e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

 

iΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο Ιωάννης Ράλλης υπήρξε ο πιό μισητός πρωθυπουργός από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

Διορίστηκε από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και πέθανε υπόδικος περιμένοντας το δικαστήριο για τους δοσίλογους.

Πέθανε με το στίγμα του δοσιλογισμού πριν προλάβουν οι Άγγλοι προτέκτορες να τον ξεπλύνουν όπως τόσους και τόσους ομοίους του.

Κυριακή 25 Μαρτίου 1981 εν όψη της παρέλασης.

Ο Κων/νος Καραμανλής από το 1980 και αφού για να του βγουν τα κουκιά, έχει απορροφήσει την ακροδεξιά Εθνική παράταξη , γίνεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην εσωκομματική ψηφοφορία η Ν.Δ. μεταξύ του γιού του Ιωάννη Ράλλη Γεώργιου και του Ευάγγελου Αβέρωφ, εκλέγεται ο πρώτος και ταυτόχρονα αντικαθιστά τον Κ.Καραμανλή στην πρωθυπουργία της χώρας.

Το πρωτόκολλο για την συμμετοχή στην παρέλαση δεν επιτρέπει τη συμμετοχή των Εαμογεννών αντιστασιακών που το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στο Γαλάτσι απαριθμεί τότε 450 μέλη.

Εξάλλου τότε και μέχρι το 1982 που αναγνωρίστηκε η Εαμική Αντίσταση, οι μόνοι επίσημοι αντιστασιακοί ήταν οι ταγματασφαλίτες και οι συμμορίες των Βουρλάκηδων των Μαγγανάδων και των Σουρλαίων, σύμφωνα με το νόμο 159/1969 της χούντας ο οποίος εξακολουθούσε να ισχύει.

Στο ξεκίνημα της παρέλασης οι αστυνομικές δυνάμεις αρχίζουν να απωθούν και να προπηλακίζουν τους αντιστασιακούς προκειμένου να τους απομακρύνουν από την γραμμή και να αποτρέψουν την συμμετοχή τους.

Στο σημείο των επεισοδίων (Αγ. Γλυκερίας και Γαλατσίου ) ο αείμνηστος Νικολαϊδης και ο κουμπαρος μου Βασίλης φωτογραφίζουν τα γεγονότα.

Από το τσούρμο των οργάνων της τάξης και της αταξίας, ένας αστυφύλακας αντιλαμβάνεται τον Βασίλη και με άλμα βολ-πλανε΄επιχειρεί να του πάρει την μηχανή με τα πειστήρια της αστυνομικής βαρβαρότητας και αφού τον ρίχνει στο έδαφος με τις απαραίτητες "φιλικές" μπουνιές και κλωτσιές, με τη συνδρομή των συναδέλφων του συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα ματωμένος και πρησμένος από την "περιποίηση".

Την άλλη μέρα Δευτέρα πρωϊ ο Βασίλης αλλά και άλλοι συλληφθέντες από άλλους Δήμους, προσάγονται στον εισαγγελέα με μια σειρά ψεύτικες, ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις διαχρονικά κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αντίσταση κατά της αρχής, νόμος 4000 περι τεντυμποϊσμου. Στο Βασίλη ο μπατσούλης έχει προσάψει και την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης για να δέσει η προσχηματική παραπομπή του.

Κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου οι κατήγοροι υπέστησαν τον εξευτελισμό τους από τους συνήγορους όλων των κατηγορουμένων.

Στις ερωτήσεις των συνηγόρων άρχισαν να μπερδεύονται .- ως γνωστόν το ψέμα έχει κοντα ποδάρια - να εξευτελίζονται πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να γίνονται καταγελαστοι στο ακροατήριο. 

Από τότε έχουν περάσει 43 χρόνια. Κι όμως οι αστυνομικές πρακτικές δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό.

Κάθε φορά που παρανομούν λένε ψέματα πάντα με την κάλυψη της πολιτικής και υπηρεσιακής τους ηγεσίας, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαξιώνονται στα μάτια και τη συνείδηση του κόσμου.

Και μόνο οι πρόσφατες περιπτώσεις του Ινδαρε, του ινδιάνου της Ν.Σμύρνης και άλλων περιπτώσεων, ων ουκ έστι αριθμός, επιβεβαιώνουν την απαξία τους. 

