e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ» θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που πλήττονται από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και την Συρία, αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνονται άμεσα ως τις 17/02/2023  τα εξής υλικά πρώτης ανάγκης :

       Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες)

       Εμφιαλωμένα νερά

       Κουβέρτες & κλινοσκεπάσματα (συσκευασμένα), ρούχα, υποδήματα

       Ιατροφαρμακευτικό υλικό (οροί, γάζες)

       Είδη ατομικής υγιεινής

Σημείο συγκέντρωσης,  Αγίας Γλυκερίας 7, 2ος όροφος, ώρες 09:30 – 17:00.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλέφωνο 2167002549 ή στο 6972127002 με τον κ. Κώστα Ζώμπο.

Μπροστά σε αυτή την τραγωδία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, και δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο, καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας βοήθεια σε  αυτούς που τη χρειάζονται.

 

Για την παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!»

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, με χιλιάδες νεκρούς.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στην πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΚΑΙ - Όλοι μαζί μπορούμε,  δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος ο Δήμος Γαλατσίου, έτσι συμμετέχουμε και μεις στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία.

Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης:

- Κουβέρτες

- Παπλώματα

- Σκηνές

- Υπνόσακοι

- Μαξιλάρια

- Φακοί

- Είδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ – γάντια – σκούφοι – κάλτσες)

 - Είδη γυναικείας υγιεινής

- Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας

- Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές & γάλα μακράς διαρκείας

 

Σας περιμένουμε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00

Στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου

Δ/νση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο 213.2055.433

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ,σωματεία & φορείς Γαλατσίου,πραγματοποιούν σύσκεψη στο "Καμίνι" για τις τελευταίες εξελίξεις στο δασόκτημα Βεϊκου και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες της πόλης μας

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΚΤΗΜΑ ΒΕΙΚΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

18.30 ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ

 

Μέσα στο καλοκαίρι, ο Άρειος Πάγος έκρινε τελεσίδικα με απόφασή του (1591/2021) ως ιδιωτικό οικόπεδο, έκταση 702 τ.μ., εντός του ευρύτερου «Κτήματος Βέικου». Για την ίδια έκταση υπάρχει από το 2019, με την 2374 δικαστική απόφαση,  ακύρωση της αναδάσωσης.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για πιθανές νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των δημόσιων και δασικών – αναδασωτέων χώρων μιας τεράστιας περιοχής και πιο συγκεκριμένα της περιοχής που περιλαμβάνεται στο ευρύτερο «δασόκτημα Βεΐκου» έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων!

Από το σκεπτικό της απόφασης φαίνονται καθαρά οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες του κράτους, των περιφερειακών και των δημοτικών αρχών, που δεν πήραν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να χαρακτηριστεί και να κατοχυρωθεί ως δημόσια γη το «δασόκτημα Βεΐκου».

Είμαστε σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Δε θα επιτρέψουμε το περιβάλλον, το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι να γίνουν πεδίο κερδοφορίας για τούς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Απαιτούμε:

·       Να παρθεί άμεσα κάθε μέτρο για την εξασφάλιση των δημόσιων και δασικών – αναδασωτέων εκτάσεων που έχουν ευρύτερη σημασία για το περιβάλλον της Αττικής από όσους τις έχουν βάλει στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης.

·         Να χαρακτηριστεί όλη η έκταση «Βεΐκου» δημόσια γη, για την ανάπλασή της, την αναδάσωσή της και την αξιοποίησή της για τις δωρεάν ψυχαγωγικές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες.

·         Παλεύουμε ενάντια σε όλους τους αντιδασικούς- αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ”

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΆΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΠΑΙΡΝΩ ΑΜΠΑΡΙΖΑ»

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ»