e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

To 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου συμμετείχε κατά την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με τίτλο: "Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες, και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον".

Στο διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος ΣΤ2 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κυρίας Κατερίνας Τεννέ. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλά, διαφορετικά και πολύ αξιόλογα έργα:

  1. Ιστοσελίδα ( https://blogs.sch.gr/mnimespontou/) με πληροφορίες για τον Ποντιακό Ελληνισμό (Ιστορία του Πόντου, Γεωγραφικά και Θρησκευτικά στοιχεία, ήθη και έθιμα, διάσημοι πόντιοι). Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχουν επίσης και οι υπόλοιπες εργασίες των μαθητών και μαθητριών.


  1. Κουίζ            https://wordwall.net/resource/51806850
  2. Επιτραπέζια παιχνίδια


α) Το φιδάκι του Πόντου                    

β) Ποντόπολη 

καθώς και διάφορες εικαστικές κατασκευές:

 

 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού βγήκαν το Μάιο του 2023 και το σχολείο μας βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία Project για την ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι μαθήτριες μας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο μας συγχαίρει τις μαθήτριες: Τζωρτζίνα Καπέλη, Εύα Μήτσου, Μαρισήνα Μπαντή, Αλκμήνη Μπαρμπαδήμου, Δήμητρα Παπαδημητρίου και Βαλεντίνη Ροπόδη που ήταν υπεύθυνες για τη δημιουργία και τη μορφοποίηση της ιστοσελίδας και τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας και τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Γαλατσίου για την οικονομική στήριξη προκειμένου οι μαθήτριες να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για τη βράβευση.

 

 

Εδώ και μέρες σε τμήμα του δασοκτήματος  Βεΐκου, που βρίσκεται μέσα στα όρια του  Δήμου Νέας Ιωνίας, παρατηρείται το εξοργιστικό φαινόμενο της μεταφοράς μπάζων από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Κύμης.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν μετατρέψει μία έκταση, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα, σε χώρο απόρριψης μπαζών με την ανοχή της δημοτικής αρχής!

Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων της εταιρείας ένα τμήμα του δασικού χώρου προς την περίφραξη των ολυμπιακών ακινήτων έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο, πνίγοντας στην κυριολεξία ορισμένα από τα χαμηλά δέντρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, η απερχόμενη δήμαρχος Ν. Ιωνίας απάντησε ότι η εταιρεία προσωρινά έχει αποθέσει τα μπάζα και θα τα πάρει αργότερα! Όπως, επίσης, ότι η δημοτική αρχή έχει αφήσει την εταιρεία να διανοίξει τον χωματόδρομο για να περνούν τα οχήματά της!!!

Ωστόσο σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η εταιρεία ούτε από την Περιφέρεια έχει πάρει άδεια για κάτι τέτοιο!

Το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ στον υπουργό Περιβάλλοντος, για την αποκατάσταση τμήματος του δάσους του Βεΐκου, το οποίο η ανεξέλεγκτη δράση εργολάβων έχει μετατρέψει σε χωματερή απόθεσης τόνων μπαζών.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Τσοκάνης, αναφέρονται τα εξής:

Εδώ και πολλές μέρες σε τμήμα του δάσους στην περιοχή του Βεΐκου, το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Ν. Ιωνίας, παρατηρείται το εξοργιστικό φαινόμενο της μεταφοράς τόνων μπάζων από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Κύμης.

Επιπλέον, για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων της εταιρείας ένα τμήμα του δασικού χώρου έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο, πνίγοντας στην κυριολεξία με χώμα ορισμένα από τα χαμηλότερα δέντρα.

Μάλιστα η έκταση αυτή, η οποία έχει μετατραπεί σε χωματερή απόρριψης μπαζών, είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα.

Η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας, αν και γνωρίζει την καταστροφή που συντελείται, αφού ούτως η άλλως δεν θα μπορούσε να δοθεί άδεια για εναπόθεση μπαζών σε αναδασωτέα περιοχή, αδιαφορεί και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να σταματήσει η καταστροφή του δάσους.

Δικαιολογημένη είναι η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Ν. Ιωνίας αλλά και των γύρω περιοχών οι οποίοι βλέπουν πως ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής αντί να προστατεύεται ως τόπος αναψυχής για το λαό έχει παραδοθεί στην ανέλεγκτη δράση των εργολάβων που καθημερινά τον καταστρέφουν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει:

– Για να σταματήσει η καταστροφή της ανεκτίμητης αξίας του δάσους του Βεΐκου και για την αποκατάσταση του τμήματος που έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή απόθεσης τόνων μπαζών.

– Για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του δάσους ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει αποκλειστικά δωρεάν η νεολαία και ο λαός της περιοχής, χωρίς τα φαινόμενα εγκατάλειψης και απαξίωσης των τελευταίων χρόνων.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου  και ο Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου "ΑΡΓΩ" , καλούν τους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

Το πρώτο φορτηγό με 70 κούτες τρόφιμα, 15 πακέτα ρουχισμού (από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου μας) και τα πρώτα κλινοσκεπάσματα, ξεκίνησε για τη Θεσσαλία.

Συλλέγονται  καθαρά και ευπρεπή κλινοσκεπάσματα & είδη ρουχισμού, καθώς επίσης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, στο 

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους)

Παρασκευή 8.9.2023, 17:00 - 20:00

Σάββατο 9.9.2023, 10:00 - 13:00

Κυριακή 10.9.2023, 10:00 - 13:00

Από Δευτέρα 11.9.2023, 10:00 - 20:00

Υπεύθυνοι παραλαβής: Μάνος Ελευθερίου , Πρόεδρος Πολ. & Αθλ. Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου & Γιάννης Κουσαΐτης Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου “Η ΑΡΓΩ”   
(τηλ. 210 2027060, 6932956414)

Θέατρο Άλσους Βεΐκου - 10 πέτρινο

Συλλέγουμε ΜΟΝΟ τρόφιμα μακράς διαρκείας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γαλατσίου από 8.9.2023 (19:30 - 20:00) έως και το τέλος των εκδηλώσεων. Υπεύθυνες παραλαβής: Σταϊκοπούλου Κωνσταντίνα & Άσπα Αγγελοπούλου

Σας ευχαριστούμε!

Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχος Γαλατσίου

Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος Πολ. & Αθλ. Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου

Γιάννης Κουσαΐτης, Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου “Η ΑΡΓΩ”