Και για την 25η Μαρτίου 1821

Αιώνια τιμή στα τσαρούχια της Πελοποννήσου και της Ρούμελης που κόντρα στην κραταιά Οθωμανική αυτοκρατορία, την ιερή συμμαχία των Βασιλιάδων της εποχής ( κάτι σαν το ΝΑΤΟ την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τράπεζα σήμερα), το ανάθεμα της ηγεσίας της εκκλησίας, τους τουρκοχριστιανούς κοτζαμπάσηδες συνεταίρους στο γδάρσιμο του φτωχού ραγιά και όλης της Ευρωπαϊκής αντίδρασης, πέτυχαν να κάνουν το αδύνατο δυνατό και να φτιάξουν μια πατρίδα που είχε σχεδόν σβηστεί από τον χάρτη.

Δυστυχώς, μια Εθνική και κοινωνική επανάσταση στο ένα σκέλος της πέτυχε. Στο άλλο σκέλος της το κοινωνικό απέτυχε. 

Ως προτεκτοράτο συστήθηκε μετα την επανάσταση και ως τέτοιο, συνεχίζει με άλλους προτέκτορες σήμερα

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ του ΘΑΝΑΣΗ

 

ΥΓ.η φωτό ,από την απαγορευμένη παρέλαση των αντιστασιακών στην Θεσσαλονίκη(επεισόδια κι εκεί)

 

 

 

 

 

.

 

 

O «Πεζοπόρος», ο γνωστός άγνωστος αυτός κατήγορος των πάντων, επανειλημμένα ασχημονεί εναντίον του «κονκλάβιου» όπως το ονομάζει. Αυτή τη φορά περιέλαβε και το άτομό μου.

Για την ομάδα που συζητάει κάθε Σάββατο στο Internet caffe’ ,υπήρξαν κατά καιρούς ,απαντήσεις στον κρυπτόμενο συκοφάντη, από τους άξιους φίλους που συνέλαβαν την ιδέα, μορφοποίησαν και έδωσαν περιεχόμενο στην ομάδα που συγκροτήσαμε όλοι μαζί.Φίλες και φίλοι μου Συριζαίοι και συριζοτρόλ,

Επειδή μπορεί να γίνατε γιουσουφάκια των εξουσιαστών και πολιτικά παρακολουθήματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ιδιωτικοποιήσεων, εξακολουθείτε όμως να είστε φίλοι μου και δεν επιθυμώ το κακό σας,

Γιαυτό και κάθε φορά που θα γίνονται εξώσεις στο Γαλάτσι και στα πέριξ, θα φροντίζω να σας ενημερώνω έγκαιρα προκειμένου να αποφεύγετε κακά συναπαντήματα.

Να κρύβεστε ή να περνάτε από αλλού γιατί αν σας γνωρίσουν οι παθόντες, μπορεί να πάθετε κι εσείς ότι έπαθε ο Βαρουφάκης για άλλο και λάθος λόγο.

Είναι λογικό, την ώρα που θα τρώτε τις "κατ(σφαλι)άρες" να μην μπορείτε να τους εξηγείτε ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ νομοθετούσε εν ονόματι των κορακιών. Και προς διευκόλυνσή, των κορακιών και όχι του κοσμάκη, νομοθετούσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αντίδραση του κόσμου να είναι ιδιώνυμο αδίκημα. 

Εκείνη τη δύσκολη ώρα πως θα τους πείθετε ότι ήταν δίκαιο και έγινε πράξη; Και αυτό και πολλά άλλα;

Ότι ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, για τα κοράκια, για το ξεπούλημα κάθε Δημόσιας περιουσίας, για τους αντεργατικούς νόμους, για τις περικοπές στις συντάξεις, για την παράδοση κάθε γωνιάς της Χώρας στις ΗΠΑ , για.., για,.., για...

Το επιχείρημα "δεν γίνονταν αλλιώς" μπορείτε να το επικαλείστε μόνο στο ασφαλές περιβάλλον του γνωστού υπογείου.

