καταλήξαμε στο αναπαλαιωμένο Καμίνι-πολιτιστικό κέντρο του Δήμου. Διατρέξαμε τις δεκαετίες 1940-50-60, τα σοβαρά και τα ευτράπελα. 

Μας ξενάγησαν ο Γ. Κατσώνης και ο Β. Θεοδοσόπουλος, παλιοί Γαλατσιώτες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή τους στην ΟΠΙΑ, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Γαλάτσι & οι Γαλατσιώτες στο διάβα του 20ου αι.» Ν. Χατζούδης. Μέλη της ΟΠΙΑ διάβασαν αποσπάσματα από συνεντεύξεις Γαλατσιωτών και κάτοικων άλλων περιοχών που αναφέρονται στο Γαλάτσι. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνοδοιπόρους που μοιραστήκαμε την ωραία εμπειρία. 

Ελπίζουμε να συναντηθούμε ξανά σε περίπατο που θα διοργανώσουμε στο νεότερο Γαλάτσι, αλλά και σ’ άλλες γειτονιές της Αθήνας.

Τα μέλη της ΟΠΙΑ, όπως και όλων των Ομάδων Προφορικής Ιστορίας στην Ελλάδα είναι εθελοντές.  Περισσότερες πληροφορίες, 

• για τις Ομάδες Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) στη σελίδα  http://oralhistorygroups.gr  

• για την ΟΠΙΑ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και στο FB (Oμάδα Προφορικής Ιστορίας Αθήνας –  ΟΠΙΑ).

 

 

 

 

 

 

Με απόφαση της Περιφέρειας, θα παραμείνουν κλειστά τη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση του  Δήμου Γαλατσίου καθώς επίσης και οι Παιδικοί σταθμοί, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων