e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στην Λεωφόρο Γαλατσίου.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις  3 π.μ.  αυτοκίνητο ΙΧ, κινούμενο στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Γαλατσίου , λίγο μετά τη πλατεία Λιναρά εξετράπη της πορείας του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και προσέκρουσε στη διαχωριστική νησίδα και στη συνέχεια σε κολώνα της ΔΕΗ.

Στο σημείο εκτός από δυνάμεις της αστυνομίας, έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο οδηγός, για καλή του τύχη,  έφερε  ελαφριά τραύματα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τις νυχτερινές ώρες  πλησίον του σημείου αυτού της Λ. Γαλατσίου(στροφή) συμβαίνουν τροχαία ,λόγω υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσουν κάποιο οδηγοί.

 

 

 

Λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε, ότι θα υπάρξει αύριο (01.12.2022) διακοπή νερού στο Πανόραμα Γαλατσίου .

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος Γαλατσίου από τις 08:00 έως και 15:00 της Πέμπτης. 

 

Απέχουμε ένα χρόνο από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ Βαθμού και στο Γαλάτσι έχει  ήδη ξεκινήσει να διαμορφώνεται το νέο προεκλογικό τοπίο.

Ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος όπως έχει δηλώσει θα είναι εκ νέου υποψήφιος ,ενώ πριν 2 εβδομάδες ο Γερμάνος Μελισσουργός,ανακοίνωσε και επίσημα την υποψήφιότητά του. 

Η δημοτική κίνηση "Γαλάτσι,ο τόπος μου" δεν θα συμμετέχει(αυτόνομα)  στην  εκλογική διαδιδικασία , αφού ο δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της  Σπύρος Παναγιώτου,ανακοίνωσε την στήριξη της υποψηφιότητας του Γερμάνου Μελισσουργού και την κοινή κάθοδο στις εκλογές. 

Η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" Γαλατσίου θα είναι σίγουρα παρούσα ,συζητιέται όμως το όνομα του επικεφαλής, με μεγάλες πιθανότητες να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος , ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.

Συζητήσεις για τον επικεφαλής και το σχήμα που θα στηριχθεί , γίνονται και στον Σύριζα, με αρκετούς να μιλούν για ένα κεντροαριστερό σχήμα,που θα διαδεχθεί την σημερινή  δημοτική κίνηση "Γαλάτσι από κοινού " με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο Αγγέλικα Σαπουνά.

Η δημοτική  παράταξη "Γαλάτσι.Ζούμε εδώ" με επικεφαλής τον Κώστα Ζώμπο συναντά κάποιες δυσκολίες και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα για το μέλλον της. Η αποχώρηση και προσχώρηση΄στον συνδυασμό του Δημάρχου, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης και πρώτης σε σταυρούς Άσπας Παναγιωτακοπούλου  και οι φήμες ότι η  δεύτερη σε σταυρούς δημοτική Σύμβουλος Σοφία Λεπίδα,  θα "στηρίξει" έμμεσα  νεοεμφανιζόμενο συνδυασμό, φαίνεται να βάζουν σε σκέψεις τον Κώστα Ζώμπο.

Τέλος , δεν υπάρχουν ειδήσεις για την Δημοτκή σύμβουλο Έλενα Ζέρβα και τον συνδυασμό της "Γαλάτσι του Αύριο"

Να θυμίσουμε ,ότι σύμφωνα με τον  νέος εκλογικό νόμο για τις Δημοτικές εκλογές, Δήμαρχος εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή,για 5 χρόνια, με ποσοστό 43%,ενώ για την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο  χρειάζεται τουλάχιστον 3%.

Αν κανένας συνδυασμός δεν πάρει το 43%,η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή (Β ́ Γύρος), ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.  

 

Στις εκλογές της 26ης Μαίου 2019  οι 

Εγγεγραμμένοι ήταν 38.414 - Ψήφισαν 25.900 - Έγκυρα 24.943 (96,31%)  - Άκυρα 575(2,22%)  - Λευκά 382 (1,47)

Είχαν λάβει....

 

Μαρκόπουλος Γεώργιος  - 61,34% -15.300 ψήφοι - 20 έδρες

Ζώμπος Κωνσταντίνος- 19,30% - 4185 - 6 έδρες

Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ!

 

Χαραλαμπίδης Γρηγόριος- 7,99 %- 1.993 - 3 έδρες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Σαπουνά Αγγελική (Αγγέλικα) - 4,38% - 1.092 - 2 έδρες

Γαλάτσι Από Κοινού

 

Ζέρβα-Γκιουρτζιάν Ελένη - 3,78% - 943 - 1 έδρα 

ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

 

 

Παναγιώτου Σπυρίδων - 2,55% -635 - 1 έδρα

ΓΑΛΑΤΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