 

Του Γιάννη  Κατσώνη  του Θανάση

 

Υ.Γ.  Το Γκεμπελίστικο επιχείρημα "όποιος κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είναι με το Μητσοτάκη" έχει την ίδια αξία με αυτό του Κούλη όπου για τα Τέμπη φταίει ο Σταθμάρχης και όλοι οι άλλοι.

 

Υ.Γ. 2  Με τον Μητσοτάκη και με την πολιτική του, είναι αυτοί που τον διευκόλυναν και τον απενοχοποίησαν προκειμένου να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Υ.Γ. 3  Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης είναι αυτονόητο ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι μια απαράδεκτη , καταδικαστέα και φασιστική πράξη, 

 

 

 

 

Ενώ η Ελληνική κοινωνία  διαλογίζεται την τραγωδία των τραίνων, ο πρωθυπουργός της ωραιολογίας και των  εντυπώσεων, προκειμένου  , ως μονάρχης, να    ...οδηγήσει  τον λαό του  σε εκλογές (!),ανακοίνωσε  ότι, πριν φύγει,  θα ψηφίσει  δέκα νομοσχέδια!!!

Όλοι οι κατοικούντες ιθαγενείς της Γαλατσιώτικης ζούγκλας, εδώ και πολλά χρόνια ζούμε την δυσφορία που προκαλείται στην καθημερινότητα μας.

Τώρα που θα γίνει "Το Γαλάτσι σταυροδρόμι της ανάπτυξης" κατα τον Υφ/γο Παπαναστάση, πέρα από σταυροδρόμι όχλησης από τα "φουσάτα" των διερχομένων από Νότο προς βορρά και από δύση προς ανατολή και τούμπαλιν και για καμιά 15αριά  χρόνια από σήμερα, ο βίος μας θα <<αναβαθμιστεί>>.  Θα γίνει αβίωτος.

Και ο εδώ και 8 χρόνια Δήμαρχος Γαλατσίου να απουσιάζει από την όποια διεκδίκηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει κάποια αντισταθμιστικά.

Η μόνη παρέμβαση του  Μαρκόπουλου προς αυτή την κατεύθυνση είναι το "ρεσάλτο" στις τσέπες των Δημοτών με την αύξηση των δημοτικών τελών προκειμένου να απαλλοτριωθεί ο χώρος της κλινικής στο παλαιό τέρμα. 

Και μετά από καμιά δεκαριά χρόνια λέει, θα έχουμε αν θα έχουμε , πλατεία "κέντρο πόλης"

Όταν ο  Δήμαρχος  διακηρύσσει ότι δεν θα συγκρουστεί και για κανένα λόγο με την όποια κεντρική εξουσία, τότε προκύπτουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Προκύπτει η παράδοση του παλαί σε επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των αναγκών της κοινωνίας και της νεολαίας του Γαλατσίου . 

<<Επ αυτού και για να μη δημιουργούνται απορίες. Οι όποιοι χώροι του παλαί δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμα είναι γιατί δεν έχουν ζητηθεί.>> 

Προκύπτει επίσης, η υποταγή  στις κατευθύνσεις ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών και στις αναθέσεις σε ύποπτα εταιρικά σχήματα που συστήνονται λίγο πριν την ανάθεση  με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος για το Δημοτικό ταμείο, για να αναλάβουν στολισμούς, καθαρισμού κάδων και μεταφοράς κλαδιών που με επάρκεια και για 40 χρόνια έφεραν σε πέρας οι υπηρεσίες του Δήμου. 

Υπηρεσίες που μετά την σκόπιμη εργασιακή τους απαξίωση θα συκοφαντηθούν και θα παρουσιαστούν ως αχρείαστες. Γνωστή τακτική και δοκιμασμένη.

Και εν όψη των τοπικών εκλογών, ένας κόσμος που έχει άγνοια αλλά και πλασματική εικόνα των αυτουργών αυτής της δυστοπίας, πιθανόν να ανανεώση την παρουσία της Δημοτικής αρχής για να συνεχίσει να "κλωσσάει κλούβια αβγά". 

Και μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια Δημοτική αρχή αντάξια των αναγκών και των προσδοκιών του Γαλατσιώτικου Λαού,

θα συνεχίζεται η αναπαραγωγή του "ΤΙΠΟΤΑ"

 

Του Γιάννη Κατσώνη